back to top
23.5 C
Athens
Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024

23.5 C
Athens
Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 07:00

Διαβάστε επίσης

Το πράσινο φως αναμένεται να ανάψει σήμερα η Bουλή για τη σύσταση εξεταστικής επιτροπής για την υπόθεση της παρακολούθησης του κινητού του Νίκου Ανδρουλάκη, καθώς απαιτούνται 120 ψήφοι για να ξεκινήσει τις εργασίες της, ενώ αιχμή παραμένει το χρονικό εύρος της διερεύνησης.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι η ΝΔ θα σεβαστεί το δικαίωμα της μειοψηφίας, αλλά τόσο στη σημερινή συνεδρίαση, όσο και κατά τη διάρκεια των εργασιών της επιτροπής, αναμένεται να ζητήσει την επέκταση του ελέγχου και σε άλλες περιόδους.

Για ρωσικό πόλεμο διαρκείας προετοιμάζει η Γερμανίδα υπουργός Εξωτερικών τους πολίτες της χώρας της. Η Ανναλένα Μπέρμποκ εκτιμά ότι ο ενεργειακός πόλεμος που έχει κηρύξει η Μόσχα προς την υπόλοιπη Ευρώπη και τη Γερμανία έχει ως απώτερο στόχο την κοινωνική διαίρεση της Ευρώπης.

Ο καγκελάριος της Αυστρίας, Καρλ Νεχάμερ, κάλεσε την Ευρωπαϊκή Ένωση «να διαχωρίσει την τιμή του ηλεκτρικού ρεύματος από εκείνη του φυσικού αερίου», ώστε να μειωθεί, προσθέτοντας ότι το θέμα αυτό θα τεθεί προς συζήτηση στην επόμενη, έκτακτη σύνοδο των υπουργών Ενέργειας που συγκάλεσε η προεδρεύουσα Τσεχία.

Σύμφωνα με τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης, μέσα στην εβδομάδα η κυβέρνηση του Μάριο Ντράγκι πρόκειται να λάβει νέα μέτρα στήριξης των επιχειρήσεων και των πιο ευάλωτων, οικονομικά νοικοκυριών.

 

Την ίδια ώρα, νέο υψηλό ρεκόρ καταγράφουν οι τιμές της ηλεκτρικής ενέργειας καθώς η μέση τιμή διαμορφώνεται στα 697,25 ευρώ ανά μεγαβατώρα με την υψηλή να φθάνει στα 871 ευρώ.

 

Παρεμβάσεις για την στήριξη των 700.000 νοικοκυριών που χρησιμοποιούν φυσικό αέριο προανήγγειλε ο υπουργός Ενέργειας Κώστας Σκρέκας, μιλώντας στον ΣΚΑΙ.

 

Οι ουκρανικές αρχές υπολογίζουν ότι εξάγονται μέσω του ποταμού Δούναβη μεγαλύτερες ποσότητες σιτηρών από ό,τι οποτεδήποτε άλλοτε μετά το ξέσπασμα του πολέμου πριν από έξι μήνες. «Από τον Μάρτιο, έχουν εξαχθεί πάνω από 4 εκατομμύρια τόνοι σιτηρών από τη χώρα μέσω των ουκρανικών λιμανιών στον Δούναβη», ανακοίνωσε το υπουργείο Υποδομών της Ουκρανίας.

 

Η Ρωσία ανακοίνωσε ότι κατέρριψε οπλισμένο τηλεκατευθυνόμενο μη επανδρωμένο αεροσκάφος του στρατού της Ουκρανίας, κοντά στον πυρηνικό ηλεκτροπαραγωγικό εργοστάσιο στη Ζαπορίζια.

 

Οι υπουργοί Εξωτερικών των κρατών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης είναι μάλλον απίθανο να συμφωνήσουν στο συμβούλιο που θα διεξαχθεί εντός της εβδομάδας την επιβολή πλήρους απαγόρευσης στις χορηγήσεις θεωρήσεων διαβατηρίου σε όλους τους πολίτες της Ρωσίας ανεξαιρέτως, απόφαση που θα απαιτούσε ομοφωνία, προεξόφλησε ο Ύπατος Εκπρόσωπος Ζοζέπ Μπορέλ.

 

Επίσκεψη στην Αθήνα πραγματοποιεί ο ειδικός απεσταλμένος του Αμερικανού Προέδρου για το Κλίμα, Τζον Κέρι. Στις 10 το πρωί θα συναντηθεί στο Μέγαρο Μαξίμου με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη και στις 12:15 με τον υπουργό Εξωτερικών, Νίκο Δένδια.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, οι συζητήσεις θα επικεντρωθούν στις προσπάθειες για τη μείωση των εκπομπών άνθρακα στις θαλάσσιες μεταφορές, αλλά και τη δυναμική που αναπτύσσεται γύρω από τη Διεθνή Διάσκεψη για τους Ωκεανούς που θα πραγματοποιηθεί στη χώρα μας το 2024.

 

Σφοδρή κριτική στον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και στην τουρκική κυβέρνηση άσκησε ο ηγέτης της αντιπολίτευσης Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου, με αφορμή το μεταναστευτικό. Ο Κιλιτσντάρογλου χαρακτήρισε «ξέφραγο αμπέλι» τα τουρκικά σύνορα, υποστηρίζοντας ότι «αν πληρώσεις, οι λαθρέμποροι σε πάνε οπουδήποτε».

Την ίδια ώρα, διαψεύδει κατηγορηματικά η Αθήνα τουρκικά δημοσιεύματα που αναφέρουν ότι ελληνικοί S-300 «λόκαραν» τουρκικά F-16 πάνω από το Αιγαίο.

 

Συνελήφθησαν τα ξημερώματα στη συμβολή των οδών Εμμανουήλ Μπενάκη και Αραχώβης στα Εξάρχεια, από αστυνομικούς τρεις άνδρες κατηγορούμενοι κατά περίπτωση για βία κατά υπαλλήλων, εξύβριση και απόπειρα πρόκλησης απλής σωματικής βλάβης κατά συναυτουργία, καθώς και για άρνηση υποβολής σε δακτυλοσκόπηση.

Σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, οι τρείς συλληφθέντες συμμετέχοντας σε ομάδα 100 περίπου ατόμων, επιτέθηκαν σε διμοιρία που εκτελούσε υπηρεσία στην πλατεία Εξαρχείων, εκτοξεύοντας εναντίον τους γυάλινα μπουκάλια.

 

Στον εισαγγελέα οδηγείται σήμερα ο Αντιδήμαρχος του Δήμου Ζίτσας που έσερνε τον γάιδαρο του για περίπου ένα χιλιόμετρο με το αγροτικό του αυτοκίνητο, υποβάλλοντας το ζώο σε έναν απίστευτο βασανισμό. Ο 63χρονος ισχυρίζεται ότι πρόκειται για ατύχημα.

 

Η αστυνομία του Ντιτρόιτ εξαπέλυσε ανθρωποκυνηγητό καθώς τέσσερις άνθρωποι δέχθηκαν πυρά «στην τύχη» με αποτέλεσμα τρεις εξ αυτών να υποκύψουν στα τραύματά τους, σύμφωνα με τις αρχές. Λίγο αργότερα ανακοινώθηκε ότι ο δράστης της επίθεσης συνελήφθη.

 

Στην αθλητική επικαιρότητα και τη 2η αγωνιστική της Σούπερ Λιγκ: Παναιτωλικός – Άρης 3-1, ΟΦΗ – Παναθηναϊκός 0-2 και ΠΑΟΚ – Ατρόμητος 2-1.

Μεγάλη νίκη της Εθνικής μας ομάδας μπάσκετ όπου στο κατάμεστο ΟΑΚΑ νίκησε με χαρακτηριστική άνεση το Βέλγιο (85-68), στο δεύτερο ματς του 9ου ομίλου της Β΄ προκριματικής φάσης του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2023.

Γενικά αίθριος σήμερα ο καιρός στην Αττική με τοπικές νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Θερμοκρασία από 20 έως 32 βαθμούς Κελσίου. 23 βαθμοί αυτή την ώρα στην Τεχνόπολη στο Γκάζι.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα