back to top
20.8 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

20.8 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Πλεύρης: Βούλησή μας να ανοίξουν τα σχολεία χωρίς υποχρεωτικά μέτρα – Αύριο συνεδριάζουν οι ειδικοί

Διαβάστε επίσης

Ο τρόπος με τον οποίο θα γίνει η επιστροφή των μαθητών στα σχολεία σε δυο εβδομάδες  βρίσκεται στο επίκεντρο της επικοινωνίας του Υπουργείου Υγείας με το υπουργείο Παιδείας, ωστόσο, βούληση της κυβέρνησης φαίνεται ότι είναι να μην εφαρμοσθούν υποχρεωτικά μέτρα προστασίας έναντι της πανδημίας .

Όπως σημείωσε ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης μιλώντας σήμερα στο MEGA το υπουργείο Υγείας είναι σε επικοινωνία με το υπουργείο Παιδείας για το ζήτημα αυτό, ενώ επιθυμία όλων είναι η λειτουργία των σχολείων να είναι πολύ κοντά στην κανονικότητα .

«Η λογική, η οποία έχουμε είναι ότι στα πλαίσια που προσπαθούμε να μην έχουμε μέτρα τα οποία δεν χρειάζονται ή μέτρα υποχρεωτικότητας, αυτό να είναι και το μοντέλο στα σχολεία» είπε ο κ. Πλεύρης και συμπλήρωσε: «Θεωρώ πως τα τεστ πρέπει να είναι στοχευμένα και το κομμάτι της μάσκας να παραμείνει στη σύσταση και όχι στην υποχρεωτικότητα».

«Βούλησή μας είναι να μην λάβουμε περισσότερα μέτρα, από αυτά που βλέπουμε σήμερα. Εάν ληφθούν, θα είναι ήπια» κατέληξε.

Παγώνη: Δεν έχει νόημα να πάνε τα παιδιά με μάσκες στα σχολεία

Mε τη σειρά της, η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ, Ματίνα Παγώνη, εξέφρασε την άποψη πως δεν πρέπει να επιστρέψουν οι μαθητές στα σχολεία με μάσκες.

Εξηγώντας το σκεπτικό της, ανέφερε ότι το καλοκαίρι όλοι πήγαν διακοπές με γνωστούς και φίλους, έδιναν φιλιά και αγκαλιές με τους παππούδες και έπαιζαν σε παιδότοπους, αλλά τα κρούσματα κορωνοϊού έχουν μειωθεί, όπως και οι νοσηλείες.

Με αυτά δεδομένα, η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ τόνισε ότι αυτή τη στιγμή δεν έχει νόημα να πούμε στα παιδιά να φορέσουν μάσκα στις 12 Σεπτεμβρίου για να πάνε στο σχολείο.
Κάλεσε ωστόσο τους γονείς να κάνουν ένα τεστ στα παιδιά τους πριν τα στείλουν στις σχολικές αίθουσες.

«Τα παιδιά μπορούν να πάνε χωρίς μάσκες και σε περίπτωση που έχουμε κάποια επιπλοκή, που έχουμε δείκτες ανεβασμένους η επιτροπή εδώ είναι, να εισηγηθεί τι αλλαγές πρέπει να γίνουν. Αλλά όχι να φυλακίσουμε τα παιδιά τώρα και να τα στείλουμε με μάσκες στα σχολεία», είπε χαρακτηριστικά στον ΣΚΑΪ.Τις τελευταίες ημέρες η τουρκική πλευρά συντηρεί μια ρητορική περί «ελληνικών παρενοχλήσεων» και επιχειρεί να κάνει το άσπρο μαύρο, ενώ τη ίδια στιγμή συνεχίζει τις παραβιάσεις του ελληνικού εναέριου χώρου. Σύμφωνα με το νέο αφήγημα της Άγκυρας, την περασμένη Τρίτη τουρκικά αεροσκάφη «παρενοχλήθηκαν από το ρωσικής κατασκευής σύστημα αεράμυνας S-300 της Ελλάδας που σταθμεύει στην Κρήτη».

Πηγή: MEGA

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα