back to top
25.2 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

25.2 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 18:00

Διαβάστε επίσης

Την πρώτη εβδομάδα του Σεπτεμβρίου, σύμφωνα με την ΕΡΤ, αναμένεται το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης να αποκτήσει μια καλύτερη εικόνα για τα δημοσιονομικά περιθώρια που υπάρχουν, ώστε να καθοριστεί το ακριβές μείγμα των μέτρων στήριξης που θα ληφθούν, τόσο για το υπόλοιπο του έτους όσο και για το 2023.

Η ιεράρχηση των παρεμβάσεων θα καθοριστεί λίγο πριν την ομιλία του πρωθυπουργού στη ΔΕΘ, στις 10 Σεπτεμβρίου, εφόσον υπάρχουν κάποια πρόσθετα νέα στοιχεία για την πορεία της ελληνικής οικονομίας ενώ ρόλο θα παίξει και η πορεία των τιμών της ενέργειας και κυρίως του φυσικού αερίου.

“Τεράστιο πρόβλημα που απαιτεί ευρωπαϊκή λύση” χαρακτήρισε το ράλι ανόδου στην τιμή του φυσικού αερίου ο υπουργός Οικονομικών. Ο κ. Σταϊκούρας μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ συνέστησε στους πολίτες προσοχή στην κατανάλωση, σημείωσε ότι αν οι τιμές παραμείνουν υψηλές θα χρειαστεί μεγαλύτερη επιδότηση και επανέλαβε ότι η κυβέρνηση θα είναι κοντά στην κοινωνία για όσο χρειαστεί.

Τα έσοδα από τη φετινή τουριστική σεζόν έχουν ξεπεράσει τα προσδοκώμενα και έχουν δώσει ώθηση στην ανάπτυξη της χώρας, σύμφωνα με τον Υπουργό Τουρισμού Βασίλη Κικίλια, σε συνέντευξη που παραχώρησε στην εφημερίδα «Κεφάλαιο». Ο κ. Κικίλιας επεσήμανε ότι η επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου ήταν ένας από τους κύριους στόχους ο οποίος επιτεύχθηκε ως προς την έναρξη της σεζόν, ενώ, όπως είπε, έχουν γίνει όλες οι απαραίτητες ενέργειες ώστε και η λήξη της να έρθει όσο το δυνατόν αργότερα.

Συνάντηση με τον ειδικό απεσταλμένο του Αμερικανού Προέδρου για το Κλίμα και πρώην υπουργό Εξωτερικών Τζον Κέρι θα πραγματοποιήσει τη Δευτέρα, 29 Αυγούστου ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας στο υπουργείο Εξωτερικών. Κατά τη διάρκεια της συνάντησης αναμένεται να συζητηθεί η ανάληψη πρωτοβουλιών για την προστασία του θαλασσίου περιβάλλοντος και ιδιαίτερα η διοργάνωση από την Ελλάδα της Διεθνούς Διάσκεψης για τους ωκεανούς το 2024, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών. Επίσης, αναμένεται να εξετασθούν περαιτέρω προοπτικές διμερούς συνεργασίας.

Σε υψηλούς τόνους η χθεσινή συζήτηση στη Βουλή σε επίπεδο αρχηγών κομμάτων για τις παρακολουθήσεις. Στη συνεδρίαση της Ολομέλειας της Βουλής τη Δευτέρα, στρέφεται τώρα το πολιτικό ενδιαφέρον, οπότε και αναμένεται να αποφασιστεί η σύσταση εξεταστικής επιτροπής.

Ο δήμαρχος Αθηναίων, Κώστας Μπακογιάννης, καταθέτει το προσωπικό του βίωμα από την πρόσφατη επίσκεψή του στο Κίεβο, ως μέλος της αποστολής Ευρωπαίων δημάρχων, οι οποίοι συνυπέγραψαν με τις ουκρανικές αρχές, μνημόνιο για την ανοικοδόμηση των κατεστραμμένων πόλεων. Ο κ. Μπακογιάννης καταγράφει, σε άρθρο του που δημοσιεύεται σήμερα στην εφημερίδα «ΤΑ ΝΕΑ Σαββατοκύριακο», τις διαφορετικές εικόνες αλλά και τα συναισθήματά του από την ολιγόωρη παραμονή του στην ουκρανική πρωτεύουσα από την οποία έχει εκτοπιστεί ο μισός πληθυσμός.

Τραγωδία σημειώθηκε το βράδυ της Παρασκευής, , στην Ορεστιάδα, κατά την διάρκεια των πολιτιστικών εκδηλώσεων «Φανούρεια 2022», όταν χορευτής κατέρρευσε και τελικά πέθανε μόλις ολοκλήρωσε την εμφάνιση του με το χορευτικό συγκρότημα στο οποίο συμμετείχε. Σύμφωνα με τοπικά μέσα ενημέρωσης, ο 63χρονος αντιμετώπιζε προβλήματα υγείας με την καρδιά του, αλλά αγαπούσε πολύ τον χορό και συνέχισε να χορεύει και να συμμετέχει ενεργά στις εκδηλώσεις του συλλόγου της Κομοτηνής.

Ο πρόεδρος της Σερβίας Αλεξάνταρ Βούτσιτς διόρισε την απερχόμενη πρωθυπουργό Άνα Μπρνάμπιτς και πάλι στον θώκο προκειμένου να σχηματίσει μια κυβέρνηση που θα ηγηθεί της χώρας εν μέσω ενός πολέμου στην Ευρώπη, παγκόσμιας ενεργειακής κρίσης και κρίσης πληθωρισμού και εντάσεων με το Κόσοβο. Η ανακοίνωση έγινε περίπου πέντε μήνες αφότου το κόμμα τους, το Σερβικό Προοδευτικό Κόμμα (SNS), κέρδισε τις περισσότερες ψήφους στις βουλευτικές εκλογές

Κλειστοί θα παραμείνουν το Σαββατοκύριακο οι σταθμοί της γραμμής 3 του Μετρό “Νίκαια”, “Κορυδαλλός” και “Αγία Βαρβάρα”, λόγω δοκιμών ενόψει της επέκτασης της γραμμής προς Πειραιά. Οι επιβάτες εξυπηρετούνται από την προσωρινή λεωφορειακή γραμμή “Χ50 Αγ. Μαρίνα – Νίκαια”.

Στην αθλητική επικαιρότητα για την 2η αγωνιστική της σούπερ λίγκ

Στις 8 ΠΑΣ Γιάννενα – Λαμία και

Στις 9.30 ΑΕΚ – Βόλος

Και ο καιρός

Γενικά αίθριος για αύριο με τοπικές νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Θερμοκρασία από 20 έως 32 βαθμούς Κελσίου.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα