back to top
21.5 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

21.5 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Τα κίνητρα για εξοικονόμηση ενέργειας – Πλαφόν κατανάλωσης, στροφή στο πετρέλαιο

Διαβάστε επίσης

Κίνητρα για εξοικονόμηση ενέργειας, τόσο από το Δημόσιο, όσο και από ιδιώτες, πρόκειται να ανακοινώσουν το πρωί της Τετάρτης οι υπουργοί Ενέργειας και Εσωτερικών, Κώστας Σκρέκας και Μάκης Βορίδης.

Σε πρώτη φάση αναμένεται να γίνει εξειδίκευση της κοινής υπουργικής απόφασης για την εξοικονόμηση κατά 10% της κατανάλωσης ηλεκτρικής ενέργειας στις 212.000 εγκαταστάσεις του δημόσιου τομέα που εκδόθηκε τον περασμένο Ιούλιο. Οι υπουργοί αναμένεται να ανακοινώσουν το πάγωμα των προσλήψεων για όποιον δημόσιο οργανισμό δεν ακολουθήσει τη ΚΥΑ, καθώς διαπιστώνεται αδιαφορία από πληθώρα δημόσιων υπηρεσιών.

Με βάση την ΚΥΑ οι δημόσιοι φορείς θα έπρεπε να καταχωρίσουν σε ηλεκτρονική πλατφόρμα τους υπεύθυνους των ενεργειακών εγκαταστάσεων και κτιρίων και τα μέτρα και αποτελέσματα εξοικονόμησης. Οι πληροφορίες αναφέρουν πως η ανταπόκριση ήταν εξαιρετικά χαμηλή, κι ενώ όλο το δημόσιο κινείται σε ετήσια κατανάλωση της τάξης των 5.300 GWh.

Η δεύτερη παρέμβαση αποσκοπεί στην ευαισθητοποίηση των οικιακών καταναλωτών και επιχειρήσεων για την εξοικονόμηση ενέργειας.

Σύντομα θα ξεδιπλώνονται εκστρατείες ενημέρωσης από ενεργειακές εταιρείες και διαχειριστές που θα προτρέπουν μέσα από συμβουλές τους πολίτες στη ρύθμιση του θερμοστάτη στους 19 βαθμούς Κελσίου το χειμώνα και στο σβήσιμο των φώτων σε δωμάτια που δεν χρησιμοποιούνται.

Πρώτη καμπάνια, λένε οι πληροφορίες, θα είναι αυτή της ΔΕΠΑ Εμπορίας που θα παρέχει χρηστικές πληροφορίες στα νοικοκυριά για την «υπεύθυνη κατανάλωση» φυσικού αερίου.

Χριστιάννα Κούσιου

 

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα