back to top
18.1 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

18.1 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 07:00

Διαβάστε επίσης

Ηχηρή παρέμβαση του Στέιτ Ντιπάρτμεντ για την αμφισβήτηση της κυριαρχίας των ελληνικών νησιών και τις συνεχείς επιθέσεις της Τουρκίας εναντίον της Ελλάδας.

Ο εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ απαντώντας σε ερώτημα των Ελλήνων ανταποκριτών στην Ουάσιγκτον ανέφερε πως σε μια συγκυρία όπου η Ρωσία έχει εισβάλει ξανά σε ένα κυρίαρχο ευρωπαϊκό κράτος, οι δηλώσεις που θα μπορούσαν να αυξήσουν τις εντάσεις μεταξύ των Συμμάχων του ΝΑΤΟ είναι ιδιαιτέρως αντιπαραγωγικές.

«Η κυριαρχία και η εδαφική ακεραιότητα όλων των χωρών πρέπει να γίνονται σεβαστές και να προστατεύονται. Η κυριαρχία της Ελλάδας σε αυτά τα νησιά δεν αμφισβητείται», ξεκαθάρισε.

 

Πάγια θέση της Ελλάδας είναι ο διάλογος με βάση το Διεθνές Δίκαιο και τις σχέσεις καλής γειτονίας, σημείωσε ο πρωθυπουργός, ο οποίος συναντήθηκε με την πρόεδρο της Σλοβακίας, Ζουζάνα Τσαπούτοβα.  Τόνισε, ότι είναι απαράδεκτο η Ελλάδα να δέχεται απειλές που φτάνουν και σε αμφισβήτηση ελληνικής κυριαρχίας από μία χώρα που είναι σύμμαχος στο ΝΑΤΟ.

 

«Δεν πτοούμαστε. Ούτε φοβόμαστε. Απορρίπτουμε πλήρως τα νεοοθωμανικά νταηλίκια» είπε ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, στη διάρκεια κοινής συνέντευξης τύπου με την Γαλλίδα ομόλογό του, Κατρίν Κολονά.

«Η Γαλλία ήταν και θα είναι στο πλευρό της Ελλάδας και της Κύπρου όταν υπάρχουν απειλές και παραβιάσεις της κυριαρχίας από μέρος γειτονικών χωρών», υπογράμμισε η Γαλλίδα υπουργός.

 

«Η Τουρκία ενοχλείται κυρίως γιατί η Ελλάδα δυναμώνει», είπε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Παναγιωτόπουλος, σε περιοδεία του στην Καστοριά.

Από το Σεράγεβο ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν εξαπέλυσε νέες απειλές εναντίον της χώρας μας λέγοντας ότι «όταν έρθει το τέλος της υπομονής θα γίνουν τα απαραίτητα. Πάντα λέω ότι μπορεί ξαφνικά να έρθουμε ένα βράδυ».

 

«Το καλύτερο που έχει να κάνει ο Τούρκος πρόεδρος είναι να μην έρθει ούτε νύχτα, ούτε μέρα γιατί η απάντηση που θα πάρει θα τον δυσκολέψει πάρα πολύ», τόνισε μιλώντας στην ΕΡΤ η πρώην υπουργός Εξωτερικών Ντόρα Μπακογιάννη.

Τα μέτρα για την εξοικονόμηση ενέργειας στο δημόσιο ανακοινώνουν στις 10 το πρωί οι Υπουργοί Ενέργειας Κώστας Σκρέκας, Εσωτερικών Μάκης Βορίδης και ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Θόδωρος Σκυλακάκης. Θα περιλαμβάνεται και εκστρατεία ενημέρωσης, με στόχο τον περιορισμό της κατανάλωσης ηλεκτρικού ρεύματος και φυσικού αερίου στα σπίτια.

 

«Στο οικονομικό πεδίο, μέχρι τώρα η Πολιτεία έχει στηρίξει την κοινωνία με μέτρα ύψους 50 δισεκατομμυρίων ευρώ, προφανώς θα υπάρξουν και άλλα και για φέτος και για του χρόνου, μόνιμα και μη μόνιμα μέτρα», ανέφερε μιλώντας σε κομματική εκδήλωση στο δημαρχείο Θεσσαλονίκης ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας.

 

«Η κυβέρνηση Ντράγκι θα συμβουλεύσει τους Ιταλούς πότε να βάζουν πλυντήριο, να βγάζουν από την πρίζα τις οικιακές συσκευές όταν δεν τις χρησιμοποιούν και να μην σπαταλούν άσκοπα χρόνο κάτω από το ντους», αναφέρει η εφημερίδα La Repubblica.

Όσο για το μαγείρεμα, σύμφωνα με τον ιταλικό Τύπο, η κυβέρνηση της Ρώμης θα συμβουλεύσει τους πολίτες να κατεβάζουν τη φωτιά μόλις βράσει το νερό για τα μακαρόνια και να περιορίσουν, κατά το δυνατόν, τη χρήση του φούρνου.

Η κυβέρνηση της Ουγγαρίας απειλεί να εμποδίσει την ανανέωση των κυρώσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης σε βάρος της Ρωσίας, δήλωσαν διπλωματικές πηγές στο Γερμανικό Πρακτορείο. Η Βουδαπέστη αξιώνει για να άρει την απειλή αυτή να αρθούν οι κυρώσεις σε βάρος τριών Ρώσων ολιγαρχών, πρόσθεσαν οι ίδιες πηγές.

 

Με τον πρόεδρο της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι συνομίλησε τηλεφωνικά μετά την ανάληψη της πρωθυπουργίας της Βρετανίας, η Λιζ Τρας.

«Έγινα ο πρώτος ξένος ηγέτης που είχα επικοινωνία με τη νεοεκλεγείσα πρωθυπουργό της Βρετανίας», έγραψε ο ουκρανός πρόεδρος σε ανάρτησή του στο Twitter. “Ευχαρίστησα τον βρετανικό λαό για τη μεγάλη στρατιωτική και οικονομική βοήθεια προς την Ουκρανία. Είναι σημαντικό η Βρετανία να είναι έτοιμη να την ενισχύσει περαιτέρω», συμπλήρωσε ο Ζελένσκι.

Ο ουκρανικός στρατός διεξάγει επί του παρόντος δύο αντεπιθέσεις εναντίον ρωσικών θέσεων στην ανατολική και στη νότια Ουκρανία, δήλωσε ο Ολεξίι Αρεστόβιτς, ανώτερος σύμβουλος του ουκρανού προέδρου Βολοντίμιρ Ζελένσκι.

 

Έκκληση σε Μόσχα και Κίεβο να συμφωνήσουν σε μια αποστρατιωτικοποιημένη περίμετρο γύρω από τον ουκρανικό πυρηνικό σταθμό στη Ζαπορίζια, απηύθυνε ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες.

 

Αρχίζουν στις έντεκα το πρωί οι εργασίες της εξεταστικής επιτροπής για την υπόθεση των τηλεφωνικών παρακολουθήσεων.

Σύμφωνα με σχετική πρόσκληση που έλαβαν τα μέλη της επιτροπής, η πρώτη συνεδρίαση θα περιλαμβάνει την εκλογή του προεδρείου της επιτροπής και συζήτηση επί διαδικαστικών θεμάτων.

Αίτημα του ΠΑΣΟΚ- ΚΙΝΑΛ προκειμένου να διαβιβαστεί άμεσα στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας, το σύνολο του φακέλου της Ε.Υ.Π. που αφορά την παρακολούθηση Ανδρουλάκη

Τέσσερις ελαφρά τραυματίες μετά από ατύχημα αργά το βράδυ σε τρενάκι που εκτροχιάστηκε σε λούνα παρκ της Αθήνας. Διακομίστηκαν σε νοσοκομείο, ενώ διενεργείται έρευνα για τα αίτια του ατυχήματος.

 

Έγγραφο για την πυρηνική άμυνα ξένης χώρας ανάμεσα στα έγγραφα που κατασχέθηκαν κατά την έρευνα του FBI τον περασμένο μήνα στο σπίτι του πρώην προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ στη Φλόριντα, ανέφερε ρεπορτάζ της εφημερίδας Washington Post.

 

Ένα αγοράκι, μόλις 3 ετών, πυροβόλησε άθελά του και τραυμάτισε, ευτυχώς ελαφρά, βρέφος 5 μηνών σε σπίτι στην Τάμπα, στην πολιτεία Φλόριντα. Η αστυνομία συνέλαβε την 25χρονη Πάουλα Κονσεψιόν Σάντος, η οποία είχε αναλάβει την εποπτεία τους, σύμφωνα με τη New York Post. Το μωρό διακομίστηκε στο νοσοκομείο με τραύμα στο ισχίο.

 

ΚΑΙΡΟΣ

Γενικά αίθριος σήμερα ο καιρός στην Αττική με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις. Οι βοριάδες θα φτάνουν ως τα 6 και στα ανατολικά ως τα 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 20 έως 29 βαθμούς Κελσίου. 23 βαθμοί αυτή την ώρα στην Τεχνόπολη στο Γκάζι.

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα