back to top
24.8 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

24.8 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Κώστας Μπακογιάννης: “Το τοξικό κλίμα της Βουλής δεν θα έρθει στο Δημοτικό Συμβούλιο”

Διαβάστε επίσης

Σκληρή απάντηση στην δημοτική αντιπολίτευση έδωσε ο δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης καθώς δεν υιοθέτησε την απαίτηση της να συζητηθεί το θέμα των τηλεφωνικών υποκλοπών στο Δημοτικό Συμβούλιο και ταυτόχρονα να εγκριθεί και ψήφισμα καταδίκης τους.

Μιλώντας στην συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Αθήνας ο κ. Μπακογιάννης υπογράμμισε ότι από την πρώτη στιγμή που εξελέγη έχει αποφύγει την μεταφορά των θεμάτων της κεντρικής πολιτικής σκηνής στο Δημοτικό Συμβούλιο καθώς όπως είπε ο ίδιος αντιλαμβάνεται την Αυτοδιοίκηση ισχυρή και ανεξάρτητη και όχι “παραμάγαζο των κομμάτων” .

Κλείνοντας δε την όλη συζήτηση που προσπάθησε να ανοίξει η αντιπολίτευση τόνισε ότι δεν θα έρθει το τοξικό κλίμα της Βουλής στο Δημοτικό Συμβούλιο ενώ ο ίδιος και ο συνδυασμός του θα συνεχίσει να δίνει την μάχη για τις Αθηναίες και τους Αθηναίους. Μάλιστα επειδή το θέμα δεν συζητήθηκε στο Δημοτικό Συμβούλιο η δημοτικής αντιπολίτευση αποχώρησε από την αίθουσα, ενώ από την πλευρά του ο κ. Μπακογιάννης αφού καυτηρίασε το γεγονός ότι δεν παρίσταται να συζητήσει τα θέματα που αφορούν την πρωτεύουσα κατέληξε λέγοντας “οι μάσκες έπεσαν.”

Ο Ελαιώνας θα κλείσει

Ξεκάθαρος στην απόφαση να κλείσει η δομή του Ελαιώνα είναι ο δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης καθώς όπως είπε στο Δημοτικό Συμβούλιο η συγκεκριμένη δομή δεν μπορεί να προσφέρει ασφάλεια, αξιοπρέπεια ως προς την διαβίωση των προσφύγων και καμία προσπάθεια στην όλη διαδικασία ένταξης τους στην κοινωνία. Μάλιστα ο κ. Μπακογιάννης υπογράμμισε ότι οι πρόσφυγες θα μεταφερθούν σύμφωνα με την πολιτική του υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής και η περιοχή του Ελαιώνα θα μπει στην τροχιά ανάπτυξης της Διπλής Ανάπλασης.

Ο σταθμός μετρό στα Εξάρχεια

Να σταματήσει να διαμαρτύρεται και να δημιουργεί προσχώματα σε ότι αφορά την κατασκευή του σταθμού του μετρό στην πλατεία Εξαρχείων κάλεσε μερίδα της αντιπολίτευσης ο δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης. Στην τοποθέτηση του στο Δημοτικό Συμβούλιο ο κ. Μπακογιάννης αφού επισήμανε ότι το έργο του μετρό της Αθήνας που θα εξυπηρετήσει 350.000 κόσμο δεν έχει ιδεολογικό πρόσημο θύμισε στον συνδυασμό της “Ανοικτής Πόλης” ότι το έργο του μετρό στην Αθήνα δημοπρατήθηκε το 2018 επί ΣΥΡΙΖΑ και τότε ο συγκεκριμένος συνδυασμός που πρόσκειται στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης τότε που ήταν κυβέρνηση δεν διαμαρτυρήθηκε για την πλατεία Εξαρχείων κατά την διάρκεια της επίσημης διαβούλευσης του έργου.

Ψήφισμα υπέρ εργαζομένων της καθαριότητας

Ομόφωνο ψήφισμα στήριξης 155 συμβασιούχων εργαζομένων της καθαριότητας του δήμου Αθηναίων εξέδωσε το Δημοτικό Συμβούλιο Αθήνας. Στο ψήφισμα αναφέρεται η στήριξη της Δημοτικής Αρχής ως προς την αναγκαιότητα της συνέχισης της εργασίας των συμβασιούχων στο δήμο καθώς οι συγκεκριμένοι συμβασιούχοι έχουν προσφύγει στην Δικαιοσύνη προκειμένου να παραμείνουν στην εργασία τους και να τακτοποιηθούν στο δήμο.

Γιώργος Μανουσακάκης

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα