back to top
16.5 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

16.5 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 07:00

Διαβάστε επίσης

Η υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας Ανναλένα Μπέρμποκ άφησε να εννοηθεί πως το Βερολίνο είναι διατεθειμένο να επιδιώξει συμβιβασμό όσον αφορά την περιστολή του δικαιώματος Ρώσων τουριστών να επισκέπτονται την ΕΕ, σε αντίποινα για τον πόλεμο της Ρωσίας εναντίον της Ουκρανίας.

Κατά τη διάρκεια κοινής συνέντευξης Τύπου στην Κοπεγχάγη με τον ομόλογό της της Δανίας, Γέπε Κόφοντ, η κυρία Μπέρμποκ δήλωσε πως η καγκελαρία και το υπουργείο Εξωτερικών της Γερμανίας συμφωνούν ότι για να δοθεί λύση πρέπει να συμμετάσχει όλη η Ευρώπη.

Η κατάσταση στον κατεχόμενο από τους Ρώσους πυρηνικό σταθμό της Ζαπορίζια παραμένει πολύ επικίνδυνη, μολονότι οι δύο εν λειτουργία αντιδραστήρες επανασυνδέθηκαν με το δίκτυο του ηλεκτρικού ρεύματος, ανακοίνωσε ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι. Στο βραδινό του διάγγελμα, ο Ζελένσκι επανέλαβε την έκκληση να επιτραπεί η πρόσβαση στους επιθεωρητές του Διεθνούς Οργανισμού Ατομικής Ενέργειας το συντομότερο δυνατόν.

Ο Ντμίτρι Μεντβιέντεφ, συνεργάτης του ρώσου προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν και αντιπρόεδρος του Συμβουλίου Ασφαλείας της Ρωσίας, δήλωσε πως η Μόσχα δεν θα έβαζε τέλος στη στρατιωτική εκστρατεία της στην Ουκρανία ακόμη κι αν το Κίεβο ανακοίνωνε επίσημα πως εγκαταλείπει την πρόθεσή του να ενταχθεί στο ΝΑΤΟ.

Σε υψηλούς τόνους η συζήτηση στη Βουλή σε επίπεδο αρχηγών κομμάτων για τις παρακολουθήσεις. Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης ξεκαθάρισε ότι δεν εξαιρείται κανείς από το νόμο για λόγους εθνικού συμφέροντος, επανέλαβε ότι δεν γνώριζε για την επισύνδεση στο κινητό του Νίκου Ανδρουλάκη από την ΕΥΠ και μόλις το έμαθε απέπεμψε τους αρμοδίους. Από την πλευρά του, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας επανέλαβε τα ερωτήματα για το ποιος παρακολουθούσε τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, ενώ υποστήριξε ότι την εντολή την έδωσε προσωπικά ο πρωθυπουργός. Πυρά εξαπέλυσαν όλα τα κόμματα της αντιπολίτευσης, ενώ ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Κινήματος Αλλαγής, Νίκος Ανδρουλάκης σε δήλωσή του, έκανε λόγο για πρωθυπουργό με αλαζονεία, που δεν απάντησε σε κρίσιμα ερωτήματα, και έδωσε «ραντεβού» στον κ. Μητσοτάκη στην Εξεταστική Επιτροπή.

Ως τη μεγαλύτερη απειλή για την Ανατολική Μεσόγειο, χαρακτήρισε την Τουρκία ο γερουσιαστής και πρόεδρος της Επιτροπής Εξωτερικών Σχέσεων των ΗΠΑ, Ρόμπερτ Μενέντεζ κατά την αναγόρευσή του, σε επίτιμο διδάκτορα του Πανεπιστημίου Αθηνών. Νωρίτερα κατά την συνάντησή του με τον πρωθυπουργό ο κύριος Μενέντεζ υπογράμμισε ότι η Ελλάδα είναι ένας αξιόπιστος εταίρος και σύμμαχος των ΗΠΑ στη νοτιοανατολική πτέρυγα του ΝΑΤΟ, αλλά και πυλώνας σταθερότητας στην περιοχή.

Στη χώρα μας αναμένεται να εκδοθεί ο 36χρονος ο οποίος συνελήφθη στη Μάλτα και φέρεται να είναι ο δράστης της διπλής δολοφονίας στην Αίγινα, μιας γυναίκας και του ανηψιού της, πριν από 7 χρόνια. Οι αρχές της Μάλτας προχώρησαν στη σύλληψη αξιοποιώντας τα στοιχεία της εξέτασης DNA, από τα οποία ταυτοποιήθηκε ο 36χρονος.

Στη διάσωση 36 αλλοδαπών που εντοπίστηκαν σε ημιβυθισμένο ιστιοφόρο σε διεθνή ύδατα νοτιοδυτικά της Νεάπολης Βοιών, προχώρησε το Λιμενικό. Μεταξύ αυτών και 11 παιδιά. Οι διασωθέντες μεταφέρθηκαν σε Κέντρο Υποδοχής του δήμου Μονεμβασιάς.

Και ο καιρός

Ηλιοφάνεια στην Αττική, με νεφώσεις τις απογευματινές ώρες, οπότε και είναι πιθανόν να εκδηλωθούν τοπικές βροχές και καταιγίδες. Θερμοκρασία από 20 έως 32 βαθμούς Κελσίου.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα