back to top
18 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

18 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Μεξικό: Έπειτα από δεκαέξι μήνες ξηρασίας, φονικές βροχοπτώσεις

Διαβάστε επίσης

Τέσσερις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους παρασυρόμενοι από χείμαρρο που προκάλεσαν οι καταρρακτώδεις βροχές με τις οποίες τερματίστηκαν δεκαέξι μήνες ξηρασίας στη Μοντερέι, τη βιομηχανική πρωτεύουσα στο βορειοανατολικό Μεξικό, όπου οι αρχές είχαν αναγκαστεί να προχωρήσουν στην επιβολή δελτίου στο νερό.

Τα θύματα —δύο γυναίκες, ένας άνδρας κι ένα παιδί— χάθηκαν όταν χείμαρρος παρέσυρε το αυτοκίνητο στο οποίο επέβαιναν, διευκρίνισε η Πολιτική Προστασία σε ανακοίνωση Τύπου που δημοσιοποίησε.

«Η βροχή που περιμέναμε ήρθε, αλλά πρέπει να δείξουμε εξαιρετικά μεγάλη προσοχή για να αποφευχθεί κάθε ατύχημα», προειδοποιούσε νωρίτερα ο κυβερνήτης της πολιτείας Νουέβο Λεόν, ο Σαμουέλ Γκαρσία, ανακοινώνοντας πως δεν επρόκειτο να παραδοθούν μαθήματα σε κάποια σχολεία χθες Δευτέρα.

Στην κορύφωση της ξηρασίας, η οποία στράγγιξε τα δυο από τα τρία φράγματα που τροφοδοτούν τη Μοντερέι, ο κ. Γκαρσία προωθούσε την ιδέα του «εμπλουτισμού νεφών», της αποστολής στον ουρανό σωματιδίων ιωδιούχου αργύρου για να επιταχυνθεί η υγροποίηση και να προκληθούν βροχοπτώσεις.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα