back to top
18.9 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

18.9 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 18:00

Διαβάστε επίσης

Έκτακτο σχέδιο για το πώς θα μπορέσει η ΕΕ να αποφύγει προβλήματα στον εφοδιασμό όπως έγινε με την πανδημία του κορονοϊού, εξετάζει η ΕΕ, όπως ανέφερε Ευρωπαίος αξιωματούχος στη γερμανική εφημερίδα Frankfurter Allgemeine Zeitung.

\Σύμφωνα με το δημοσίευμα το σχέδιο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής είναι να αποκτήσει έκτακτες εξουσίες προκειμένου να παρεμβαίνει στην παραγωγή ορισμένων αγαθών σε κρίσιμες καταστάσεις.

Το λεγόμενο μέσο έκτακτης ανάγκης αναμένεται να παρουσιαστεί στις 13 του μηνός. Αξιωματούχος της Κομισιόν αρνήθηκε να σχολιάσει το άρθρο, λέγοντας ότι η Επιτροπή δεν σχολιάζει έγγραφα που διαρρεόυν.

Αντιπαράθεση Siemens Energy-Gazprom για τις επισκευές του αγωγού Nord Stream 1, o οποίος παρέμεινε κλειστός, λόγω επισκευής.

Από χθες η Siemens Energy ανακοίνωσε ότι δεν έχει λάβει μέρος σε εργασίες συντήρησης του αγωγού, ενώ δεν έχει λάβει κάποιο αίτημα παροχής τεχνικής υποστήριξης από τη ρωσική Gazprom.

Νωρίτερα, η Gazprom ανακοίνωσε ότι η Siemens Energy ήταν έτοιμη να βοηθήσει στην επισκευή του εξοπλισμού που παρουσίασε βλάβη για τον αγωγό.

Εγγυημένη, αλλά κρίσιμη χαρακτήρισε επί του παρόντος την κατάσταση εφοδιασμού της Γερμανίας με φυσικό αέριο ο διαχειριστής του ενεργειακού δικτύου της χώρας, μετά την κίνηση της ρωσικής Gazprom να παρατείνει τη διακοπή λειτουργίας του αγωγού φυσικού αερίου.

Αιχμές κατά της Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν και της Ευρωπαϊκής Επιτροπής ότι έχει καθυστερήσει να παρουσιάσει συγκεκριμένες προτάσεις για τον περιορισμό της αύξησης των τιμών, αφήνει ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Σαρλ Μισέλ, σε συνέντευξη που δημοσιεύει η βελγική εφημερίδα «Le Soir».

««Υπάρχει η αίσθηση ότι η Επιτροπή έχασε χρόνο, και αυτό είναι ατυχές», επισημαίνει ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου.

Νέες απειλές κατά της Ελλάδας εκτόξευσε και πάλι ο Τούρκος πρόεδρος, προτρέποντας μάλιστα τη χώρα μας να κοιτάξει την Ιστορία, λέγοντας: «Αν πάτε πολύ μακριά, το τίμημα θα είναι βαρύ». Ένα έχουμε να πούμε στην Ελλάδα: Θυμηθείτε τη Σμύρνη».

«Όταν έρθει η ώρα, θα κάνουμε ό,τι χρειάζεται. Όπως λέμε, ξαφνικά, μπορούμε να έρθουμε εν μία νυκτί», τόνισε ο τούρκος πρόεδρος εκτοξεύοντας απειλές περί εισβολής.

Κανονικά θα πραγματοποιηθεί η ομιλία του Νίκου Ανδρουλάκη στις 7 και μισή το απόγευμα στο Ζάππειο στο πλαίσιο εκδηλώσεων για τη 48η επέτειο ίδρυσης του ΠΑΣΟΚ. Χθες ο πρόεδρος του Κινήματος τραυματίστηκε παίζοντας μπάσκετ στο φεστιβάλ του κόμματος και η αρχική εκτίμηση για τον τραυματισμό καθιστούσε αμφίβολη την προγραμματισμένη ομιλία.

Τον τελευταίο ηγέτη της Σοβιετικής Ένωσης, αποχαιρέτισε σήμερα η Ρωσία, ενώ από την κηδεία απουσίαζε ο πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν, παρέστη ο πρώην πρόεδρος της χώρας, Ντμίτρι Μεντβέντεφ. Στην κηδεία δεν παρέστησαν ούτε ξένοι ηγέτες, λόγω της απομόνωσης της χώρας εξαιτίας του πολέμου στην Ουκρανία, με μοναδική εξαίρεση τον πρωθυπουργό της Ουγγαρίας, Βίκτορ Όρμπαν. Ο Γκορμπατσόφ, που αποτέλεσε μία από τις εμβληματικές πολιτικές προσωπικότητες του 20ου αιώνα, πέθανε την περασμένη Τρίτη, σε ηλικία 91 ετών.

Στην Πράγα, περίπου 70.000 διαδηλωτές διαμαρτυρήθηκαν κατά της κυβέρνησης της Τσεχίας, καλώντας τον κυβερνητικό συνασπισμό να κάνει περισσότερα για να ελέγξει τις αυξανόμενες τιμές της ενέργειας, ενώ εξέφρασαν την αντίθεσή τους στην Ευρωπαϊκή Ένωση και στο ΝΑΤΟ.

Οι διοργανωτές της διαδήλωσης, που ήταν ακροδεξιές και άλλες ακραίες πολιτικές ομάδες, καθώς και το Κομμουνιστικό Κόμμα, δήλωσαν ότι η κεντροευρωπαϊκή χώρα θα πρέπει να είναι ουδέτερη στρατιωτικά και να εξασφαλίσει απευθείας συμβόλαια με τους προμηθευτές φυσικού αερίου, συμπεριλαμβανομένης της Ρωσίας.

Στην αθλητική επικαιρότητα

Για την 3η αγωνιστική της Σούπερ Λιγκ αυτή την ώρα παίζουν: Λαμία- Αστέρας Τρίπολης. Στις 7: Ολυμπιακός – Ιωνικός και στις 8 και μισή: Παναθηναϊκός – Λεβαδειακός.

Στο Ευρωμπάσκετ, την Ιταλία αντιμετωπίζει στις 10 το βράδυ η Εθνική μας ομάδα.

ΚΑΙΡΟΣ

Γενικά αίθριος αύριο ο καιρός στην Αττική, λίγες νεφώσεις θα αναπτυχθούν τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί 3 με 4 και στα ανατολικά έως 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 21 έως 32 βαθμούς Κελσίου. 30 βαθμοί αυτή την ώρα στην Τεχνόπολη.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα