back to top
18 C
Athens
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

18 C
Athens
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Ο. Κωνσταντινόπουλος: ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ παίζουν παιχνιδάκι μεταξύ τους νομίζοντας πως θα κοροϊδέψουν τον κόσμο

Διαβάστε επίσης

23-08-2022

Με ατζέντα τηλεφωνικών υποκλοπών, η σύγκρουση κυβέρνησης-αντιπολίτευσης. Κλίμα οξείας αντιπαράθεσης διαμορφώνεται μεταξύ κυβέρνησης και αντιπολίτευσης ενόψει του σκληρού μπρα ντε φερ που προμηνύεται μέσα από τις κοινοβουλευτικές διαδικασίες, σε σχέση με την υπόθεση  παρακολούθησης του κινητού τηλεφώνου του Νίκου Ανδρουλάκη από την ΕΥΠ. Στο επίκεντρο, το χρονικό εύρος της έρευνας από την Εξεταστική Επιτροπή όπως προτείνει το ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ θέμα που θα συζητηθεί στην Ολομέλεια του Κοινοβουλίου, την ερχόμενη Δευτέρα, με τη ΝΔ να εμμένει στη διεύρυνση της περιόδου από το 2012.
Το ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ κατέθεσε αίτημα άμεσης συνεδρίασης της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας, καθώς και πρόταση για σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής, που φαίνεται να κλειδώνει δεδομένου ότι ουδένα κόμμα διαφωνεί, αναδεικνύοντας ταυτόχρονα ερωτήματα για ύπαρξη ευθυνών του Πρωθυπουργού και κάθε άλλου εμπλεκόμενου φυσικού ή νομικού προσώπου.

«Στην Ολομέλεια της Βουλής θα γίνει μια συζήτηση για τα μάτια του κόσμου, μια κοκορομαχία χωρίς ουσία. Αντίθετα, στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας, θα κληθούν οι άμεσα εμπλεκόμενοι τους οποίους έχει δείξει ο ίδιος Πρωθυπουργός. Εμείς ζητήσαμε και συμφώνησαν όλα τα κόμματα, στη συνεδρίαση της ερχόμενης Τετάρτης να μετάσχουν οι κ.κ Παναγιώτης Κοντολέων (καθαιρεθείς Διοικητής της ΕΥΠ), Χρήστος Ράμμος(πρόεδρος της ΑΔΑΕ), Θεμιστοκλής Δεμίρης (νέος Διοικητής της ΕΥΠ), Γρηγόρης Δημητριάδης (μέχρι πρότινος ΓΓ του Πρωθυπουργού) και η αρμόδια για την ΕΥΠ Εισαγγελέας Εφετών Βασιλική Βλάχου, προκειμένου να πουν όλη την αλήθεια» δήλωσε ο βουλευτής Αρκαδίας του ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος στον Αθήνα 984 και στον Γιάννη Παπαγεωργίου.

Πρόσθεσε δε ότι είναι η πρώτη φορά στην τελευταία τριετία που η ΝΔ βρίσκεται μόνη και δίχως συμμάχους στην υποστήριξη των θέσεών της.

ΓΙΑ ΤΗ ΧΡΟΝΙΚΉ ΔΙΈΥΡΥΝΣΗ ΤΗΣ ΕΡΕΥΝΑΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΌΘΕΣΗ ΤΩΝ ΚΑΤΑΓΓΕΛΘΕΙΣΩΝ ΑΠΟ ΤΟ 2016 ΣΥΝΑΚΡΟΑΣΕΩΝ ΣΤΟ ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΟΥ ΚΚΕ ΣΤΟΝ ΠΕΡΙΣΣΟ

Ανέφερε πως το θέμα έχει τεθεί γραπτώς από το ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ στην ατζέντα για την Εξεταστική Επιτροπή, ενώ διερωτήθηκε «αν η ΝΔ προσέφερε κάλυψη στον ΣΥΡΙΖΑ από το 2012 και μετά, χρονικό διάστημα στη διάρκεια του οποίου δεν ανέδειξε στοιχεία για παρακολούθηση -αν υπάρχουν – του τότε αρχηγού της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης Κυριάκου Μητσοτάκη, οπότε βάσει αυτών, η έρευνα να πάει ακόμα πιο πέρα».

Στη συνέχεια, εξαπέλυσε επίθεση σε ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ εγκαλώντας τους για παιχνιδάκια στην πλάτη των πολιτών. «Παίζουν παιχνιδάκι μεταξύ τους νομίζοντας πως μπορούν να κοροϊδέψουν τον κόσμο… Εμείς έχουμε διαφορετική κουλτούρα και νοοτροπία. Συμφωνούμε να πάμε πίσω την έρευνα και αν υπάρχουν στοιχεία ότι η τότε κυβέρνηση με τη συμμετοχή των κκ Σαμαρά, Δένδια και Κικίλια παρακολουθούσε τον κόσμο να έρθουν στο φως. Αλλά, τόσο καιρό άραγε τι έκαναν;» ήταν η χαρακτηριστική αποστροφή του λόγου του.

Σε ερώτηση για τον πολιτικό αντίκτυπο τον συνάρτησε με την εξέλιξη του θέματος, με την επισήμανση ότι δεν θα βρεθεί η αλήθεια αν οδηγηθούμε σε λογική κουκουλώματος και συμψηφισμών. Τόνισε ακόμη πως ζητούμενο για το ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ αποτελεί η ανάδειξη της αλήθειας και η ενίσχυση των θεσμών, της διαφάνειας και της Δημοκρατίας στη χώρα. «Επιζητούμε να αποκαλυφθεί η αλήθεια και θα γίνει επειδή κινούμαστε με θεσμικό τρόπο τιμώντας τις διαδικασίες και την κοινωνία».

ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΙΚΕΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΕΣ ΚΙ ΕΑΝ ΕΧΕΙ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΕΙ ΜΕΛΛΟΝΤΙΚΗ ΣΥΜΠΛΕΥΣΗ ΜΕ ΝΔ

Για το αν έχει αποκλειστεί μελλοντική σύμπλευση με τη ΝΔ, καθώς διανύουμε μια χρονιά με εκλογικό ορίζοντα, ο Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος απάντησε με το σύνθημα «Όχι Μητσοτάκης, ούτε Τσίπρας» υπογραμμίζοντας πως «το ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ δεν θα τους βγάλει από την πίσω πόρτα για να τους κάνει Πρωθυπουργούς στη χώρα. Το ζήτημα για εμάς  δεν είναι να φύγει ο κ Μητσοτάκης και να έρθει στη θέση του κάποιος άλλος. Αυτά που έγραφε το Documento εδώ και μήνες, τα λέει τώρα η ΝΔ» είπε χαρακτηριστικά.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα