back to top
21.2 C
Athens
Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

21.2 C
Athens
Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

Σήμερα αποφασίζουν για τους υγειονομικούς κανόνες στα σχολεία

Διαβάστε επίσης

Για τους νέους υγειονομικούς κανόνες που θα εφαρμοστούν για την προστασία των μαθητών και της σχολικής κοινότητας από τη λοίμωξη COVID-19 κατά τη διάρκεια της νέας σχολικής χρονιάς, συνεδριάζουν  οι επιστήμονες της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Υγείας.

Το στίγμα των προθέσεων του υπουργείου Παιδείας για λιγότερα μέτρα στα σχολεία, έδωσε τις προηγούμενες ημέρες η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως.

«Η τάση είναι για τα ηπιότερα δυνατά μέτρα, γιατί πλέον έχουμε επιστρέψει στην κανονικότητα», ανέφερε χαρακτηριστικά, προσθέτοντας ότι βρίσκεται σε συνεχή συνεργασία με τον Θάνο Πλεύρη, τον ΕΟΔΥ και τους ειδικούς επιστήμονες.

“ Γενικώς η τάση είναι για τα ηπιότερα δυνατά μέτρα. Το ηπιότερο δυνατόν πρωτόκολλο διότι πλέον έχουμε επιστρέψει στην κανονικότητα”, είπε η κ. Κεραμέως.

Στο ίδιο μήκος κύματος, κινήθηκε με τις δηλώσεις του και ο Θάνος Πλεύρης. «Θέλουμε τα σχολεία να είναι πολύ κοντά στην κανονικότητα», σημείωσε ο υπουργός Υγείας.

«Η λογική που έχουμε είναι ότι προσπαθούμε να μην έχουμε μέτρα τα οποία δεν χρειάζονται ή μέτρα υποχρεωτικότητας, αυτό να είναι και το μοντέλο στα σχολεία», ανέφερε χαρακτηριστικά.

‘Ελενα Μπρέγιαννη

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα