back to top
14.9 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

14.9 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

G7: Εξετάζουν σήμερα την επιβολή πλαφόν στην τιμή του ρωσικού πετρελαίου

Διαβάστε επίσης

Tην αμερικανική πρόταση για  επιβολή πλαφόν στην τιμή του ρωσικού πετρελαίου θα συζητήσουν σήμερα οι υπουργοί Οικονομικών της G7.

Άμεση ήταν η αντίδραση της Ρωσίας που ανακοίνωσε ότι θα αναστείλει τις προμήθειες πετρελαίου και προϊόντων πετρελαίου στα κράτη, τα οποία θα αποφασίσουν να περιορίσουν την τιμή του πετρελαίου.

Η Ρωσία θα σταματήσει τις παραδόσεις πετρελαίου και πετρελαϊκών προϊόντων σε χώρες που θα αποφασίσουν να περιορίσουν το κόστος του ρωσικού πετρελαίου, δήλωσε χθες ο αντιπρόεδρος της ρωσικής κυβέρνησης, Αλεξάντερ Νόβακ.

«Όσον αφορά το πλαφόν στις τιμές. Αν επιβάλουν πλαφόν, εμείς απλά σε τέτοιες εταιρείες ή χώρες που θα επιβάλουν περιορισμούς, δεν θα τους προμηθεύσουμε με πετρέλαιο και προϊόντα πετρελαίου, επειδή δεν θα εργαστούμε μη ανταγωνιστικά», τόνισε ο Νόβακ.

Η σημερινή συνοδος της G7 είναι η πρώτη συντεταγμένη προσπάθεια βήμα των πλέον ανεπτυγμένων βιομηχανικά χωρών του κόσμου να θέσουν αναχώματα στις αυξήσεις των τιμών ενέργειας.

Την συνάντηση των υπουργών της G7 θα ακολουθήσουν μια εβδομάδα μετά, στις 9 Σεπτεμβρίου οι υπουργοί Ενέργειας της Ε.Ε., οι οποίοι θα συζητήσουν τις προτάσεις της Κομισιόν για πλαφόν στην τιμή του φυσικού αερίου, αλλά και την αποσύνδεση της τιμής της ηλεκτρικής ενέργειας από αυτή του αερίου.

Στις 14 Σεπτεμβρίου, η Ούρσουλα Φον ντερ Λάιεν θα ανακοινώσει, όπως έχει προαναγγείλει, τις προτάσεις της Κομισιόν για την επιβολή πλαφόν στην τιμή του φυσικού αερίου, με στόχο την συγκράτηση των τιμών ενέργειας ενόψει του δύσκολου χειμώνα που έρχεται για νοικοκυριά και επιχειρήσεις.

Το πλαφόν στην τιμή του αερίου σημαίνει ότι η Ε.Ε θα αποφασίσει συνολικά μια ανώτατη τιμή, πάνω από την οποία θα αρνείται να αγοράσει το ρωσικό ενεργειακό προϊόν.

Αθήνα 984

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα