back to top
20.2 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

20.2 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Βορίδης: Συνεννόηση με δήμους και ΓΛΚ για τις αυξημένες ανάγκες καθαριότητας στα σχολεία

Διαβάστε επίσης

Σε συνέννοηση με τους Δήμους και το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους, βρίσκεται το υπουργείο Εσωτερικών, προκειμένου να εξασφαλιστεί η επάρκεια σε προσωπικό καθαριότητας των σχολικών μονάδων, λόγω των αυξημένων αναγκών που προκύπτουν μετά τη διεύρυνση του ωραρίου διδασκαλίας.

«Θα δούμε το πως θα καλυφθεί και αυτή η πρόσθετη ανάγκη,αφού την προσδιορίσουμε ακριβώς και την ποσοτικοποιήσουμε», τόνισε στη Βουλή, ο υπουργός Εσωτερικών Μάκης Βορίδης,απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή του ΚΚΕ Γιάννη Δελή.

Σε ό,τι αφορά το ζήτημα της μονιμοποίησης του προσωπικού καθαριότητας των σχολείων,που έθεσε ο ερωτών βουλευτής, ο κ.Βορίδης ανέφερε ότι τον έχει απασχολήσει ως σκέψη το θέμα,αλλά συναντά μεγάλες δυσκολίες στο να προχωρήσει,όταν επί παραδείγματι υπάρχουν εργαζόμενες που εργάζονται τρίωρα και έχουν συμβάσεις εννέα μηνών.

Από την πλευρά του, ο κ. Δελής εξέφρασε την άποψη ότι «δεν επαρκεί το προσωπικό καθαριότητας και ότι τα σχολεία δεν θα μπορέσουν να λειτουργήσουν με υγειονομική ασφάλεια και μάλιστα,με ένα νέο κύμα πανδημίας προ των πυλών».

Δημήτρης Ράντος

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα