back to top
23.4 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

23.4 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Στις 14 Σεπτεμβρίου το σχέδιο της Κομισιόν για πλαφόν στις τιμές ενέργειας

Διαβάστε επίσης

Η επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Ένωσης Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν θα παρουσιάσει τις προτάσεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την επιβολή πλαφόν στις τιμές της ενέργειας σε ομιλία της στις 14 Σεπτεμβρίου, δήλωσε ανώτερος Ευρωπαίος αξιωματούχος.

“Η φον ντερ Λάιεν, η πρόεδρός μας, θα το παρουσιάσει με περισσότερες λεπτομέρειες στις 14 Σεπτεμβρίου”, δήλωσε ο Μέχτιλντ Βέρσντέρφερ, αναπληρωτής γενικός διευθυντής της υπηρεσίας ενέργειας της Κομισιόν στη διάρκεια της συνεδρίασης της επιτροπής Ενέργειας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Στους υπ. Ενέργειας της Ε.Ε. η ελληνική πρόταση

Τις ελληνικές προτάσεις για την αγορά ενέργειας γνωστοποίησε στους Ευρωπαίους ομολόγους του ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας ενόψει της έκτακτης συνεδρίασης του συμβουλίου υπουργών Ενέργειας της 9ης Σεπτεμβρίου. Οπως ο ίδιος γνωστοποίησε με ανάρτησή του στο Τwitter, σε επιστολή που τους απέστειλε παρουσιάζει τον μηχανισμό ανάκτησης υπερεσόδων από τις εταιρίες παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας, τα χρήματα που έχουμε ανακτήσει τις πρώτες 55 ημέρες της εφαρμογής του και την ελληνική πρόταση για έναν μόνιμο ευρωπαϊκό μηχανισμό που αποσυνδέει τις τιμές φυσικού αερίου από αυτές του ρεύματος.

Οι ελληνικές προτάσεις, σύμφωνα με τον κ. Σκρέκα, περιλαμβάνονται και σε επιστολή από την ομάδα Gas coordination group της Κομισιόν, στην οποία συμμετέχουν ρυθμιστές από όλες τις χώρες της Ε.Ε. Στην επιστολή αναφέρονται τόσο η πρόταση αποσύνδεσης του ηλεκτρικού ρεύματος από την τιμή φυσικού αερίου όσο και ο προσωρινός μηχανισμός ανάκλησης των υπερεσόδων της εταιρείας παραγωγής.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα