back to top
18.9 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

18.9 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 18:00

Διαβάστε επίσης

 

Υποχωρούν και σήμερα οι τιμές των ομολόγων στην ευρωζώνη, καθώς οι εξελίξεις από το ενεργειακό μέτωπο προκαλούν έντονη ανησυχία για τον κίνδυνο ύφεσης στην οικονομία. Το ξεκάθαρο μήνυμα του Κρεμλίνου ότι θα κρατήσει κλειστό τον Nord Stream 1 έως ότου αρθούν οι κυρώσεις της Δύσης κλυδωνίζει τις αγορές. Το ευρώ έπεσε κάτω από το επίπεδο των 0,99 δολαρίων (0,9877) για πρώτη φορά μετά από είκοσι χρόνια. Οι πληθωριστικές πιέσεις στην ευρωζώνη, δημιουργούν τις συνθήκες για μία «γενναία» αύξηση του επιτοκίου από την ΕΚΤ κατά 0,75% την προσεχή Πέμπτη. Στη ζώνη των 830 μονάδων, αφού δεν κατάφερε να απορροφήσει τις διεθνείς πιέσεις, κινήθηκε το ΧΑ και ο γενικός δείκτης έκλεισε με πτώση 1,83%.

 

 

Ηχηρό μήνυμα της προέδρου της Κομισιόν προς τη Μόσχα πριν από λίγο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Ο «Πούτιν χρησιμοποιεί την ενέργεια ως όπλο για να κόψει τις παροχές και να χειραγωγήσει την αγορά». «Θα αποτύχει. Η Κομισιόν ετοιμάζει προτάσεις για να βοηθήσει τα ευάλωτα νοικοκυριά και τις επιχειρήσεις για να αντιμετωπίσουν την ακρίβεια» προσθέτει η Ούρσουλα Φον ντερ Λάιεν στο tweet της.

 

 

«Συμπληρωματικά μέτρα που μπορούν να ληφθούν για την προστασία των νοικοκυριών και των επιχειρήσεων», στη τηλεδιάσκεψη Μακρον – Σολτς με στόχο τη διαφύλαξη της ασφάλειας της τροφοδοσίας, την παρέμβαση στις τιμές του ηλεκτρικού ρεύματος και τη διατήρηση της πλήρους αλληλεγγύης των κρατών μελών

 

Η λειτουργία της εφοδιαστικής αλυσίδας του φυσικού αερίου και η επικαιροποίηση των δράσεων που έχουν ανακοινωθεί το προηγούμενο διάστημα στο επίκεντρο σύσκεψης υπό τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη με την ομάδα κρίσης του υπουργείου Ενέργειας.

 

Η βοήθεια που θα δοθεί εφέτος σε νοικοκυριά και επιχειρήσεις θα υπερβεί σημαντικά τα 10 δισ. ευρώ, έναντι των αρχικών εκτιμήσεων για 8,5 δισ. Ευρώ, είπε ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταικούρας.

 

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ενέκρινε, βάσει των κανόνων της ΕΕ για τις κρατικές ενισχύσεις, ελληνικό μέτρο με εκτιμώμενο προϋπολογισμό ύψους 341 εκατ. ευρώ για τη στήριξη της κατασκευής και της λειτουργίας εγκαταστάσεων αποθήκευσης στο σύστημα ηλεκτρικής ενέργειας. Το καθεστώς που κοινοποίησε η Ελλάδα θα προωθήσει τη δημιουργία διαφόρων εγκαταστάσεων αποθήκευσης ηλεκτρικής ενέργειας, συνολικής δυναμικότητας έως 900 MW, συνδεδεμένων με το δίκτυο υψηλής τάσης.

 

Ως «πηγή μεγάλης ανησυχίας», χαρακτηρίζει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή τις πρόσφατες δηλώσεις του Τούρκου Προέδρου Ερντογάν κατά της Ελλάδας, καλώντας την Τουρκία να απέχει από επιθετική ρητορική και να σέβεται την κυριαρχία και την ακεραιότητα των κρατών-μελών της ΕΕ. Με επιστολές του ο ΥΠΕΞ Νίκος Δένδιας ενημερώνει ΟΗΕ και ΝΑΤΟ.

 

«Ο εκλογικός νόμος είναι τέτοιος που να αποτρέπει και την ακυβερνησία και τον σχηματισμό αδύναμων κυβερνήσεων που δεν θα μπορούν να ανταπεξέλθουν στις πολύ αυξημένες ανάγκες ουσιαστικών αποφάσεων που επιβάλει το διεθνές περιβάλλον μέσα στο οποίο ζούμε», είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου απαντώντας σε σχετικές ερωτήσεις για αλλαγή του νόμου.

 

«Η χώρα μπορεί και πρέπει να έχει μία προοδευτική κυβέρνηση από την πρώτη κάλπη, από την κάλπη της απλής αναλογικής. Και για αυτό το λόγο στην παρουσία μας στη ΔΕΘ, φέτος, θα δώσουμε ιδιαίτερη σημασία στα προγραμματικά ζητήματα», τόνισε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Νάσος Ηλιόπουλος, σε συνέντευξή του

 

«Η ΝΔ θα κάνει τα πάντα για να κρατηθεί στην εξουσία. Δεν έχουν μέτρο γι΄ αυτό είναι ικανοί να αλλάξουν και τον εκλογικό νόμο», σχολίαζαν από το ΠΑΣΟΚ

 

 

 

 

 

«Τα “μαγειρέματα” της ΝΔ με τον εκλογικό νόμο, όπως και τα θολά σενάρια που μεθοδεύουν ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ, αφορούν τους όρους για την -επιδιωκόμενη από την άρχουσα τάξη- πολιτική σταθερότητα, που για τον λαό σημαίνει αστάθεια και μεγάλη ανασφάλεια, σχολιάζει το ΚΚΕ.

 

Επιστημονική βοήθεια για τη διακοπή του καπνίσματος, μέσω της λειτουργίας εξειδικευμένων ιατρείων, θα παρέχεται δωρεάν από την Τρίτη 13 Σεπτεμβρίου σε όλους τους Αθηναίους

 

Ο πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν επανέλαβε σήμερα ότι είναι «επιτακτική ανάγκη» να διασφαλιστεί η ασφάλεια των πυρηνικών εγκαταστάσεων της Ουκρανίας, σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με τον Ουκρανό ομόλογό του Βολοντίμιρ Ζελένσκι. Λίγο νωρίτερα, η κρατική ουκρανική εταιρεία πυρηνικής ενέργειας Energoatom, ανακοίνωσε ότι ο τελευταίος εν λειτουργία αντιδραστήρας της Ζαπορίζια αποσυνδέθηκε από το ουκρανικό δίκτυο λόγω πυρκαγιάς που εκδηλώθηκε στην περιοχή «εξαιτίας των βομβαρδισμών».

 

 

Την Μ. Βρετανία αντιμετωπίζει αυτή την ώρα η εθνική ομάδα μπάσκετ για την 3η αγωνιστική του Ευρωμπάσκετ. Απών για λόγους ξεκούρασης είναι ο Γιάννης Αντετοκούνμπο

Και ο καιρός …

Γενικά αίθριος αύριο στην Αττική με πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Άνεμοι βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 5 και στα ανατολικά 6 με 7 μποφόρ. Θερμοκρασία στην πρωτεύουσα από 21 έως 28 βαθμούς Κελσίου. 28 βαθμοί Κελσίου αυτή την ώρα στο Γκάζι.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα