back to top
23.1 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

23.1 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Στο Πακιστάν ο Αντόνιο Γκουτέρες την ερχόμενη εβδομάδα – Αμερικανική βοήθεια 30 εκατ. δολαρίων

Διαβάστε επίσης

Ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες θα μεταβεί στο Πακιστάν την προσεχή εβδομάδα σε “ένδειξη αλληλεγγύης” προς τους πλημμυροπαθείς, μετά τις πρωτοφανείς πλημμύρες που σαρώνουν τη χώρα, ανακοίνωσε σήμερα ο εκπρόσωπός του.

“Δεδομένης της τραγικής κατάστασης την οποία αντιμετωπίζουν εκατομμύρια άνδρες, γυναίκες και παιδιά που επλήγησαν από τις πρωτοφανείς πλημμύρες στο Πακιστάν, ο γενικός γραμματέας θα μεταβεί στη χώρα την προσεχή εβδομάδα για μια επίσκεψη αλληλεγγύης”, δήλωσε ο Στεφάν Ντουζαρίτς σε ενημέρωση του Τύπου.

Ο Γκουτέρες αναμένεται να φθάσει στο Ισλαμαμπάντ στις 9 Σεπτεμβρίου, πριν επισκεφθεί “τις περιοχές τις πλέον πληγείσες από αυτή την άνευ προηγουμένου κλιματική καταστροφή” όπου θα συναντήσει κυρίως εκτοπισμένες οικογένειες και τις ανθρωπιστικές οργανώσεις που εργάζονται επί του πεδίου.

Απέναντι στην καταστροφή αυτή, ο Αντόνιο Γκουτέρες επέμεινε σήμερα, όταν απηύθυνε έκκληση για δωρεές ύψους 160 εκατομμυρίων δολαρίων για την χρηματοδότηση των πλέον επειγουσών αναγκών, στην ανάγκη καταπολέμησης της υπερθέρμανσης του πλανήτη.

“Καθώς συνεχίζουμε να βλέπουμε όλο και περισσότερα ακραία καιρικά φαινόμενα, είναι σκανδαλώδες μια κλιματική δράση να παγώνει, ενώ οι παγκόσμιες εκπομπές αερίων που προκαλούν το φαινόμενο του θερμοκηπίου συνεχίζουν να αυξάνονται, θέτοντας όλους μας – παντού – σε αυξανόμενο κίνδυνο”, κατήγγειλε σε βιντεοσκοπημένο μήνυμα.

“Σήμερα είναι το Πακιστάν. Αύριο, μπορεί να είναι η χώρα σας”, προειδοποίησε.

Δεκάδες εκατομμύρια Πακιστανοί επλήγησαν από τις βροχές του μουσώνα που πέφτουν ασταμάτητα από τον Ιούνιο, οι οποίες “βύθισαν” το ένα τρίτο της χώρας και προκάλεσαν τον θάνατο περισσότερων από 1.100 ανθρώπων, συμπεριλαμβανομένων 380 παιδιών, όπου ελικόπτερα του στρατού διέσωσαν οικογένειες που είχαν εγκλωβιστεί και έριξαν πακέτα τροφίμων σε δυσπρόσιτες περιοχές.

Οι καταστροφικές πλημμύρες που έπληξαν περισσότερα από 33 εκατομμύρια ανθρώπους είναι “οι χειρότερες στην ιστορία του Πακιστάν”, δήλωσε σήμερα ο πρωθυπουργός Σαχμπάζ Σαρίφ. “Οι ζημιές που προκλήθηκαν στις υποδομές μας είναι τεράστιες και εκτείνονται σε όλο το Πακιστάν”, τόνισε.

Παράλληλα, η αμερικανική πρεσβεία στο Ισλαμαμπάντ ανακοίνωσε ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες θα παράσχουν βοήθεια 30 εκατομμυρίων δολαρίων στο Πακιστάν μετά τις σφοδρές βροχοπτώσεις και τις πλημμύρες.

“Οι Ηνωμένες Πολιτείες, μέσω της Αμερικανικής Υπηρεσίας Διεθνούς Ανάπτυξης (USAID), ανακοίνωσαν σήμερα τη χορήγηση πρόσθετου ποσού 30 εκατομμυρίων δολαρίων σε ζωτικής σημασίας ανθρωπιστική βοήθεια για την υποστήριξη ανθρώπων και κοινοτήτων που επλήγησαν από τις σοβαρές πλημμύρες στο Πακιστάν”, αναφέρει η ανακοίνωση.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα