back to top
18.6 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

18.6 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Στέιτ Ντιπάρτμεντ: «Πράσινο φως» για την πώληση 40 στρατιωτικών ελικοπτέρων στην Αυστραλία

Διαβάστε επίσης

Το υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ ενέκρινε την πιθανή πώληση στρατιωτικών ελικοπτέρων και συναφούς εξοπλισμού στην Αυστραλία, εκτιμώμενης αξίας 1,95 δισεκατομμυρίων δολαρίων, ανακοίνωσε το αμερικανικό Πεντάγωνο.

Στο πλαίσιο της ενίσχυσης της στρατιωτικής παρουσίας της στην περιοχή του Ινδο-Ειρηνικού, η Αυστραλία είχε ζητήσει να αγοράσει 40 ελικόπτερα UH-60M Black Hawk και ο κύριος ανάδοχος θα είναι η Lockheed Martin, σύμφωνα με την ίδια πηγή.

Η Αυστραλία έχει αυξήσει τις αμυντικές δαπάνες της τα τελευταία χρόνια, καθώς η Κίνα επιχειρεί να ενισχύσει σημαντικά την στρατιωτική της παρουσία στον Ινδο-Ειρηνικό. Πέρυσι, η Αυστραλία αποφάσισε να αγοράσει πυρηνικά υποβρύχια από τις Ηνωμένες Πολιτείες και τη Βρετανία.

Η είδηση για την πιθανή πώληση των στρατιωτικών ελικοπτέρων στην Αυστραλία έρχεται σε μια περίοδο κατά την οποία κυβερνήσεις σε όλον τον κόσμο εκφράζουν την επιθυμία τους να επενδύσουν σε οπλικά συστήματα, μετά τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία τον περασμένο Φεβρουάριο.

Τον Μάιο, το Στέιτ Ντιπάρτμεντ είχε εξάλλου εγκρίνει την πώληση αυτοκινούμενων εκτοξευτών πυραύλων στην Αυστραλία και άλλου στρατιωτικού εξοπλισμού σε συμμάχους, εκτιμώμενης αξίας άνω των 3 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

 

Πηγή: ΑΠΕ

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα