back to top
18.8 C
Athens
Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024

18.8 C
Athens
Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024

Β. Κόκκαλης: Η Περιφέρεια Αττικής παραμένει σε επιφυλακή μέχρι τη λήξη των ακραίων καιρικών φαινομένων

Διαβάστε επίσης

Σε εξέλιξη βρίσκεται η σφοδρή κακοκαιρία που έχει πλήξει τις τελευταίες ημέρες το μεγαλύτερο μέρος της χώρας. Μεταξύ των περιοχών που αντιμετώπισαν σοβαρά προβλήματα είναι και η Αττική όπου δρόμοι πλημμύρισαν, δέντρα ξεριζώθηκαν ενώ κεντρικές λεωφόροι όπως οι Χαμοστέρνας, Βουλιαγμένης και Ποσειδώνος διέκοψαν την κυκλοφορία τους.

Μιλώντας στον Αθήνα 9.84 και στην Ελεωνόρα Ορφανίδου, ο Αντιπεριφερειάρχης Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Αττικής, Βασίλης Κόκκαλης, έκανε λόγο για εξαιρετικά έντονα και πρωτόγνωρα καιρικά φαινόμενα καθώς ήταν πολύ μεγάλο το ύψος της βροχής που καταγράφηκε στους μετεωρολογικούς σταθμούς στην ευρύτερη περιοχή της Αττικής, επισημαίνοντας, ωστόσο, ότι η Περιφέρεια Αττικής παραμένει σε επιφυλακή μέχρι τη λήξη τους.

«Είναι πολύ μεγάλη η ποσότητα της βροχής που έπληξε την Αττική μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα και επί πολλές μέρες. Είμαστε σε επιφυλακή και θα παραμείνουμε μέχρι τη λήξη των φαινομένων. Έχουμε διαθέσει πάρα πολλά μηχανήματα όπου χρειάζεται και φυσικά συνδράμουμε και τους δήμους που αντιμετωπίζουν προβλήματα και ζητούν τη βοήθειά μας», ανέφερε.

Επισήμανε δε, ότι παρά το γεγονός πως οι καθαρισμοί των φρεατίων στους κεντρικούς δρόμους αρμοδιότητας της Περιφέρειας ξεκίνησαν φέτος από τα τέλη Μαΐου και ολοκληρώθηκαν στις 18 Αυγούστου, εντούτοις, λόγω της έντασης των φαινομένων, καθίσταται επιβεβλημένος ο εκ νέου καθαρισμός τους.

«Πρόκειται επί της ουσίας για ένα συνεχές έργο, καθώς με τις βροχές των τελευταίων ημερών, θα πρέπει τα φρεάτια να καθαριστούν ξανά», είπε χαρακτηριστικά.

Σε ότι αφορά στα ρέματα, σημείωσε ότι η κατάστασή τους παρακολουθείται από το Παρατηρητήριο Καθαρισμού των Ρεμάτων το οποίο έχει συσταθεί για γι αυτόν το σκοπό, κυρίως σε ζώνες υψηλής επικινδυνότητας.

«Εμείς ως Περιφέρεια Αττικής, κάνουμε ότι πρέπει. Βρισκόμαστε επί 24ωρου βάσεως σε συνεχή ετοιμότητα ώστε να επέμβουμε άμεσα όπου υπάρχει πρόβλημα αλλά και να δούμε τι καλύτερο μπορεί να γίνει σε επίπεδο πρόληψης. Παράλληλα, υπάρχει σχεδιασμός από την πλευρά της Πολιτικής Προστασίας αλλά και από όλους τους αρμόδιους φορείς. Όμως, όταν έχουμε να αντιμετωπίσουμε τόσο ακραία καιρικά φαινόμενα, δημιουργούνται επιπλέον προβλήματα τα οποία προσπαθούμε ώστε να ομαλοποιηθούν το συντομότερο δυνατό. Υπάρχουν πλέον ακραίες καιρικές συνθήκες που απαιτούν νέο σχεδιασμό αλλά αυτό δεν μπορεί να γίνει από τη μια στιγμή στην άλλη», πρόσθεσε.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα