back to top
21.2 C
Athens
Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

21.2 C
Athens
Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 07:00

Διαβάστε επίσης

Για “επιβεβαίωση της αναξιοπιστίας” της Gazprom κάνει λόγο ο επικεφαλής εκπρόσωπος της Κομισιόν, Ερίκ Μαμέρ, σχολιάζοντας την απόφαση του ρωσικού ενεργειακού κολοσσού να αναστείλει αιφνιδιαστικά το προγραμματισμένο για σήμερα άνοιγμα του αγωγού Nord Stream 1 επικαλούμενου διαρροή λαδιού.

“Η διαρροή λαδιού μηχανής δεν συνιστά τεχνικό λόγο για τη διακοπή της λειτουργίας του αγωγού” υποστηρίζει η εταιρεία Siemens Energy και διευκρινίζει ότι προς το παρόν δεν της έχει ανατεθεί κάποια εργασία συντήρησης.

Μετά την ανακοίνωση της Gazprom, η γερμανική ρυθμιστική αρχή του δικτύου φυσικού αερίου ανακοίνωσε ότι η χώρα είναι πλέον καλύτερα προετοιμασμένη για τη διακοπή του εφοδιασμού από τη Ρωσία, όμως προέτρεψε τους πολίτες και τις εταιρείες να περιορίσουν την κατανάλωση.

“Δεν αποτελεί έκπληξη ότι η Ρωσία εξακολουθεί να χρησιμοποιεί την ενέργεια ως εργαλείο σε βάρος των Ευρωπαίων καταναλωτών”, σχολίασε ένας εκπρόσωπος του Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας των Ηνωμένων Πολιτειών.

Αποφασισμένη πάντως να δράσει απέναντι στον ρωσικό ενεργειακό πόλεμο εμφανίζεται η Δύση. Η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα Φον Ντερ Λάιεν έκανε πλέον λόγο για ανάγκη πλαφόν στις τιμές του ρωσικού φυσικού αερίου, ενώ και οι υπουργοί Οικονομικών της G7 συμφώνησαν να προχωρήσουν κατεπειγόντως την επιβολή πλαφόν και στις τιμές του ρωσικού πετρελαίου.

Δημοσία δαπάνη κηδεύεται σήμερα στη Μόσχα ο Μιχαήλ Γκορμπατσόφ, τελευταίος Πρόεδρος της πάλαι ποτέ Σοβιετικής Ένωσης. Η κηδεία θα λάβει χώρα στην Αίθουσα των Κιόνων που βρίσκεται στο Σπίτι των Συνδικάτων, όπως μεταδίδει το Interfax, στον ίδιο χώρο που είχε τοποθετηθεί η σορός του Ιωσήφ Στάλιν για λαϊκό προσκύνημα το 1953. Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν δεν θα παραστεί στην κηδεία λόγω «βεβαρυμμένου προγράμματος» όπως ανακοίνωσε το Κρεμλίνο.

Κορυφώνονται σήμερα στο Ζάππειο οι διήμερες εκδηλώσεις για τη συμπλήρωση 48 ετών από την Ιδρυτική Διακήρυξη του ΠΑΣΟΚ. Οι εργασίες ξεκίνησαν χθες και συνεχίζονται το απόγευμα με θεματική συζήτηση για την έμφυλη βία και τις γυναικοκτονίες. Θα ολοκληρωθούν στις 7 και μισή με ομιλία του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής, Νίκου Ανδρουλάκη.

“Συγγνώμη από οποιαδήποτε ανθρώπινη ύπαρξη ένιωσε αδικημένη από τις δηλώσεις του και σε κάθε γυναίκα ή άνδρα που έχει πέσει θύμα βιασμού” ζήτησε ο Μητροπολίτης Δωδώνης Χρυσόστομος, μετά το σάλο που προκάλεσαν σε Πολιτεία και Εκκλησία οι δηλώσεις του περί «συναίνεσης» στο βιασμό.

Με έκπτωση 50% θα μπορούν να μεταβούν με τα ΚΤΕΛ στον τόπο διορισμού τους, οι αναπληρωτές και νεοδιοριζόμενοι δάσκαλοι και καθηγητές. Η έκπτωση ισχύει έως τις 30 Σεπτεμβρίου και θα γίνεται στα εκδοτήρια με την επίδειξη της αστυνομικής τους ταυτότητας και της υπουργικής απόφασης που αναφέρει την πρόσληψή τους.

Πρεμιέρα με το δεξί για την Εθνική μας στο Ευρωμπάσκετ. Επικράτησε της Κροατίας με 89-85. Απόψε στις 10 αγωνίζεται με την Ιταλία.

Και ο καιρός

Λίγες νεφώσεις σήμερα στην Αττική που τις απογευματινές ώρες θα αυξηθούν και υπάρχει πιθανότητα να σημειωθούν τοπικές μπόρες. Θερμοκρασία από 21 έως 31 βαθμούς Κελσίου.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα