back to top
23.4 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

23.4 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Ένταση στην πρεμιέρα της Εξεταστικής για την παρακολούθηση Ανδρουλάκη – Πρόεδρος της Επιτροπής ο Γ. Κεφαλογιάννης

Διαβάστε επίσης

Ένταση με το καλημέρα στην πρεμιέρα της Εξεταστικής Επιτροπής για την παρακολούθηση του Νίκου Ανδρουλάκη. Η ΝΔ απέρριψε την πρόταση του ΠΑΣΟΚ που στήριξε και ο ΣΥΡΙΖΑ για την συγκρότηση διακομματικού προεδρείου με το σκεπτικό ότι η πρόταση είναι αντισυνταγματική και ότι σε καμια εξεταστική δεν έχει υπάρξει κάτι ανάλογο.

Στην ψηφοφορία που ακολούθησε πρόεδρος της Επιτροπής εξελέγη ο βουλευτής της ΝΔ, Γιάννης Κεφαλογιάννης, αντιπρόεδρος η βουλευτής της ΝΔ Άννη Μάνη Παπαδημητρίου και γραμματέας ο βουλευτής της ΝΔ Στάθης Κωσταντινίδης. Και οι 3 έλαβαν 16 θετικές ψήφους, μια περισσότερη από την κοινοβουλευτική δύναμη της κυβερνητικής παράταξης, που αριθμεί 15 βουλευτές στην επιτροπή.

Η πρόταση του ΠΑΣΟΚ ήταν να τεθεί αντιπρόεδρος ο βουλευτής του Δημήτρης Μπιάγκης και ο ΣΥΡΙΖΑ πρότεινε ως γραμματέα την Σουλτάνα Ελευθεριάδου.

Λόγω της συμφωνίας ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ για το διακομματικό προεδρείο βουλευτές της ΝΔ φέρονται να επεσήμαναν ότι «ψηφίζοντας ΠΑΣΟΚ βγαίνει ΣΥΡΙΖΑ».

Ο ΣΥΡΙΖΑ μέσω των βουλευτών του ζήτησε να κατατεθουν στην επιτροπή τα Πρακτικά από την Συνεδρίαση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας . Αυτή την ώρα η Επιτροπή αποφασίζει για την μυστικότητα των συνεδριάσεων, με τη ΝΔ να προτείνει πλήρη μυστικότητα και τον ΣΥΡΙΖΑ να προκρίνει δημοσιοποίηση των πρακτικών, εκτός των αναφορών που σχετίζονται με ζητήματα εθνικής ασφαλείας. Με την βασική αρχή της πρότασης συμφώνησαν ΠΑΣΟΚ και ΚΚΕ.

«Η συνεδρίαση της επιτροπής πρέπει να ειναι δημόσια και να δίδονται στην δημοσιότητα τα πρακτικά για να μπορεί να ενημερώνεται ο κόσμος για τα σοβαρά ζητήματα που αφορούν τα δικαιώματα του και τις ελευθερίες του» είπε ο βουλευτής του ΚΚΕ , Νίκος Καραθανασόπουλος και τόνισε ότι επειδή η επιτροπή έχει εξεταστικό έργο και έχει εισαγγελικές αρμοδιότητες δεν μπορεί να γίνεται η επίκληση του απόρρητου».

«Δεν κατανοώ την αγωνία κάποιων από μια ενδεχόμενη συζήτηση για αλλαγή του εκλογικού νόμου», ανέφερε ο παριστάμενος υπουργός Δικαιοσύνης Κώστας Τσιάρας.
Αφού παρατήρησε ότι τελικός κριτής είναι ο ελληνικός λαός,είπε ότι «έχουμε εμπιστοσύνη στην ελληνική κοινωνία,η οποία αναγνωρίζει την προσπάθεια που έχει γίνει τα τελευταία χρόνια».

Newsroom Αθήνα 9.84

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα