back to top
23.4 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

23.4 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Ε. Χρονοπούλου: Καλούμε την Κυριακή μικρούς και μεγάλους να ανακαλύψουν τον μαγικό κόσμο του βιβλίου στα μουσεία του ΟΠΑΝΔΑ

Διαβάστε επίσης

Μια ανάσα πριν από το άνοιγμα των σχολείων, μικροί και μεγάλοι θα έχουν τη δυνατότητα να επισκεφτούν τα μουσεία και στους πολιτιστικούς χώρους του Δήμου Αθηναίων.

Πρόκειται για τις γνωστές και αγαπημένες πλέον σε όλους «Κυριακές στην Αθήνα» που επιστρέφουν αυτήν την Κυριακή 11 Σεπτεμβρίου με θέμα «Πάνω απ’ όλα το βιβλίο» τιμώντας την Παγκόσμια Ημέρα για την Εξάλειψη του Αναλφαβητισμού.

Όπως εξήγησε η προϊσταμένη Μουσείων και Πολιτιστικών χώρων του ΟΠΑΝΔΑ Ελένη Χρονοπούλου, μιλώντας στον Αθήνα 9.84 και στον Γιώργο Αποστολίδη, μέσα από ψυχαγωγικές εκπαιδευτικές δράσεις και πρωτότυπες δραστηριότητες δημιουργικής μάθησης με ελεύθερη συμμετοχή, τα παιδιά θα έχουν τη δυνατότητα να ανακαλύψουν τον μαγικό κόσμο του βιβλίου, να δημιουργήσουν τους δικούς τους ήρωες και τις ιστορίες που επιθυμούν.

«Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Εξάλειψης του Αναλφαβητισμού, έχουν σχεδιαστεί και εκπονηθεί ειδικές δράσεις αξιοποιώντας τις συλλογές των μουσείων για τους μικρούς φίλους και τις οικογένειές τους», τόνισε.

Αναφερόμενη σε αυτές επισήμανε: «Το Μουσείο Λαϊκής Τέχνης και Παράδοσης ”Αγγελικής Χατζημιχάλη”, καλεί τα παιδιά να κάνουν το γύρο του κόσμου σε 80′, το Μουσείο Ελευθέριος Βενιζέλος περιμένει παιδιά και γονείς να δουν από κοντά παλιά σχολικά βιβλία και να συγκρίνουν τους εαυτούς τους με τους μαθητές εκείνης της εποχής. Η Κεντρική Βιβλιοθήκη μεταμορφώνεται σε ένα τεράστιο φιλαναγνωστικό escape room, αντλώντας έμπνευση από τη ζωή και τα έργα του Charles Dickens. Επίσης, το Ψηφιακό Μουσείο της Ακαδημίας Πλάτωνος θα ασχοληθεί με τους μύθους του Πλάτωνα και οι μικροί φίλοι που θα συμμετάσχουν σε αυτή την φιλοσοφική παρέα θα δώσουν το δικό τους τέλος στυς μύθους, θα γίνουν οι ίδιοι σεναριογράφοι και μυθοπλάστες. Τέλος, το Βιομηχανικό Μουσείο Φωταερίου, καλεί τα παιδιά να γίνουν ντεντέκτιβ και να ανακαλύψουν τα πιο σπάνια έγγραφα του παλιού εργοστασίου».

Παράλληλα, σύμφωνα με την κ. Χρονοπούλου, στις 16 Οκτωβρίου στο πλαίσιο του προγράμματος «Περισσότερο Αλάτι στο Μουσείο» τα παιδιά καλούνται να μαγειρέψουν και να εμπνευστούν συνταγές ενώ στις 6 Νοεμβρίου, μέσω του προγράμματος «Όλοι μοναδικοί, όλοι ίσοι», θα έχουν την ευκαιρία να αντιληφθούν ότι καθένας μας αποτελεί μια μοναδική οντότητα, ότι όλοι έχουμε ίδια δικαιώματα και υποχρεώσεις και είμαστε ισότιμα μέλη στην ίδια κοινωνία.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα