back to top
19.5 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

19.5 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 07:00

Διαβάστε επίσης

Σε περίοδο πένθους 10 ημερών εισέρχεται το Ηνωμένο Βασίλειο για τον θάνατο της βασίλισσας Ελισάβετ. Η μακροβιότερη Βρεττανή μονάρχης έφυγε από τη ζωή, σε ηλικία 96 ετών. Οι σημαίες σε όλα τα κυβερνητικά κτήρια και τις δημόσιες υπηρεσίες, όπως και στα ανάκτορα, κυματίζουν μεσίστιες.

Σήμερα, περί τις 10:00, ο νέος βασιλιάς της χώρας, ο μέχρι τώρα πρίγκιπας Κάρολος, θα ανακηρυχθεί επισήμως μονάρχης του Ηνωμένου Βασιλείου από το Συμβούλιο Ενθρόνισης.

Από εδώ και πέρα θα αποκαλείται βασιλιάς Κάρολος ο Γ΄, ενώ η σύζυγος του Καμίλα Πάρκερ Μπόουλς θα φέρει τον τίτλο της «βασιλικής συζύγου».

Στη συνέχεια αναμένεται ο νέος βασιλιάς να απευθύνει το πρώτο του διάγγελμα στο βρετανικό λαό.

Αργότερα θα συνεδριάσει το κοινοβούλιο για να αποτίσει φόρο τιμής στην βασίλισσα και να εγκρίνει το μήνυμα συλλυπητηρίων. Κατόπιν οι εργασίες του θα ανασταλούν για 10 ημέρες.

Στις 15:30 η πρωθυπουργός της χώρας Λιζ Τρας και τα μέλη του υπουργικού συμβουλίου της θα μεταβούν στο παλάτι του Μπάκιγχαμ για ακρόαση με τον νέο βασιλιά.

 

Θερμά συλλυπητήρια για τον θάνατο της Ελισάβετ Β’ φτάνουν στο Λονδίνο από όλο τον κόσμο.

Εγκάρδια συλλυπητήρια στην οικογένειά της και στον βρετανικό λαό, εκφράζει Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου, με ανάρτησή της στο Twitter.

Τη λύπη του για τον θάνατο της Βασίλισσας Ελισάβετ Β’ εξέφρασε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης. «Εξαιρετική η πολυετής υπηρεσία της», ανέφερε μεταξύ άλλων.

 

Την απάντηση στην ενεργειακή κρίση ψάχνει η Ευρώπη. Σήμερα η σύνοδος των υπουργών Ενέργειας για μέτρα αποκλιμάκωσης των τιμών ενέργειας αλλά και εξοικονόμησης ενέργειας. Προς αυτή την κατεύθυνση η ελληνική κυβέρνηση ανακοίνωσε κίνητρα και κυρώσεις στο Δημόσιο για τη μείωση της κατανάλωσης. Την ίδια ώρα οι τιμές των καυσίμων παραμένουν σε τροχιά αποκλιμάκωσης.

 

Το σχέδιο της Κομισιόν για αντιμετώπιση της ενεργειακής κρίσης φαίνεται να αιφνιδιάζει και να διχάζει τα κράτη μέλη. Ειδικότερα, διαφωνούν Γερμανία, Ουγγαρία, Ελλάδα, Τσεχία και Σλοβακία. Επιπλέον, Ιταλία, Πολωνία και Βέλγιο ζητούν πλαφόν όχι μόνο στο ρωσικό φυσικό αέριο, αλλά σε όλες τις εισαγωγές. Εκτιμούν πως έτσι θα πέσουν οι τιμές και θα μειωθεί το βάρος για τους καταναλωτές.

 

H Ένωση Ιταλών Βιοτεχνών προειδοποιεί σε ανακοίνωσή της ότι «εξαιτίας της αύξησης της τιμής της ενέργειας κινδυνεύουν να χάσουν την θέση τους 3,5 εκατομμύρια εργαζόμενοι και να κλείσουν 881.000 βιοτεχνίες και μικρομεσαίες επιχειρήσεις της χώρας, αριθμός που αντιστοιχεί στο 20% του συνόλου».

 

Οι ΗΠΑ θα επιβάλουν σειρά κυρώσεων σε βάρος των Φρουρών της Επανάστασης και ιρανικών εταιρειών διότι εμπλέκονται στην παράδοση οπλισμένων τηλεκατευθυνόμενων μη επανδρωμένων αεροσκαφών στη Ρωσία προκειμένου να χρησιμοποιηθούν στον πόλεμο στην Ουκρανία, ανακοίνωσε το αμερικανικό υπουργείο Οικονομικών.

 

Δεν εντοπίστηκαν μετανάστες σε νησίδα στον Εβρο, σε επιχείρηση έρευνας και διάσωσης που στήθηκε σε περιοχή κοντά στο Σουφλί, εξαιτίας προηγούμενης πληροφόρησης των Τούρκων για παρουσία 400 μεταναστών στο σημείο.

Το περιστατικό έχει προκαλέσει προβληματισμό στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη. Κύκλοι του υπουργείου αναφέρουν ότι πιθανώς να βρισκόμαστε αντιμέτωποι με τους γνωστούς τακτικισμούς της Τουρκίας, «οι οποίοι, ως συνήθως, εδράζονται πάνω στην απελπισία δυστυχισμένων ανθρώπων».

 

Εν μέσω θύελλας αντιδράσεων από την αντιπολίτευση η Εξεταστική Επιτροπή για την υπόθεση των τηλεφωνικών παρακολουθήσεων ξεκινά την ακρόαση των πρώτων μαρτύρων. Τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ αποχώρησαν από τη χθεσινή συνεδρίαση καταγγέλλοντας ότι η κυβερνητική πλειοψηφία αρνήθηκε να συμπεριλάβει στον κατάλογο μαρτύρων τα πρόσωπα – κλειδιά. Την ερχόμενη Τρίτη, στις δέκα το πρωί καλούνται να καταθέσουν οι πρώην διοικητές της ΕΥΠ Θεόδωρος Δραβίλλας και Ιωάννης Ρουμπάτης.

 

Άνδρας οπλισμένος με μαχαίρι τραυμάτισε δύο ανθρώπους το βράδυ σε πόλη της νότιας Γερμανίας προτού πέσει νεκρός από αστυνομικά πυρά. Οι αρχές ανακοίνωσαν ότι διενεργούν έρευνα για έγκλημα με «ισλαμιστικά» ή «τρομοκρατικά» κίνητρα.

 

Τουλάχιστον 11 άνθρωποι πνίγηκαν και άλλοι 8 αγνοούνται μετά το ναυάγιο πλεούμενου το οποίο εκτελούσε δρομολόγιο χωρίς άδεια στα ανοικτά της Μπελέμ, στη βόρεια Βραζιλία.

 

To πρώτο διαμάντι της καριέρας του παρέλαβε ο Μίλτος Τεντόγλου μετά τον θρίαμβο του στον τελικό του μήκους στο Diamond League της Ζυρίχης. Με άλμα στα 8,42 μέτρα στην έκτη του προσπάθεια, ο 24 χρονος «χρυσός» Ολυμπιονίκης αναδείχθηκε νικητής της σειράς για το 2022 και έγινε ο πρώτος Έλληνας αθλητής στίβου (στους άνδρες) που κατακτά το πολυπόθητο διαμάντι.

 

Την ήττα με σκορ 2-1 γνώρισε ο Ολυμπιακός από τη Ναντ στη Γαλλία για την πρώτη αγωνιστική της φάσης των ομίλων στο Γιουρόπα Λιγκ. Επόμενο παιχνίδι για τους «ερυθρολεύκους» στο γήπεδο Καραϊσκάκη με την γερμανική Φράιμπουργκ στις 15 Σεπτεμβρίου.

Αίθριος ο καιρός σήμερα στην Αττική. Η θερμοκρασία στην Αθήνα θα φτάσει τους 32 βαθμούς Κελσίου. 20 βαθμοί αυτή την ώρα στην Τεχνόπολη στο Γκάζι.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα