back to top
16.5 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

16.5 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Χωρίς μάσκες, αλλά με τεστ για τους ανεμβολίαστους εκπαιδευτικούς, ανοίγουν τη Δευτέρα τα σχολεία

Διαβάστε επίσης

Στην τελική ευθεία για την επιστροφή των μαθητών στις αίθουσες των σχολείων, με προαιρετική τη μάσκα και τα self test το υπουργείο Παιδείας, ανακοίνωσε ήδη ολόκληρο το πρόγραμμα για τη νέα σχολική που αρχίζει τη Δευτέρα 12 Σεπτεμβρίου.

Σήμερα δημοσιεύτηκε η απόφαση με τo νέο πρωτόκολλο 2022-2023 με τα μέτρα για τον κορoνοϊό στα σχολεία και τις δομές εκπαίδευσης (ΦΕΚ 4695/7-9-2022). Κατά τη λειτουργία των σχολικών μονάδων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης εφαρμόζονται τα μέτρα αποφυγής διάδοσης του κορονοϊού COVID-19 που ορίζονται στην παρούσα απόφαση και ακολουθούν το από 30.08.2022 πρακτικό της 291ης Συνεδρίασης της Εθνικής Επιτροπής Προστασίας της Δημόσιας Υγείας έναντι του κορονοϊού COVID-19.

Όπως αναφέρεται στο σχετικό ΦΕΚ η χρήση προστατευτικής μάσκας (απλής χειρουργικής ή υφασμάτινης με κατάλληλες προδιαγραφές) είναι προαιρετική για τους μαθητές σε όλες τις τάξεις, τους εκπαιδευτικούς και το λοιπό προσωπικό, καθώς και για τους επισκέπτες των σχολικών μονάδων.

Ωστόσο, οι ανεμβολίαστοι και μη νοσήσαντες εκπαιδευτικοί και μέλη Ε.Ε.Π. – Ε.Β.Π. έχουν την υποχρέωση διενέργειας εργαστηριακού διαγνωστικού ελέγχου (rapid test ή PCR test) σε ιδιωτικά διαγνωστικά εργαστήρια ή σε ιδιωτικές κλινικές ή σε φαρμακεία ή σε ιδιώτη ιατρό, με δική τους δαπάνη.

Ο παραπάνω υποχρεωτικός εργαστηριακός διαγνωστικός έλεγχος νόσησης διενεργείται μία φορά ανά σχολική εβδομάδα, πριν από την Τρίτη έως και σαράντα οκτώ ώρες πριν από την προσέλευση στη σχολική μονάδα, στα Κέντρα Διεπιστημονικής Αξιολόγησης, Συμβουλευτικής και Υποστήριξης και στα Κέντρα Εκπαίδευσης για το Περιβάλλον και την Αειφορία. Εάν ο διαγνωστικός έλεγχος είναι αρνητικός, τότε εκδίδεται η ανωτέρω βεβαίωση αρνητικού εργαστηριακού διαγνωστικού ελέγχου και ο εκπαιδευτικός ή μέλος ΕΕΠ-ΕΒΠ προσέρχεται στην υπηρεσία του για παροχή διδακτικού ή υποστηρικτικού έργου, με την επίδειξη της εν λόγω βεβαίωσης. Εάν το αποτέλεσμα του εργαστηριακού διαγνωστικού ελέγχου είναι θετικό, ακολουθείται το πρωτόκολλο του Ε.Ο.Δ.Υ.

Σύμφωνα με τις ανακοινώσεις του υπουργείου Παιδείας:

Το διδακτικό έτος 2022-2023 ξεκινά στις 12/9 και ολοκληρώνεται:

στο Νηπιαγωγεία και Δημοτικά στις 15/6,
στα Γυμνάσια, στις 30/5 τα μαθήματα και στις 15/6 οι εξετάσεις,
στα Λύκεια, στις 19/5 τα μαθήματα, στη Γ΄ Λυκείου οι ενδοσχολικές εξετάσεις στις 30/5, σε Α’ και Β’ Λυκείου οι εξετάσεις στις 15/6.

Η κλήρωση για εισαγωγή σε Πειραματικά Σχολεία θα διεξαχθεί στις 28/4/2023
Οι εξετάσεις για εισαγωγή σε Πρότυπα Σχολεία θα διεξαχθούν στις 29/4/2023

Οι Πανελλαδικές εξετάσεις 2023 θα πραγματοποιηθούν ως εξής:
σε ημερήσια και εσπερινά Γενικά Λύκεια, τα μαθήματα θα εξεταστούν στις 2, 6, 8 και 12/6/2023
σε ημερήσια και εσπερινά Επαγγελματικά Λύκεια, τα μαθήματα θα εξεταστούν στις 1, 3, 7, 9, 10, 13, 15 και 16/6/2023
τα ειδικά μαθήματα ΓΕΛ και ΕΠΑΛ θα εξεταστούν από 17 έως και 29/6.

Στα Δημόσια ΙΕΚ, οι εγγραφές ολοκληρώνονται στις 12/9/2022 και το έτος κατάρτισης στις 30/6/2023.
Στα ΑΕΙ, οι εγγραφές των επιτυχόντων ολοκληρώνονται στις 9/9 ηλεκτρονικά, ενώ νωρίτερα από τα προηγούμενα χρόνια θα ολοκληρωθούν και οι μετεγγραφές.

Η κ. Κεραμέως προανήγγειλε νέα νομοθετική ρύθμιση που δρομολογείται, ώστε κάθε χρόνο το πρόγραμμα των πανελλαδικών εξετάσεων να γνωστοποιείται έως τις 15 Σεπτεμβρίου. Όπως είπε ήδη από φέτος ανακοινώθηκαν πολύ πιο νωρίς: τα αποτελέσματα των πανελλαδικών εξετάσεων και των υποψηφίων με σοβαρές παθήσεις, γίνονται οι ηλεκτρονικές εγγραφές και μετεγγραφές στα Πανεπιστήμια, ενώ εξίσου έγκαιρα έγιναν οι εγγραφές μαθητών στα σχολεία και οι δηλώσεις μακροχρόνιων αδειών εκπαιδευτικών, προκειμένου να υπάρξει η αρτιότερη οργάνωση του σχολικού και ακαδημαϊκού έτους.

Αθήνα 984

 

 

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα