back to top
20.4 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

20.4 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Επιβεβαίωσε επισυνδέσεις Σαγιά- Πιτσιόρλα ο Δραβίλλας- Το απόρρητο επικαλέστηκαν Κοντολέων- Δημητριάδης

Διαβάστε επίσης

Το απόρρητο επικαλέστηκαν τόσο ο μέχρι πρότινος διοικητής της ΕΥΠ Παναγιώτης Κοντολέων, όσο και ο τέως γενικός γραμματέας του πρωθυπουργού Γρηγόρης Δημητριάδης, κατά την ακρόασή τους από την Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής.

Και οι δυο δεν απάντησαν στις περισσότερες ερωτήσεις, λέγοντας ότι δεσμεύονται από το απόρρητο.

Ωστόσο ο κ Κοντολέων φέρεται να είπε ότι ουδέποτε ο Πρωθυπουργός ή το γραφείο του ενημερώνονταν για καμία απολύτως άρση. Ενημερώνονταν μόνο από τα υπηρεσιακά σημειώματα για τα αποτελέσματα, αν αυτό κρινόταν αναγκαίο.

Οι πληροφορίες συγκλίνουν ότι ο τέως διοικητής της ΕΥΠ αρνήθηκε να απαντήσει εάν καταστράφηκε ο φάκελος με την παρακολούθηση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ Νίκου Ανδρουλάκη.

Ο Γρηγόρης Δημητριάδης τέως γεν γραμματέας του πρωθυπουργού στην ερώτηση αν παρακολουθούνται άλλοι πολιτικοί απάντησε δε λέω ούτε ναι ούτε όχι .

Από την ακρόαση Ρουμπάτη, σύμφωνα με κάποιες πληροφορίες προέκυψε ότι ναι μεν δεν παρακολουθουσε κανένα πολιτικό πρόσωπο, ωστόσο επιβεβαίωσε ότι έμμεσα παρακολουθήθηκαν επί δικής του διοίκησης οι κύριοι Σαγιάς και Πιτσιόρλας επειδή μιλούσαν με επιχειρηματίες που επλέκονταν σε αγοροπωλησία στο Ιόνιο.

Για την ακρόαση Ρουμπάτη άλλες πληροφορίες λένε ότι φέρεται να είπε ότι δεν παρακολουθούσε τα γραφεία του ΚΚΕ, ενώ και ο προκάτοχος του ο Δραβίλλας φέρεται να έδωσε την ίδια απάντηση. Επίσης δήλωσε ότι δεν μπορεί να επικαλεστεί απόρρητο ενώπιον της Επιτροπής Θεσμών.

Σύμφωνα με κάποιες πληροφορίες είπε επίσης ότι κανένας πολιτικός δεν παρακολουθείται και πως ούτε η οικογένεια Μητσοτάκη παρακολουθήθηκε.

Από την πλευρά του ,ο Θεόδωρος Δραβίλλας, διοικητής της ΕΥΠ επί κυβέρνησης Σαμαρά-Βενιζέλου,φέρεται να επιβεβαίωσε ότι η επισύνδεση του Σπύρου Σαγιά και του Στέργιου Πιτσιόρλα, μετέπειτα αξιωματούχων της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, ξεκίνησε επί των ημερών του και συνεχίστηκε για κάποιους μήνες από την επόμενη διοίκηση. Ωστόσο,σύμφωνα με πληροφορίες, προέκυψε ότι τα ονόματά τους προέκυψαν στο πλαίσιο της παρακολούθησης της υπόθεσης της πώλησης της νησίδας Οξυά στο Ιόνιο,σε επενδυτές από το Κατάρ.

Newsroom Αθήνα 9.84

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα