back to top
11.5 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

11.5 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Ν. Ηλιόπουλος: Ο πρωθυπουργός να απαντήσει ποιος είναι ο λόγος εθνικής ασφάλειας για την παρακολούθηση Ανδρουλάκη

Διαβάστε επίσης

«Η ευθύνη για τις υποκλοπές έχει ονοματεπώνυμο, Κυριάκος Μητσοτάκης. Εδώ που έχουμε φτάσει μόνη λύση είναι οι εκλογές», δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Νάσος Ηλιόπουλος.

Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό «ΣΚΑΪ» ο κ. Ηλιόπουλος σχολίασε ότι «ο κ. Μητσοτάκης, στη συγκεκριμένη υπόθεση, δεν έχει πιαστεί απλά με τη γίδα στην πλάτη, αλλά με ένα κοπάδι στην πλάτη», ενώ επισήμανε ότι «ο κ. Μητσοτάκης αύριο στη Βουλή θα πρέπει να απαντήσει ποιος είναι ο λόγος εθνικής ασφάλειας για τον οποίο παρακολουθούσαν τον τότε ευρωβουλευτή και μετέπειτα αρχηγό του τρίτου κοινοβουλευτικού κόμματος, τον κ. Ανδρουλάκη».

Ερωτηθείς για τη χθεσινή συνεδρίαση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας στη Βουλή και την αποστροφή του νέου διοικητή της ΕΥΠ ότι κανένας δεν εξαιρείται από τις παρακολουθήσεις, σημείωσε ότι «η χθεσινή συζήτηση έρχεται μετά την προχθεσινή αδυναμία του κ. Οικονόμου να διαψεύσει το ρεπορτάζ της Καθημερινής ότι παρακολουθούνται επτά πολιτικά πρόσωπα» και πρόσθεσε: «Ο κ. Οικονόμου είπε ότι η κυβέρνηση και ο κ. Μητσοτάκης δεν γνωρίζουν κάτι, στην πραγματικότητα λοιπόν αυτό που λένε είναι ότι υπάρχουν δύο αποδιοπομπαίοι τράγοι, ο ανιψιός του πρωθυπουργού, ο κ. Δημητριάδης και ο πρώην διοικητής της ΕΥΠ και ό,τι άλλο προκύψει θα το ρίξουμε πάνω τους».

Ερωτηθείς για την πρόθεση της ΝΔ η εξεταστική να αφορά και προηγούμενες περιόδους, ο εκπρόσωπος τύπου του ΣΥΡΙΖΑ υπογράμμισε: «ας κάνουν όσες εξεταστικές θέλουν, αυτή τη στιγμή έχουμε κάτι συγκεκριμένο που πρέπει να διερευνηθεί».
«Πρέπει να γίνει εξεταστική για Predator, Ανδρουλάκη και Κουκάκη», σημείωσε. «Δεν γίνεται όλο αυτό το διάστημα ο πρώην γενικός γραμματέας του πρωθυπουργού να έχει εξαφανιστεί. Υπάρχουν κρίσιμα ερωτήματα για τις σχέσεις του κ. Δημητριάδη με την Intellexa που έχει το λογισμικό Predator, η κυβέρνηση μέχρι στιγμής δεν έχει κάνει έλεγχο στους λογαριασμούς τέτοιων εταιρειών», εξήγησε και πρόσθεσε: «αυτό που υποψιαζόμαστε είναι ότι η κυβέρνηση νοικιάζει υπηρεσίες κακόβουλου λογισμικού για παρακολουθήσεις». «Για ποιο λόγο έχουν πολλαπλασιαστεί τόσο πολύ τα μυστικά κονδύλια στα υπουργεία; Για ποιο λόγο, για παράδειγμα, πρέπει να έχει μυστικά κονδύλια το Υπουργείο του κ. Στυλιανίδη;», σημείωσε.

Απόστολος Χονδρόπουλος

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα