back to top
16.5 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

16.5 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Α. Συρίγος: Η Τουρκία χρησιμοποιεί πρόσφυγες και μετανάστες ως “πολιορκητικό κριό”

Διαβάστε επίσης

«Η Τουρκία χρησιμοποιεί τους πρόσφυγες και τους μετανάστες ως “πολιορκητικό κριό” για να καταδείξει ότι η Ελλάδα δεν λειτουργεί καλά και εντός διεθνούς δικαίου», δήλωσε μιλώντας στον Αθήνα 9,84 και στην Κατερίνα Παπαβασιλείου, ο υφυπουργός Παιδείας και αναπληρωτής καθηγητής διεθνούς δικαίου και εξωτερικής πολιτικής Άγγελος Συρίγος.

«Επειδή δεν “βγήκε” στην Άγκυρα η απόπειρα που έκανε σε Καστανιές και στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου, επιχειρούν τώρα να δημιουργήσουν σκηνικό έντασης μεταφέροντας μετανάστες από τα περάσματα του ‘Εβρου», επισήμανε.

Ο κ. Συρίγος τόνισε πως η χώρα μας θα συνεχίσει να ακολουθεί τους ίδιους δύο πυλώνες αντίδρασης απέναντι στην Άγκυρα: «διπλωματικές κινήσεις οι οποίες και το προηγούμενο διάστημα οδήγησαν σε άσκηση πιέσεων από τη Δύση προς την Τουρκία και ισχυρές Ένοπλες Δυνάμεις που περνάνε το μήνυμα ότι η χώρα μας παρακολουθεί και βρίσκεται σε ετοιμότητα. Έτσι θα κινηθούμε και τώρα».

Τέλος αναφερόμενος στην πανεπιστημιακή αστυνομία και στην ένταση που έχει προκληθεί ο κ. Συρίγος είπε πως ίδιες αντιδράσεις υπήρχαν όταν τοποθετήθηκαν στο Μετρό οι μηχανισμοί ελεγχόμενης εισόδου έτσι και τότε -είπε ο κ. Συρίγος υπήρχαν φθορές και εντάσεις που δημιούργησε μια μικρή ομάδα ατόμων: «έτσι και τώρα υπάρχουν μικρές βίαιες ομάδες αλλά το κράτος είναι εδώ για να εφαρμόζει το νόμο και να κάνει αυτό που πρέπει».

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα