back to top
16.2 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

16.2 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Σ. Καπράλος: Μύθος ότι η Αντιγόνη Ντρισμπιώτη δεν παίρνει χρήματα από την ΕΟΕ-Οι υποτροφίες δόθηκαν σε όλους

Διαβάστε επίσης

24-08-2022

Στον αθλητισμό και ειδικότερα στον πρωταθλητισμό η συνέπεια είναι απαραίτητη προϋπόθεση για κάθε διάκριση. Να μένεις προσηλωμένος στο στόχο. Σε πείσμα συνθηκών, προσωπικών, ή οικονομικών αντοχών, προβληματικών χώρων προετοιμασίας και άλλων παραμέτρων. Ακόμα κι αν είσαι μόνος στον επίπονο δρόμο της προσπάθειας. Πολλοί είναι εκείνοι που το έχουν, λιγότεροι το επιτυγχάνουν. Να φτάσουν δηλαδή να αγγίξουν εκείνη τη μαγική στιγμή της πρωτιάς ή του ρεκόρ.

Αναντίρρητα, η στόφα, το μέταλλο του αγωνιστή είναι το συστατικό που κάνει τα δύσκολα εύκολα και πραγματικότητα ό,τι μοιάζει αδύνατο. Δεν υπάρχει αμφιβολία ακόμα και για τις δοκιμασίες που συνοδεύουν σχεδόν πάντα κάθε επίτευγμα.

Όλα αυτά ισχύουν, αλλά η περίπτωση της 38ρονης Αντιγόνης Ντρισμπιώτη, είναι ξεχωριστή. Γιατί με τη διπλή, χρυσή της νίκη στα 20 και 35 χλμ βάδην στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Στίβου στο Μόναχο, συγκίνησε ανεβάζοντας τα ελληνικά χρώματα στην κορυφή, αλλά και επειδή ακούστηκαν για άλλη μια φορά επικρίσεις και παράπονα για την ελλιπή της στήριξη.

Ο επικεφαλής της ΕΟΕ, Σπύρος Καπράλος, μέσω του Αθήνα 984 και της συνέντευξής του στη Δέσποινα Μπαρδάκου, παραδέχθηκε το δύσκολο τοπίο που διανύουν οι αθλητές και πρωταθλητές στη χώρα μας, ενώ απέρριψε όσα ακούστηκαν για αποκλεισμό, λόγω ηλικιακού ορίου, της Αντιγόνης Ντρισμπιώτη από τη υποτροφία που δικαιούτο, κάνοντας λόγο για μυθεύματα.

«Δεν είναι αλήθεια αυτό. Είναι μύθος ότι η Αντιγόνη Ντρισμπιώτη δεν παίρνει χρήματα από την ΕΟΕ. Οι υποτροφίες δόθηκαν από την αρχή σε όλους και στην Αντιγόνη. Δεν είναι όμως μόνο το χρυσό μας κορίτσι. Είναι και ο Παύλος Καγιαλής και άλλοι αθλητές που είναι πάνω από το ηλικιακό όριο των 30 ετών και πήραν την υποτροφία» είπε χαρακτηριστικά.

Σε ερώτηση από τον σταθμό της πόλης γιατί υποστήριξαν κάτι τέτοιο όχι μόνο η πρωταθλήτρια, αλλά κι η επικεφαλής του ΣΕΓΑΣ Σοφία Σακοράφα, ο κ Καπράλος έκανε λόγο για αναπαραγωγή από ΜΜΕ. Σημείωσε μάλιστα ότι ουδέποτε άκουσε την ίδια την Αντιγόνη Ντρισμπιώτη να λέει κάτι τέτοιο.

Στη συνέχεια, τόνισε: «Ήταν απόφαση της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής η περικοπή αυτής της υποτροφίας, αυτό λέει η αθλήτρια. Η Σοφία Σακοράφα είναι πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ, δεν έχει σχέση με την ΕΟΕ…. Ναι μεν υπήρχε μια αρχική σκέψη μετά τους Ολυμπιακούς του Τόκιο για ενίσχυση των νέων αθλητών, αλλά στη συνέχεια αποφασίστηκε να ενισχυθούν όλοι οι αθλητές, ανεξαρτήτως ηλικίας».

Όπως ανέφερε «Οι υποτροφίες της ΕΟΕ προέρχονται από πόρους της ΔΟΕ χωρίς επιβάρυνση του ελληνικού κράτους και δίνονται απ ευθείας στους αθλητές. Κάθε τετράμηνο οι 12 πρωταθλητές που μετέχουν στο εν λόγω πρόγραμμα εισπράττουν το ποσό της υποτροφίας τους. Η τελευταία πληρωμή έγινε τον Μάϊο , με την επόμενη να αναμένεται τον Σεπτέμβριο».

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +

spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα