back to top
14.4 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

14.4 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Γ. Οικονόμου: Κανένα άδειασμα προς τον πρωθυπουργό, καμία αιχμή από τον Κ. Καραμανλή

Διαβάστε επίσης

“Κανένα άδειασμα προς τον πρωθυπουργό και καμία αιχμή προς την κυβέρνηση δεν υπήρξε” στην παρέμβαση του πρώην πρωθυπουργού, Κώστας Καραμανλή, δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, ενώ την ίδια ώρα συνεργάτες του πρώην πρωθυπουργού διευκρινίζουν πως η χθεσινή ομιλία του κ. Καραμανλή δεν εμπεριείχε αιχμές κατά της κυβέρνησης.

Σύμφωνα με τον κ. Οικονόμου “αν διαβάσει κανείς την παρέμβαση τou κ. Καραμανλή θα δει ότι κινείται στο ίδιο μήκος κύματος που κινήθηκε από την πρώτη στιγμή η κυβέρνηση, καθώς ο πρωθυπουργός από την πρώτη στιγμή είπε ότι η κυβέρνηση θέλει λόγω και έργω να υπάρξει απόλυτη διαλεύκανση στην υπόθεση αυτή και να μην υπάρξει καμία απολύτως σκιά”.

“Άπλετο φως και καμία σκιά είναι οι δύο όψεις του ίδιου νομίσματος”, σημείωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, ο οποίος υπογράμμισε παράλληλα ότι ο πρώην πρωθυπουργός “ξεκαθάρισε χθες πως είναι αδιανόητο να πιστεύει κανείς ότι η κυβέρνηση έχει την παραμικρή ευθύνη για την υπόθεση αυτή”.

“Είναι αυτονόητο ότι μέσα από τις διαδικασίες που ήδη έχουμε δρομολογήσει θα κάνουμε ότι είναι δυνατόν να φτάσουμε στο τι έγινε, αυτό είναι στο οποίο συμφωνούμε όλοι, πρέπει να φτάσουμε στο τι έγινε και να πάρουμε απαντήσεις όλοι, η ελληνική κοινωνία, οι πολίτες, τα κόμματα, οι άμεσα ενδιαφερόμενοι”, ανέφερε, προσθέτοντας πως “η κυβέρνηση αυτό έκανε από την πρώτη στιγμή μέσα από τις θεσμικές διαδικασίες λαμβάνοντας υπόψη την ιδιαίτερα ευαίσθητη φύση αυτού του ζητήματος”

“Μέσα από την διαδικασία την θεσμική και μέσα από την Δικαιοσύνη, αφού όλοι συμφωνούμε ότι πρέπει να μάθουμε τι έγινε, θα καταλήξουμε και στο πως θα φτάσουμε στο τι έγινε , τηρώντας πάντα τους νόμους και λαμβάνοντας υπόψη την ιδιαίτερη φύση των ζητημάτων αυτών”, συνέχισε ο κ. Οικονόμου, οποίος υποστήριξε πάντως ότι βλέπει “μία απελπισμένη προσπάθεια κάποιων να δουν μέσα από τον δικό τους παραμορφωτικό φακό τις απόψεις του κ. Καραμανλή”.

“Είναι οι ίδιοι άνθρωποι και οι ίδιοι κύκλοι που του επιφύλασσαν την γνωστή κριτική όλο το προηγούμενο διάστημα”, σημείωσε ο κ. Οικονόμου και πρόσθεσε ότι “ο Κώστας Καραμανλής έχει διαχρονικά σταθερές απόψεις και για την πατρίδα και για την παράταξη και για τον ρόλο της παράταξης στην πατρίδα.
Σε ερώτηση εάν υπήρξε κάποια ενόχληση ή αμηχανία χθες βράδυ στην κυβέρνηση μετά την παρέμβαση του κ. Καραμανλή, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος τόνισε ότι “δεν υπήρξε απολύτως τίποτα” και επανέλαβε ότι “ο Κώστας Καραμανλής είπε αυτό που κάνει η κυβέρνηση από την πρώτη στιγμή και που είναι το αυτονόητο για κάθε πολίτη και κυρίως για κάθε πολιτικό της παράταξής μας. Δεν ανεχόμαστε να μείνει καμία σκιά στην υπόθεση αυτή και με τρόπο που να είναι σύμφωνος με το νόμο και με το Σύνταγμα θα αξιοποιήσουμε τις θεσμικές δυνατότητες που έχει η Δημοκρατία μας για να φτάσουμε στην άκρη του νήματος σε αυτή την υπόθεση”

Σε ερώτηση εάν υπήρξε κάποια επικοινωνία του Μεγάρου Μαξίμου με το γραφείο του πρώην πρωθυπουργού ανέφερε ότι “δεν γνωρίζω να υπήρξε κάποια επικοινωνία”

Στο μεταξύ, διευκρινίσεις σε ότι αφορά την παρέμβαση του Κώστα Καραμανλή δίνουν σήμερα και συνεργάτες του πρώην πρωθυπουργού οι οποίοι σημειώνουν ότι οποιοσδήποτε διαβάσει προσεκτικά την ομιλία θα αντιληφθεί ότι δεν εμπεριέχει αιχμές κατά της κυβέρνησης και ότι ο πρώην πρωθυπουργός είπε αυτονόητα πράγματα ώστε ο δημόσιος βίος να μην δηλητηριάζεται από φήμες και σκιές

Ο πρωθυπουργός εδώ και πάρα πολύ καιρό έχει δείξει το δρόμο για να κινηθεί η Ευρωπαϊκή Επιτροπή

«Ο πρωθυπουργός εδώ και πάρα πολύ καιρό έχει δείξει το  δρόμο στον οποίο απαιτείται να κινηθεί η Ευρωπαϊκή Επιτροπή γιατί μιλάμε για ένα πανευρωπαϊκό ζήτημα που καμία κυβέρνηση από μόνη της δεν μπορούσε να αντιμετωπίσει στο σύνολό του. Είναι θετικό που έστω και με καθυστέρηση υιοθετούνται οι απόψεις αυτές του Κυριάκου Μητσοτάκη και άλλων Ευρωπαίων ηγετών», τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου σχολιάζοντας την προαναγγελία εκ μέρους της Προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής προτάσεων σχετικά με την επιβολή πλαφόν στις τιμές της ενέργειας.

«Το Συμβούλιο των υπουργών Ενέργειας στις  9 του μήνα θα είναι ένα πρώτο βήμα και προφανώς μιλάμε για πολύ σημαντικές αποφάσεις που και οι Ευρωπαίοι ηγέτες θα πρέπει να συζητήσουν και να επικυρώσουν», σημείωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος και πρόσθεσε: «Όπως κάνουμε με πολύ μεγάλη συνέπεια το προηγούμενο διάστημα έτσι και από δω και στο εξής  εμείς θα είμαστε στην κατεύθυνση να επιταχυνθεί μία πολύ ουσιαστική παρέμβαση της Κομισιόν σε ότι αφορά και την επιβολή πλαφόν και την αποσύνδεση του φυσικού αερίου από την διαμόρφωση της τιμής του ηλεκτρικού ρεύματος, αλλά και την συντονισμένη προσπάθεια στη  κατεύθυνση της ενιαίας προμήθειας»

Απόστολος Χονδρόπουλος

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα