back to top
18 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

18 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Μπολσονάρου: Θα σεβαστώ το αποτέλεσμα της ψηφοφορορίας αν είναι καθαρή και τίμια

Διαβάστε επίσης

Ο πρόεδρος της Βραζιλίας Ζαΐχ Μπολσονάρου δήλωσε χθες Δευτέρα ότι θα σεβαστεί το αποτέλεσμα των προεδρικών εκλογών του Οκτωβρίου, όποιο κι αν είναι αυτό, εφόσον η διαδικασία είναι «καθαρή και διαφανής».

Σε συνέντευξή του σε βραδινή εκπομπή του τηλεοπτικού σταθμού Globo με υψηλή θεαματικότητα ο ακροδεξιός πολιτικός επέμεινε, χωρίς ωστόσο να παρουσιάσει αποδείξεις, ότι σε προηγούμενες εκλογικές αναμετρήσεις στη Βραζιλία υπήρξε νοθεία.

Ο Μπολσονάρου δεν αναφέρθηκε στο ηλεκτρονικό σύστημα ψηφοφορίας, εναντίον του οποίου καταφέρεται εδώ και μήνες ισχυριζόμενος ότι είναι εύκολο να παραποιηθούν τα αποτελέσματά του. Ο πρώην λοχαγός του στρατού τόνισε επίσης ότι οι ένοπλες δυνάμεις θα πρέπει να έχουν λόγο στην απόφαση αν οι εκλογές ήταν διαφανείς.

Οι δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι ο Μπολσονάρου βρίσκεται πίσω από τον αντίπαλό του, τον πρώην πρόεδρο (2003- 2010) Λούις Ινάσιο Λούλα ντα Σίλβα.

Την ώρα που μεταδιδόταν η συνέντευξη πολίτες σε πολλές πόλεις της Βραζιλίας είχαν βγει στους δρόμους και χτυπώντας κατσαρολικά φώναζαν «Μπολσονάρου έξω».

Ο Βραζιλιάνος πρόεδρος δήλωσε ότι παρέλαβε τη χώρα σε κακή οικονομική κατάσταση, ενώ στη συνέχεια επλήγη από την πανδημία covid-19 και τις επιπτώσεις του ουκρανικού πολέμου και παρ’ όλα αυτά τα κατάφερε.

Μεταξύ των επιτευγμάτων του αναφέρθηκε στην αύξηση των μηνιαίων επιδομάτων για τις οικογένειες με χαμηλό εισόδημα, η οποία θα ωφελήσει 20 εκατομμύρια Βραζιλιάνους, μία κίνηση που ενίσχυσε τη δημοτικότητά του τις τελευταίες εβδομάδες και μείωσε το προβάδισμα του Λούλα.

Ο Μπολσονάρου απέρριψε τις καταγγελίες ότι αυξήθηκε η αποψίλωση του Αμαζονίου στη διάρκεια της θητείας του. Πρόσθεσε ότι το τμήμα του Αμαζόνιου που βρίσκεται στη Βραζιλία είναι ίση με το μέγεθος της δυτικής Ευρώπης και οι αρχές της χώρας έχουν διατηρήσει το 66% των πράσινων περιοχών του.

«Η Βραζιλία δεν αξίζει να δέχεται επιθέσεις με αυτό τον τρόπο. Θα προσπαθήσουμε να βελτιώσουμε (την εικόνα της στο εξωτερικό)», τόνισε.

 

Πηγή: ΑΠΕ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα