back to top
16.2 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

16.2 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Οι Βρυξέλλες θα γίνουν η μεγαλύτερη αστική ζώνη στην Ευρώπη χωρίς αυτοκίνητα

Διαβάστε επίσης

Η ετήσια Κυριακή χωρίς αυτοκίνητα στις Βρυξέλλες θα υλοποιηθεί την Κυριακή 18 Σεπτεμβρίου και θα αποτελέσει το πρόκριμα για ακόμη περισσότερες ημέρες με άδειους από αυτοκίνητα δρόμους στην πρωτεύουσα των ευρωπαϊκών θεσμών.

Η Κυριακή χωρίς αυτοκίνητο είναι η κορυφαία στιγμή της Εβδομάδας Κινητικότητας των Βρυξελλών, η οποία διαρκεί από τις 16 έως τις 22 Σεπτεμβρίου. Το φετινό θέμα είναι «Να κάνουμε τις Βρυξέλλες μια πόλη για παιδιά».

Από τις 09:30 έως τις 19:00 (τοπική ώρα) οι δρόμοι σε ολόκληρη την περιοχή θα είναι άδειοι από αυτοκίνητα, ανοίγοντας χώρο για ποδηλάτες και πεζούς. Για τους κατοίκους των Βρυξελλών και για τους επισκέπτες, είναι η ιδανική στιγμή να (ξανα)ανακαλύψουν την πόλη με τα πόδια ή με ποδήλατο (ή με σκούτερ αι μέσα μαζικής μεταφοράς).

Σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα, οι περισσότεροι κάτοικοι των Βρυξελλών θα ήταν υπέρ της αύξησης του αριθμού των ημερών χωρίς αυτοκίνητο στην περιοχή ενω τα δεδομένα των προηγούμενων κινητοποιήσεων έδειξαν αισθητή πτώση της ατμοσφαιρικής ρύπανσης σε ορισμένα από τα πιο πολυσύχναστα σημεία της πόλης και σημαντικά λιγότερη ηχορύπανση με επίπεδα μειωμένα κατά περισσότερα από 10 ντεσιμπέλ σε σταθμούς μέτρησης που βρίσκονται κοντά σε αυτοκινητόδρομους.

Μια πρόσφατη μελέτη έδειξε ότι μεταξύ των ηλικιών 12 και 16, ο κίνδυνος ατυχήματος στο δρόμο για το σχολείο αυξάνεται κάθε χρόνο

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +

spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα