back to top
23.1 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

23.1 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Δ. Βίτσας: Να καταργηθεί το άρθρο που τροποποιεί την αρμοδιότητα της ΑΔΑΕ και απαγορεύει να ενημερώνεται αυτός που παρακολουθείται

Διαβάστε επίσης

Για το επίμαχο ζήτημα των παρακολουθήσεων μίλησε στον Αθήνα 9.84 και στους Νίκο Καρούτζο και Γιάννη Λαυράνο, ο βουλευτής Β2′ Δυτικού Τομέα Αθηνών του ΣΥΡΙΖΑ και πρώην υπουργός, Δημήτρης Βίτσας.

«Αυτή τη στιγμή δεν ξέρουμε ούτε αν παρακολουθούνται και άλλα πολιτικά και μη πρόσωπα, ούτε ποιος έδωσε την εντολή στον κ. Κοντολέοντα προκειμένου να γίνει η παρακολούθηση του κινητού τηλεφώνου του κ. Ανδρουλάκη, αν ήταν δηλαδή ο ίδιος ο κ. Μητσοτάκης ως πολιτικά υπεύθυνος ή ο κ. Δημητριάδης», ανέφερε.

Σύμφωνα με τον κ. Βίτσα «στις δημοκρατίες δεν πρέπει a priori να γίνονται παρακολουθήσεις παρά μόνο όταν υπάρχει μια πολύ σαφής αιτιολογία».

Παράλληλα, επανέλαβε τη θέση του ΣΥΡΙΖΑ, όπως διατυπώθηκε δια στόματος του Αλέξη Τσίπρα κατά τη διάρκεια της πρόσφατης συζήτησης στη Βουλή σε επίπεδο πολιτικών αρχηγών για τις υποκλοπές, να καταργηθεί δηλαδή το άρθρο που τροποποιεί την αρμοδιότητα της ΑΔΑΕ ώστε να απαγορεύεται στο εξής να ενημερώνεται αυτός που παρακολουθείται, κάνοντας επί της ουσίας λόγο για κυβερνητικές ευθύνες συγκάλυψης.

Κλείνοντας, σημείωσε: «Αν ο Πρωθυπουργός επιθυμεί να συγκροτηθεί μια νέα Εξεταστική Επιτροπή η οποία θα ”τρέξει” γρήγορα τις διαδικασίες και θα ελέγξει αν γίνονταν παρακολουθήσεις τόσο επί των ημερών του ΣΥΡΙΖΑ όσο και κατά την περίοδο της διακυβέρνησης Σαμαρά-Βενιζέλου, ας το κάνει και εμείς θα την ψηφίσουμε».

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα