back to top
21.2 C
Athens
Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

21.2 C
Athens
Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

Π. Τσακλόγλου: Υπάρχουν κλάδοι που διεκδικούν επικουρική σύνταξη έως και 20.000 ευρώ το μήνα

Διαβάστε επίσης

Η επιβολή πλαφόν στις υψηλές επικουρικές συντάξεις βρίσκεται στον πυρήνα των αλλαγών του υπουργείου Εργασίας μέσα από το νομοσχέδιο για τον εξορθολογισμό του ασφαλιστικού συστήματος, είπε μεταξύ άλλων, στον Αθήνα 9.84 και στους Γιάννη Λαυράνο και Νίκο Καρούτζο, ο υφυπουργός Εργασίας Πάνος Τσακλόγλου.

Ειδικά στην περίπτωση της επικουρικής σύνταξης υπάρχουν κάποιες κατηγορίες που έχουν παλαιότερες, προ μνημονιακές διατάξεις και αυτό έχει ως αποτέλεσμα να φτάνουν σε προκλητικά μεγάλα ποσά γιατί κάποιος κοινωνικός πόρος αναγνωρίστηκε ως ασφαλιστική εισφορά, σημείωσε.

«Από το 2015 οι επικουρικές συντάξεις υπολογίζονται, κατά ένα μέρος τους, με βάση τις εισφορές που είχαν καταβληθεί κατά το χρονικό διάστημα 2002-2014, όμως υπήρχαν και περιπτώσεις όπου οι εισφορές αυτές ενσωμάτωναν και κοινωνικούς πόρους με αποτέλεσμα να φτάνουν σε υπέρογκα ποσά. Η ρύθμιση αυτή  αφορά  περιπτώσεις  βενζινοπωλών, συμβολαιογράφων και αρτοποιών. Κάποιοι από αυτούς διεκδικούν συντάξεις έως και 20.000 ευρώ τον μήνα» ανέφερε ο υφυπουργός Εργασίας Πάνος Τσακλόγλου.

Υπογράμμισε ότι με την επιβολή του πλαφόν θα περιοριστεί το ανώτατο ύψος των επικουρικών συντάξεων και παράλληλα θα αποκατασταθεί και η ισορροπία μεταξύ παλαιών και νέων ασφαλισμένων ενώ θα ικανοποιηθεί και το περί δικαίου αίσθημα στους συνταξιούχους σε σχέση με το θεμιτό ύψος των επικουρικών συντάξεων.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα