back to top
20.8 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

20.8 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Παράταση υποβολής αιτήσεων από ανέργους για το πρόγραμμα αναβάθμισης δεξιοτήτων

Διαβάστε επίσης

Έως τις 31 Αυγούστου παρατείνεται η προθεσμία υποβολής αιτήσεων από ανέργους για την ένταξη τους στο Μητρώο Ωφελουμένων Α’φάσης του προγράμματος «Αναβάθμισης δεξιοτήτων και επανακατάρτισης σε κλάδους υψηλής ζήτησης με έμφαση στις ψηφιακές και πράσινες δεξιότητες», με επίδομα έως 1000 ευρώ από την ΔΥΠΑ.

Η δράση, αφορά στην παροχή θεωρητικής κατάρτισης διάρκειας 50-200 ωρών σε 80.000 ανέργους ηλικίας άνω των 18 ετών , μέσω Voucher.

Το εκπαιδευτικό επίδομα κυμαίνεται -κατά περίπτωση- από 250€ έως 1.000€ (5 ευρώ/ώρα), ενώ προβλέπεται απόκτηση Πιστοποίησης γνώσεων και δεξιοτήτων στο αντικείμενο κατάρτισης.

Οι ωφελούμενοι, θα μπορούν να επιλέξουν το πρόγραμμα κατάρτισης που επιθυμούν να παρακολουθήσουν, από τη λίστα των προσφερόμενων προγραμμάτων, σύμφωνα με το εκπαιδευτικό επίπεδο (απόφοιτος υποχρεωτικής εκπαίδευσης, δευτεροβάθμιας, τριτοβάθμιας κλπ.) καθώς και τα λοιπά ακαδημαϊκά προσόντα που έχουν δηλώσει.

Δικαίωμα Συμμετοχής

Δικαίωμα υποβολής Αίτησης Συμμετοχής για εγγραφή στο Μητρώο Ωφελουμένων Ανέργων για κατάρτιση έχουν άνεργοι οι οποίοι πληρούν τουλάχιστον τις εξής προϋποθέσεις:

– Είναι εγγεγραμμένοι στο Μητρώο Ανέργων της Δ.ΥΠ.Α. ανεξαρτήτως αν λαμβάνουν επίδομα ανεργίας ή όχι.

– Έχουν ηλικία άνω των 18 ετών

Είναι απόφοιτοι τουλάχιστον υποχρεωτικής δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.

Δημήτρης Κωστάκος

 

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα