back to top
19.5 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

19.5 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 07:00

Διαβάστε επίσης

«H Ελλάδα δεν πρόκειται να ακολουθήσει την Τουρκία στον καθημερινό εξωφρενικό και πέρα από κάθε όριο κατήφορο δηλώσεων και απειλών» τονίζει σε ανακοίνωσή του το Υπουργείο Εξωτερικών, απαντώντας στο μπαράζ εμπρηστικών δηλώσεων Ερντογάν και τούρκων αξιωματούχων.

Ο πρόεδρος της Τουρκίας εξαπέλυσε από τη Σαμψούντα νέες απειλές εναντίον της Ελλάδας καλώντας την να κοιτάξει την ιστορία της και να μην ξεχνά τι έπαθε στη Σμύρνη. “Ένα βράδυ μπορεί να έρθουμε ξαφνικά” απείλησε. Στην ανακοίνωσή του το υπουργείο Εξωτερικών σημειώνει επίσης ότι “θα ενημερώσουμε άμεσα τους συμμάχους και τους εταίρους μας, για το περιεχόμενο των προκλητικών δηλώσεων των τελευταίων ημερών, προκειμένου να καταστεί σαφές ποιος δυναμιτίζει τη συνοχή της συμμαχίας μας σε μια ιδιαίτερα επικίνδυνη περίοδο”.

Σε συνέχεια της τουρκικής προκλητικότητας, χθες βράδυ, τουρκικό μη επανδρωμένο αεροσκάφος εισήλθε στο FIR Αθηνών, χωρίς να καταθέσει σχέδιο πτήσης, παραβίασε τον εθνικό εναέριο χώρο και πέταξε πάνω από την Κανδελιούσσα, δυτικά της Νισύρου στα 19.000 πόδια.

“Οι Ευρωπαίοι πρέπει να συντονίσουν καλύτερα τα αντίμετρα που θα εφαρμόσουν και να βοηθήσουν ο ένας τον άλλο” ανέφερε στο βραδινό διάγγελμά του ο Ουκρανός Πρόεδρος, Βολοντίμιρ Ζελένσκι, προσθέτοντας πως πρέπει να αυξηθεί η πίεση στη Ρωσία για να περιοριστούν τα έσοδά της από το πετρέλαιο και το φυσικό αέριο. “Η Ρωσία ετοιμάζεται να καταφέρει αποφασιστικό πλήγμα στον ενεργειακό τομέα και μόνο η μεγαλύτερη συνοχή θα επιτρέπει να αντιμετωπιστεί αυτό, τόνισε ο Ζελένσκι.

“Ο πυρηνικός σταθμός της Ζαπορίζια, που έχει καταληφθεί από τα ρωσικά στρατεύματα, έχασε και πάλι τη σύνδεση με το ηλεκτρικό δίκτυο” αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο Διεθνής Οργανισμός Ατομικής Ενέργειας, ειδικοί του οποίου βρίσκονται επί τόπου. Η τελευταία γραμμή λειτουργίας “υπέστη βλάβη”, εξήγησε ο Διεθνής Οργανισμός, υπενθυμίζοντας πως οι τρεις άλλες είχαν “χαθεί προηγουμένως στη διάρκεια της σύγκρουσης”. Ο σταθμός συνεχίζει ωστόσο να λειτουργεί “χάρη σε μια εφεδρική γραμμή”, διευκρινίζει.

Βολές εναντίον της κυβέρνησης εξαπέλυσε από το Ζάππειο ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Κινήματος Αλλαγής Νίκος Ανδρουλάκης με αιχμή την υπόθεση των υποκλοπών, κάνοντας λόγο για “επιτελικό παρακράτος”. Στο πλαίσιο της ομιλίας του για τα 48 χρόνια από την ίδρυση του ΠΑΣΟΚ, κατηγόρησε παράλληλα και τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, λέγοντας πως “Μητσοτάκης και Τσίπρας επιθυμούν να ελέγξουν τους αρμούς της εξουσίας”.

Υπό έλεγχο τέθηκε πυρκαγιά που εκδηλώθηκε λίγο πριν από τα μεσάνυχτα σε μπιραρία επί της οδού Βρυούλων, στη Νέα Φιλαδέλφεια. Οι θαμώνες είχαν απομακρυνθεί με ασφάλεια από το χώρο, πριν την άφιξη των πυροσβεστικών δυνάμεων.

“Εχθρό του κράτους” και “απειλή για τη δημοκρατία” χαρακτήρισε τον πρόεδρο των Ηνωμένων Πολιτειών Τζο Μπάιντεν, ο προκάτοχός του, Ντόναλντ Τραμπ, κατά τη διάρκεια ομιλίας του σε προεκλογική εκδήλωση στην Πενσιλβάνια, ενόψει των ενδιάμεσων εκλογών. Κατήγγειλε επίσης την έρευνα του FBI στην κατοικία του στη Φλόριντα, λέγοντας ότι αποτελεί “το πιο τρανταχτό παράδειγμα των αληθινών απειλών για την ελευθερία των Αμερικανών” και μια από τις “πιο σοκαριστικές καταχρήσεις εξουσίας από πλευράς οποιασδήποτε κυβέρνησης στην αμερικανική ιστορία”.

Στην αθλητική επικαιρότητα

Νίκη για την Εθνική μας στο μπάσκετ. Επικράτησε της Ιταλίας 85-81, στη 2η αγωνιστική του ευρωμπάσκετ.

Για την 3η αγωνιστική της Σούπερ Λίγκ. Με 3-1 επικράτησε ο Ολυμπιακός του Ιωνικού. Ισόπαλος χωρίς τέρματα ο αγώνας Λαμία – Αστέρας Τρίπολης. Με 1-0 νίκησε ο Παναθηναϊκός τον Λεβαδειακό.

Και ο καιρός

Γενικά αίθριος στην Αττική με λίγες νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Θερμοκρασία από 21 έως 32 βαθμούς Κελσίου.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα