back to top
20.8 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

20.8 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Μηταράκης στη Βουλή: Δεν είμαστε πλέον η πύλη εισόδου προσφυγικών-μεταναστευτικών ροών στην Ευρώπη

Διαβάστε επίσης

«Η Ελλάδα,δεν είναι πλέον η πύλη εισόδου προσφυγικών-μεταναστευτικών ροών στην Ευρώπη», τόνισε στη Βουλή, ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου Νότης Μηταράκης,λέγοντας ότι φέτος έχουμε περίπου το 4% των αφίξεων στην Ε.Ε.,όταν το 2015 είχαμε πάνω από το 60%.

Απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του ανεξάρτητου βουλευτή Κωνσταντίνου Μπογδάνου, ο κ. Μηταράκης ανέφερε ότι από 202.000 που ήταν το 2019 τα αιτήματα ασύλου στη χώρα μας,σήμερα έπεσαν στα 35.000 και έως το τέλος του χρόνου θα έχουν σχεδόν μηδενιστεί.

Επίσης,ο υπουργός γνωστοποίησε ότι οι αιτούντες άσυλο στη χώρα μας είναι το 0,3 % του πληθυσμού, ενώ οι αναγνωρισμένοι πρόσφυγες που ζουν στην Ελλάδα αντιστοιχούν στο 0,5% του πληθυσμού. « Δημιουργείται η αίσθηση ότι έχουμε εκατομμύρια ξένους…Δεν έχουμε εκατομμύρια ξένους», ανέφερε ο κ. Μηταράκης.

Από την πλευρά του,ο Κωνσταντίνος Μπογδάνος μίλησε «για καταστρατήγηση των διαδικασιών ασύλου από την κυβέρνηση, που δημιουργεί δικλείδες ώστε οι λαθρομετανάστες να παραμένουν περισσότερο στη χώρα μας». 24 βαθμοί αυτή την ώρα στην Τεχνόπολη στο Γκάζι.

Δημήτρης Ράντος

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα