back to top
19.5 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

19.5 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Συνελήφθη εκ νέου o Τακαχάσι για σκάνδαλο στο «Τόκιο 2020»

Διαβάστε επίσης

Οι Ιάπωνες εισαγγελείς διέταξαν την εκ νέου σύλληψη του Χαρουιούκι Τακαχάσι, πρώην μέλους του διοικητικού συμβουλίου του «Τόκιο 2020», που εμπλέκεται σε σκάνδαλο δωροδοκίας γύρω από τους Ολυμπιακούς Αγώνες, με την κατηγορία ότι έλαβε δωροδοκία από εταιρεία χορηγών, ανέφερε η εφημερίδα Nikkei.

Η Nikkei αποκάλυψε ότι ο ιαπωνικός όμιλος πολυμέσων Kadokawa Corp πλήρωσε 70 εκατομμύρια γιεν (498.000 $ ) σε μια εταιρεία που συνδέθηκε με το τότε μέλος του διοικητικού συμβουλίου του Τόκιο 2020, Χαρουγιούκι Τακαχάσι, τον οποίο οι εισαγγελείς υποπτεύονται ότι βοήθησε την εταιρεία να επιλεγεί ως χορηγός των Ολυμπιακών Αγώνων του Τόκιο.

Αργότερα, οι εισαγγελείς συνέλαβαν δύο ανώτερους αξιωματούχους στον Kadokawa για ύποπτη δωροδοκία και έκαναν έφοδο στα κεντρικά της γραφεία, ανέφεραν τα μέσα ενημέρωσης.

Ένας αξιωματούχος του Kadokawa είπε ότι η εταιρεία ελέγχει τα γεγονότα αλλά αρνήθηκε να κάνει περαιτέρω σχόλια. Οι μετοχές της εταιρείας διαπραγματεύονταν με πτώση 5% νωρίς το απόγευμα.

Ο Τακαχάσι βρίσκεται ήδη υπό κράτηση, αφού συνελήφθη τον περασμένο μήνα ως ύποπτος για δωροδοκία γύρω από τους Αγώνες. Ως εκ τούτου παρατάθηκε η κράτηση που σημαίνει ότι οι εισαγγελείς μπορούν να τον ανακρίνουν περαιτέρω.

Το Ρόιτερς ανέφερε το 2020 ότι ο Τακαχάσι, ο οποίος πληρώθηκε εκατομμύρια δολάρια για να εργαστεί στην επιτυχημένη προσφορά του Τόκιο για τους Ολυμπιακούς Αγώνες, είπε ότι έπαιξε καθοριστικό ρόλο στην εξασφάλιση της υποστήριξης ενός ισχυρού άνδρα των Ολυμπιακών Αγώνων, ο οποίος αργότερα θεωρήθηκε ύποπτος από τους Γάλλους εισαγγελείς για δωροδοκία προκειμένου να να βοηθήσει την προσφορά της Ιαπωνίας.

Ο Τακαχάσι είπε στο Ρόιτερς εκείνη την εποχή, ότι η δουλειά του περιελάμβανε την άσκηση πίεσης στο μέλος της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής, Λαμίν Ντιάκ, στον οποίο έδωσε δώρα, όπως ψηφιακές φωτογραφικές μηχανές και ένα ρολόι Seiko. Είπε τότε ότι δεν υπήρχε τίποτα ανάρμοστο με τις πληρωμές που έλαβε ή με τον τρόπο που χρησιμοποίησε τα χρήματα.

Ο Ντιακ, υπήρξε ένας από τους πιο ισχυρούς ανθρώπους στον στίβο, ενώ φυλακίσθηκε στην Γαλλία το 2020 για διαφθορά και πέθανε πέρυσι, σε ηλικία 88 ετών.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα