back to top
19.6 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

19.6 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Θεσσαλονίκη: Μήνυμα από το 112 για επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα το επόμενο 48ωρο

Διαβάστε επίσης

Προειδοποιητικό μήνυμα από την υπηρεσία επικοινωνιών εκτάκτου ανάγκης της Πολιτικής Προστασίας «112», για επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα που θα πλήξουν την περιοχή το επόμενο 48ωρο, εστάλη στη 1:30 το μεσημέρι στους πολίτες της Θεσσαλονίκης.

Το προειδοποιητικό μήνυμα που «έφτασε» στις οθόνες των κινητών τηλεφώνων κάνει λόγο για καταιγίδες, ραγδαίες βροχοπτώσεις και κεραυνούς στην ευρύτερη περιοχή και καλούνται οι πολίτες να αποφεύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις κατά τη διάρκεια των έντονων φαινομένων, ακολουθώντας παράλληλα τις οδηγίες αυτοπροστασίας.

Επίσης, από την Αυτοτελή Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας ανακοινώθηκε ότι έχει εκδοθεί έκτακτο δελτίο επικίνδυνων καιρικών φαινομένων της ΕΜΥ/ΕΜΚ με ισχύ από σήμερα Πέμπτη 24 Αυγούστου.

Τονίζεται πως το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού της ΕΜΥ/ΕΜΚ αποτελεί και ιδιαίτερο προειδοποιητικό σήμα, προκειμένου να τεθούν σε κατάσταση ετοιμότητας πολιτικής προστασίας οι αρμόδιοι φορείς.

Ήδη η Αυτοτελής Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας έχει θέσει τους φορείς που εμπλέκονται σε έργα και δράσεις για την αντιμετώπιση κινδύνων από επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα, σε κατάσταση ετοιμότητας – επιφυλακής βάσει του σχεδιασμού τους, προκειμένου να αντιμετωπιστούν πιθανά προβλήματα που θα δημιουργηθούν από την εκδήλωση των έντονων φαινομένων.

Πηγή: ΑΠΕ- ΜΠΕ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα