back to top
19.6 C
Athens
Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

19.6 C
Athens
Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

Υποκλοπές: Προσπάθεια συγκάλυψης των ευθυνών καταγγέλει η αντιπολίτευση

Διαβάστε επίσης

Προσπάθεια συγκάλυψης των ευθυνών για την υπόθεση των υποκλοπών κατήγγειλαν μετά το πέρας της συνεδρίασης της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας ο ΣΥΡΙΖΑ, το ΠΑΣΟΚ και το ΚΚΕ.

Για ξέπλυμα προσωπικών πολιτικών ευθυνών του κυρίου Μητσοτάκη έκανε λόγο ο Γιώργος Κατρούγκαλος, τονίζοντας ότι με το πρόσχημα του απορρήτου όλα τα κυβερνητικά στελέχη αρνήθηκαν να δώσουν διευκρινίσεις για τους λόγους εθνικής ασφάλειας που οδήγησαν στην παρακολούθηση Ανδρουλάκη.

Ο κ Κατρούγκαλος επικαλούμενος τον πρόεδρο της ΑΔΑΕ και τους διοικητές της ΕΥΠ επι κυβέρνησης Σαμαρά και Τσίπρα που δήλωσαν ότι θεωρούν ότι δεν μπορεί να προβληθεί το απόρρητο για οποιαδήποτε ερώτηση τίθεται στο πλαίσιο της επιτροπής θεσμών είπε ότι ζητήθηκε να γίνει ψηφοφορία επί του επίμαχου άρθρου για το απόρρητο ωστόσο η πλειοψηφία το απέρριψε.

«Εκφράζω την βαθιά μου θλίψη γιατί ενώ στελέχη της κυβέρνησης διαβεβαίωναν ότι θέλουν να ριχτεί άπλετο φως σε αυτή την υπόθεση οχυρώθηκαν πίσω από το απόρρητο που δεν ισχύει έναντι της επιτροπής θεσμών και διαφάνειας» είπε ο Χάρης Καστανίδης, κάνοντας λόγο για τεράστια επιχείρηση συγκάλυψης ευθυνών. «Να αποκαλυφθεί όλο το σκοτεινό και επικίνδυνο θεσμικό πλαίσιο για το οποίο την ευθύνη την έχουν όλες οι προηγούμενες κυβερνήσεις που ψήφισαν τα τα νομοθετήματα και το θεσμικό πλαίσιο» ζήτησε ο βουλευτής του ΚΚΕ, Μανώλης Συντυχάκης. Τόνισε δε ότι για τις συνακροάσεις του ΚΚΕ ουδεμία θέση πήρε ούτε η πρώην ούτε η νυν διοίκηση της ΕΥΠ.

Για κατάρρευση της προσπάθειας εργαλειοποίησης της υπόθεσης Ανδρουλάκη έκανε λόγο ο βουλευτής της ΝΔ και μέλος της Επιτροπής Θεσμών Κώστας Καραγκούνης μετά το τέλος της συνεδρίασης της επιτροπής. Σύμφωνα με τον κ Καραγκούνη αποσαφηνίστηκε ότι ούτε ποτέ ο πρωθυπουργός ή το γραφείο του ενημερώθηκε για καμιά απολύτως επισύνδεση και κυρίως επιβεβαιώθηκε η νομιμότητα των επισυνδέσεων αφού τηρήθηκε απαρέγκλιτα ο νόμος.

 

Newsroom Αθήνα 9,84

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα