back to top
14.9 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

14.9 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Φεστιβάλ Στη Σκιά Των Βράχων: Πρόγραμμα εκδηλώσεων 10 – 27 Σεπτεμβρίου

Διαβάστε επίσης

ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΣΤΗ ΣΚΙΑ ΤΩΝ ΒΡΑΧΩΝ

ΙΑΧΕΣ 2022

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ 10 – 27 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ

 

ΚΥΡΙΑΚΗ 11 & ΔΕΥΤΕΡΑ 12 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ
Σοφοκλή Αντιγόνη

Η «Αντιγόνη» του Σοφοκλή δια χειρός Cezaris Graužinis είναι μια σύγχρονη και επίκαιρη μεταφορά της σοφόκλειας αντιπολεμικής τραγωδίας. με ένα ανατρεπτικό πρωταγωνιστικό καστ. Αντιγόνη η Έλλη Τρίγγου. Κρέοντας ο Βασίλης Μπισμπίκης. Και ο Ιεροκλής Μιχαηλίδης Κορυφαίος του Χορού.

Η παράσταση παρουσιάζεται σε παραγωγή του πολιτιστικού οργανισμού «Λυκόφως» και περιοδεύει σε όλη την Ελλάδα, με πρώτη παράσταση στις 15 Ιουλίου στο Θέατρο Φρύνιχος στους Δελφούς.

Η ιστορία

Την επόμενη του Εμφυλίου στη Θήβα, οι χθεσινοί προστάτες της πόλης γιορτάζουν τη νίκη τους, προσπαθώντας να σβήσουν από τη μνήμη τους τις μέρες της ανασφάλειας και της δυστυχίας. Ο νέος ηγεμόνας, ο Κρέοντας, συμμετέχει στη γιορτή με στόχο να εδραιώσει την εξουσία του, εκφοβίζοντας τους συμπολίτες του με απειλές. ”Γιορτάζει” και η νεαρή Αντιγόνη· μια γιορτή ανυπακοής, που την φωτίζει ο ενθουσιασμός της αντίστασης στον πολιτικό πραγματισμό της τυραννίας.

Το σκεπτικό της παράστασης κατά τον σκηνοθέτη Cezaris Graužinis διαμορφώθηκε με στόχο να αντικατοπτρίσει ποιητικά την τρέχουσα νέα πραγματικότητα της ζωής της κοινωνίας και, υπό αυτό το νέο πρίσμα να αναστοχαστεί και να εξερευνήσει τις έννοιες του Αρχαίου Δράματος, καθώς και να εδραιώσει την επικοινωνία με το κοινό όχι μόνο σε αισθητικό ή πνευματικό, αλλά και σε συναισθηματικό επίπεδο.

Ταυτότητα παράστασης

Μετάφραση: Γιώργος Μπλάνας
Σκηνοθεσία: Cezaris Graužinis
Σκηνογραφία – Ενδυματολογία: Kenny McLellan
Μουσική σύνθεση: Δημήτρης Θεοχάρης
Χορογραφία: Edgen Lame
Φωτισμοί: Αλέκος Γιάνναρος

Πρωταγωνιστούν

Αντιγόνη: Έλλη Τρίγγου
Κρέων: Βασίλης Μπισμπίκης
Κορυφαίος του Χορού: Ιεροκλής Μιχαηλίδης
Άγγελος: Γιώργος Παπαγεωργίου
Ισμήνη: Δανάη Μιχαλάκη
Τειρεσίας: Χρήστος Σαπουντζής
Φύλακας: Κώστας Κορωναίος
Αίμων: Στρατής Χατζησταματίου
Ευριδίκη: Μαρίνα Αργυρίδου

Χορός: Τάσος Σωτηράκης, Γιάννης Μαστρογιάννης, Περικλής Σιούντας
Παραγωγή: Πολιτιστικός Οργανισμός «Λυκόφως»
Οργάνωση περιοδείας: 5η Εποχή Τέχνης

Εισιτήρια: 20€ | 17€ μειωμένο (φοιτητές, άνεργοι, 65+)
Προπώληση: ticketservices.gr | 2107234567 | Πανεπιστημίου 39, Αθήνα

ΤΡΙΤΗ 13 & ΤΕΤΑΡΤΗ 14 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ
Ευριπίδη Μήδεια

«Βαθιά κι αγιάτρευτη πληγή

το μίσος της αγάπης»

Ο Αιμίλιος Χειλάκης και ο Μανώλης Δούνιας σκηνοθετούν ένα από τα πιο σπαρακτικά έργα του παγκόσμιου θεάτρου. Η Μήδεια του Ευριπίδη, όπως την διασκεύασαν και την φαντάστηκαν οι δύο σκηνοθέτες, ακολουθεί το πρότυπο της αρχαίας τραγωδίας που θέλει τρεις υποκριτές να υποδύονται όλα τα πρόσωπα του δράματος. Η Αθηνά Μαξίμου, ο Αιμίλιος Χειλάκης και ο Αναστάσης Ροϊλός αναλαμβάνουν τους ρόλους του έργου (Μήδεια, Ιάσων, Κρέων, Παιδαγωγός, Αιγέας, Τροφός, Άγγελος), ενώ στο Χορό συναντάμε δύο κορυφαίες: τη Γιώτα Νέγκα και τη Μυρτώ Αλικάκη. Μαζί τους επί σκηνής ο συνθέτης Δημήτρης Καμαρωτός.

Στη Μήδεια ο έρωτας ανατρέπει τη λογική, μεταμορφώνει τους ανθρώπους, πολιορκεί ακόμη και τις πιο ιερές σχέσεις όπως αυτή ανάμεσα στη μητέρα και τα παιδιά της. Η ερωτική προδοσία μετατρέπεται σε αβυσσαλέο μίσος και κατευθύνει τη μοίρα όλων. Η Μήδεια – που για χάρη του Ιάσονα πρόδωσε την οικογένειά της, έκλεψε το Χρυσόμαλλο Δέρας και εγκατέλειψε την πατρίδα της – βρίσκεται απομονωμένη στην Κόρινθο ανάμεσα σε ανθρώπους που την θεωρούν ξένη, βάρβαρη. Όταν ο Ιάσονας της ανακοινώνει ότι θα παντρευτεί την Γλαύκη, την κόρη του βασιλιά της Κορίνθου Κρέοντα, η πληγωμένη και περιφρονημένη Μήδεια μεταμορφώνεται σε σκοτεινό και εκδικητικό αγρίμι. «Μπορεί η γυναίκα να μην αντέχει ν’ ακούει για μάχες και σπαθιά, μα όταν πολιορκηθεί ο έρωτάς της, δεν

υπάρχει πιο πολεμόχαρη ψυχή», γράφει ο ποιητής και βάζει τη Μήδεια να εξοντώσει τη νεαρή αντίζηλό της στέλνοντάς της δηλητηριασμένα δώρα που προκαλούν το φρικιαστικό θάνατό της. Η προδομένη Μήδεια δεν σταματάει εκεί. Διαπράττει το αδιανόητο: σκοτώνει τα παιδιά της με τα ίδια της τα χέρια. «Έχει λυθεί το αγρίμι της και ξέρω

πως δεν θα μαζευτεί, αν δεν χορτάσει αίμα»

Η Μήδεια σκοτώνει τα παιδιά της όχι απλώς για να εκδικηθεί τον Ιάσονα, αλλά κυρίως για να τα σώσει από τα χέρια των εχθρών της, για να μην επιτρέψει στην εξουσία να τα δολοφονήσει. Γι’ αυτό ο Ευριπίδης –παρά την αποτρόπαια πράξη της- στο τέλος, αντί να την τιμωρήσει, την αποθεώνει.

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ Μετάφραση: Γιώργος Μπλάνας

Σκηνοθεσία – Διασκευή: Αιμίλιος Χειλάκης – Μανώλης Δούνιας
Πρωτότυπη Μουσική – Διδασκαλία Χορικών: Δημήτρης Καμαρωτός
Σκηνικά- Κοστούμια: Εύα Νάθενα
Κίνηση – Χορογραφία: Πατρίσια Απέργη
Φωτισμοί: Νίκος Βλασόπουλος
Λογοθεραπεία – αγωγή λόγου: Ηλίας Παπαθανασίου
Βοηθός Σκηνοθετών: Νίκος Τσιμάρας
Βοηθός Σκηνογράφου-Ενδυματολόγου: Δάφνη-Χρυσή Φωτεινάτου
Βοηθός Χορογράφου: Εμμανουέλα Σακελλάρη Φωτογραφίες: Μαριλένα Αναστασιάδου
Μακιγιάζ: Σίσσυ Πετροπούλου
Διεύθυνση παραγωγής: Έφη Πανουργιά Εκτέλεση παραγωγής: Γιάννης Κουλούρης
Υπεύθυνη περιοδείας: Αλεξάνδρα Κούζουνα Social Media -Διαφήμιση: Renegade Media / Βασίλης Ζαρκαδούλας

Παραγωγή: ΘΕΑΤΡΟΧΩΡΟΣ

ΔΙΑΝΟΜΗ

Μήδεια: Αθηνά Μαξίμου
Ιάσων– Κρέων – Παιδαγωγός: Αιμίλιος Χειλάκης
Αιγέας– Τροφός – Άγγελος: Αναστάσης Ροϊλός
Κορυφαίες Χορού: Μυρτώ Αλικάκη, Γιώτα Νέγκα
Μουσικός – Μέλος του χορού: Δημήτρης Καμαρωτός

ΧΟΡΟΣ

Πετρίνα Γιαννάκου, Μάιρα Γραβάνη, Αλεξάνδρα Δρανδάκη, Ελευθερία Κοντογεώργη, Εριέττα Μανούρη, Βασίλης Μπούτσικος, Γιώργος Νούσης

Δάφνη Σταθάτου

Εισιτήρια: Γενική είσοδος: 20€ | 17€ μειωμένο (φοιτητές, άνεργοι, ΑμεΑ, 65+)

Προπώληση: viva.gr

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 16 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ
Εθνικό Θέατρο
Μποστ Μήδεια

«Πώς μ’ εκνευρίζει ο χορός κι αυτές οι κορασίδες,
που βγαίνουν δήθεν συμπονών όλες τις ηρωίδες!»

Μήδεια, Μποστ

Το Εθνικό Θέατρο παρουσιάζει για πρώτη φορά το φετινό καλοκαίρι την εκρηκτική κωμωδία του Μποστ Μήδεια, ένα έργο-σταθμό της νεοελληνικής δραματουργίας, σε σκηνοθεσία Γιάννη Καλαβριανού.

Οι ήρωες του έργου ανησυχούν για τον πληθωρισμό και την ανεργία, τη λιτότητα και τη δημόσια διαφθορά, τα δάνεια και τα επιδόματα, καθυστερούν στα ραντεβού τους γιατί πέφτουν πάνω σε πορείες, και λατρεύουν τα αρχαία ελληνικά –αρκεί, βέβαια, να μη χρειαστεί να τα διαβάσουν. Στον κόσμο του Μποστ συνυπάρχουν αναπάντεχα και αρμονικά η Μήδεια, η Αντιγόνη, ένας Ψαράς, ο Ιάσονας, μια Καλόγρια, ο Οιδίποδας, ο Ευριπίδης και ένας αλλόκοτος Χορός, κατορθώνοντας να διαλύσουν κάθε μας βεβαιότητα, «να επικρίνουν τους επικριτάς, να προβληματίσουν τους κριτάς και να ελευθερώσουν τους θεατάς».

Με μια δομή που θυμίζει τόσο επιθεώρηση όσο και αρχαία τραγωδία, η Μήδεια του Μποστ είναι μια σουρεαλιστική κατασκευή φτιαγμένη από απλά υλικά που αντικατοπτρίζει το παιχνιδιάρικο πνεύμα του δημιουργού της. Αυτού του πολυπρισματικού καλλιτέχνη, που εργάστηκε ως σκιτσογράφος, θεατρικός συγγραφέας, στιχουργός αλλά και ζωγράφος. Αυτό που συνδέει όλες τις δημιουργίες του είναι το ανάγλυφο χιούμορ που μοιάζει να έχει βαθιές ρίζες στην ιστορία της γλώσσας και της χώρας μας. Ίσως και γι’ αυτό να έβρισκε τόσο φυσικό τον δεκαπεντασύλλαβο, ίσως και γι’ αυτό, τα σκίτσα του να συγγενεύουν με τη λαϊκή ζωγραφική και τη βυζαντινή αγιογραφία.

Με απαράμιλλη δεξιοτεχνία ο Μποστ φέρνει κοντά ετερόκλητους χαρακτήρες, από διαφορετικές ιστορικές περιόδους, με χιούμορ και τόλμη, παίζοντας απενοχοποιημένα με τους συνειρμούς που δημιουργεί η ακροβατική του γλώσσα. «Το πρώτο πράγμα που σε τραβάει στο έργο είναι η γλώσσα του. Ο λόγος του, αν και απλός, είναι έτσι φτιαγμένος που σε αιφνιδιάζει με την άρρηκτη σύνδεσή του με το παρόν, με τη δική μας ζωή μας, με τις δικές μας αγωνίες» σημειώνει ο Γιάννης Καλαβριανός.

Με έναν εκλεκτό 20μελή θίασο και μια μη αναμενόμενη ορχήστρα εγχόρδων με τέσσερις μουσικούς επί σκηνής, σε ένα σκηνικό που θυμίζει χρυσό ερειπιώνα η σκηνοθεσία με παιγνιώδη διάθεση βουτά στην ανελέητη κωμωδία του σπουδαίου συγγραφέα. Αντλώντας έμπνευση από την αισθητική του δημιουργού της και προσπαθώντας να προσεγγίσει την καθαρότητα της γελοιογραφίας, η παράσταση επιχειρεί μια κατάδυση στο καλλιτεχνικό σύμπαν του Μποστ.

Ταυτότητα παράστασης

Σκηνοθεσία: Γιάννης Καλαβριανός
Δραματουργική επεξεργασία: Γιάννης Καλαβριανός, Έρι Κύργια
Σκηνικά: Εύα Μανιδάκη
Κοστούμια: Βάνα Γιαννούλα
Μουσική: Θοδωρής Οικονόμου
Χορογραφία: Μαριάννα Καβαλλιεράτου
Φωτισμοί: Νίκος Βλασόπουλος
Μουσική διδασκαλία: Μελίνα Παιονίδου
Δραματολόγος παράστασης: Εύα Σαραγά
Βοηθός σκηνοθέτη: Κέλλυ Παπαδοπούλου
Β΄βοηθός σκηνοθέτη: Διονυσία Βλαστέλλη
Βοηθός σκηνογράφου: Κατερίνα Βλάχμπεη
Βοηθός ενδυματολόγου: Αλέξανδρος Γαρνάβος

Διανομή (με αλφαβητική σειρά)

Τροφός: Γιώργος Γλάστρας
Οιδίποδας: Θανάσης Δήμου
Αντιγόνη: Άνδρη Θεοδότου
Ευριπίδης: Στέλιος Ιακωβίδης
Ψαράς: Θανάσης Ισιδώρου
Καλόγρια: Σύρμω Κεκέ
Κορυφαία: Μαρία Κοσκινά
Εξάγγελος: Φανή Παναγιωτίδου
Καλόγερος: Γιώργος Σαββίδης
Ιάσονας: Σταύρος Σβήγκος
Μήδεια: Γαλήνη Χατζηπασχάλη

Χορός (αλφαβητικά)

Μαρία Κωνσταντά, Ειρήνη Μακρή, Λυγερή Μητροπούλου, Ελπίδα Νικολάου, Κατερίνα Πατσιάνη, Ματίνα Περγιουδάκη, Μαριάμ Ρουχάτζε, Θεοδοσία Σαββάκη, Νιόβη Χαραλάμπους.

Μουσικοί επί σκηνής (αλφαβητικά)

Παρασκευάς Κίτσος – κοντραμπάσο, Θοδωρής Οικονόμου – πιάνο, μουσική διεύθυνση, Δημήτρης Χουντής – σοπράνο σαξόφωνο, Μαρία Χριστίνα Harper – άρπα.

Φωτογράφος παράστασης: Ελίνα Γιουνανλή
Δημιουργία βίντεο: Xρήστος Συμεωνίδης
Εισιτήρια 18€ | μειωμένο 14€ (φοιτητικό, 65+)
Προπώληση εισιτηρίων: ticketservices.gr

ΣΑΒΒΑΤΟ 17 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ
Συναυλία Ομοσπονδίας Προσφυγικών Σωματείων Ελλάδος
“Για όλα εκείνα τζιέρι μου θε να σου τραγουδήσω”

Το 2022 αποτελεί ένα έτος με ιδιαίτερο συμβολικό και συναισθηματικό φορτίο γιατί συμπληρώνονται 100 χρόνια από την Καταστροφή της Σμύρνης και συνεκδοχικά από τον βίαιο και αναγκαστικό τερματισμό της Ελληνικής παρουσίας στον ευρύτερο χώρο της Μικράς Ασίας και της Ανατολικής Θράκης.

Εκατό χρόνια μετά την Καταστροφή του 1922, οι απόγονοι των Προσφύγων αποτελούν ένα δυναμικό και δημιουργικό κομμάτι του Ελληνικού Λαού, τιμώντας την καταγωγή τους μέσα από τους μεγάλους αγώνες για την ελευθερία και την δημοκρατία και την προσφορά τους στον πολιτισμό, την επιστήμη και την τέχνη.

Η Ομοσπονδία Προσφυγικών σωματείων Ελλάδος (ΟΠΣΕ) τιμώντας τον απανταχού προσφυγικό Ελληνισμό πραγματοποιεί, με αφορμή τη συμπλήρωση 100 χρόνων από την Μικρασιατική Καταστροφή και τις εκδηλώσεις Μνήμης της 14ης Σεπτέμβρη για τη Γενοκτονία των Ελλήνων της Μικράς Ασίας, μία μοναδική συναυλία.

Με τραγούδια και σκοπούς, από την ευρύτερη περιοχή της Μικράς Ασίας και τα παράλια του Αιγαίου στόχο έχει να μας ταξιδέψει στις αλησμόνητες πατρίδες αλλά και στις προσφυγικές γειτονιές του χθες.

Παράλληλα θα ακουστούν εμβόλιμα αφηγηματικά αποσπάσματα γνωστών και διακεκριμένων συγγραφέων του προσφυγικού ελληνισμού.

Τραγουδούν (αλφαβητικά): Γεράσιμος Ανδρεάτος, Μελίνα Κανά, Σοφία Μάνου, Στέλλα Καρύδα, Γιώργος Ντόβολος

Την Ορχήστρα Ελληνικής Μουσικής (ΟΕΜ) Εκκλησίας της Ελλάδος διευθύνει ο Γεώργιος Δεμελής.

Την εκδήλωση πλαισιώνουν χορευτικά συγκροτήματα προσφυγικών σωματείων και συλλόγων. Επιμέλεια: Γιώργος Φραγκάκης

Συμμετέχει η Παιδική Χορωδία του Σπύρου Λάμπρου και η χορωδία Παραδοσιακής Μουσικής Σχολής “Εν Ωδαίς”.

Αφήγηση: Λεωνίδας Κακούρης, Βάνα Βάσου.
Καλλιτεχνική διεύθυνση: Γιώργος Ντόβολος
Συνδιοργάνωση: ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ
ΔΙΑΔΗΜΟΤΙΚΟ ΔΙΚΤΥΟ ΔΗΜΩΝ ΒΥΡΩΝΑ & ΔΑΦΝΗΣ- ΥΜΗΤΤΟΥ

Είσοδος ελεύθερη

ΚΥΡΙΑΚΗ 18 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ
Συναυλία Μαρίζα Ρίζου
Καλοκαίρι 2022

Κι αυτό το καλοκαίρι, η αγαπημένη μας Μαρίζα Ρίζου μας καλεί να βγούμε «Μαζί Της Στο Φως» μετά το μακρύ σκοτεινό τούνελ, στο οποίο ζήσαμε αυτό το διάστημα. Μετά από τις εξαιρετικά επιτυχημένες χειμερινές της εμφανίσεις στον

Σταυρό του Νότου, έρχεται με ένα ολοκαίνουριο πρόγραμμα, από το οποίο φυσικά δε θα λείπουν τραγούδια – σταθμοί, αλλά και καινούριες διασκευές.

Μάλλον πια περισσεύει να αναφέρουμε την αμεσότητα, το χιούμορ και τη θετική της αύρα. Η Μαρίζα, μαζί με τη γνωστή παρέα της, αλλά και καινούρια μέλη, τους «συνήθεις υπόπτους» φίλους και παιχταράδες (όπως τους αποκαλεί!), επιστρέφουν δυναμικά και με άγριες διαθέσεις!

Η συνταγή για μια αξέχαστη καλοκαιρινή βραδιά!

Μουσικοί

Άγγελος Αϊβάζης – κιθάρες, τζουράς, φωνή
Παναγιώτης Κωστόπουλος – τύμπανα
Γιώργος Μουχτάρης – κοντραμπάσο, synth bass, μελόντικα, ρεκ
Σπύρος Νίκας – σαξόφωνο, κλαρίνο
Μάρκος Χαϊδεμένος – πιάνο, hammond, rhoads, επιμέλεια ενορχηστρώσεων
Επιμέλεια ήχου: Αγαπητός Καταξάκης & Ηλίας Καρούμπαλης

Φωτισμοί: Φίλιππος Τρέπας Επιμέλεια Παραγωγής: ΜENTA ART EVENTS – www.menta3.com *Μαζί Σου Στο Φως, https://www.youtube.com/watch?v=Sk7l68dv7wg

Εισιτήρια: 14€ προπώληση | 20€ την ημέρα της συναυλίας | 15€ μειωμένο (φοιτητές, άνεργοι, ΑμεΑ) Προπώληση: ticketservices.gr | 2107234567 | Πανεπιστημίου 39, Αθήνα

ΔΕΥΤΕΡΑ 19 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ
Αισχύλου Προμηθέας Δεσμώτης

Πρόκειται για μία σπαρακτική επίκληση του πάσχοντος θεού για τον άνθρωπο. Μία επίκληση ενιαία, με συνεχή κλιμάκωση από την αρχή ως το τέλος, για τον άνθρωπο. Στον «Προμηθέα Δεσμώτη» η σύλληψη, η δομή, η επεξεργασία του μύθου, έχουν για κέντρο τους την μορφή του πάσχοντος θεού-προφήτη που ορθώνεται, για τον άνθρωπο, απέναντι στον απολυταρχικό μηχανισμό μιας τυραννίδας. Η παράσταση αποτελεί ένα ταυτόχρονα θεατρικό και μουσικό γεγονός. Οι ηθοποιοί αντλούν πληροφορίες από την ρυθμικότητα του κειμένου και μεταβολίζουν, με το σώμα και τη φωνή, σε θεατρική δράση, τον ήχο και το ρυθμό του ποιητικού λόγου. Με όχημα την μουσική, δημιουργούν, μια δυναμική πλατφόρμα αναπαράστασης και αναδεικνύουν συγκινησιακά φορτία από το πεδίο της αρχαίας τραγωδίας. Χορωδιακά μέρη, μελωδίες και δυναμικοί ρυθμοί, δημιουργούν ένα παλλόμενο και ζωντανό ηχητικό περιβάλλον, μέσα από το οποίο αναδεικνύονται τα πρόσωπα μιας παλιάς μα πάντα επίκαιρης ιστορίας. Μιας ιστορίας που μπορεί να ακουστεί ως σκοτεινό σχόλιο για το παρόν ή ως φωτεινή ελπίδα για το μέλλον.

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

Μετάφραση: Γιώργος Μπλάνας
Σκηνοθεσία: Άρης Μπινιάρης
Μουσική Σύνθεση: Φώτης Σιώτας
Σκηνικά: Μαγδαληνή Αυγερινού
Κοστούμια: Βασιλική Σύρμα
Σχεδιασμός φωτισμών: Αλέκος Αναστασίου
Επιμέλεια κίνησης – Χορογραφίες: Εύη Οικονόμου
Σύμβουλος δραματουργίας: Έλενα Τριανταφυλλοπούλου
Μετρική ανάλυση πρωτοτύπου: Καίτη Διαμαντάκου
Επιστημονική συνεργάτης: Κατερίνα Διακουμοπούλου
Βοηθός σκηνοθέτη: Δώρα Ξαγοράρη
Βοηθός σκηνογράφου: Ξένια Παπατριανταφύλλου
Βοηθός ενδυματολόγου: Αλέξανδρος Γαρνάβος
Bοηθός φωτιστή: Ναυσικά Χριστοδουλάκου
Ειδικές κατασκευές – γλυπτική: Eργαστήριο Δήμητρα Καίσαρη
Επιμέλεια μακιγιάζ: Eύη Ζαφειροπούλου
Διεύθυνση Παραγωγής: Στέλλα Γιοβάνη
Οργάνωση και εκτέλεση παραγωγής: Βασιλεία Τάσκου, Άννα Πασπαράκη
Παραγωγή: Θέατρο ΠΟΡΕΙΑ

ΔΙΑΝΟΜΗ

Προμηθέας: Γιάννης Στάνκογλου
Κράτος: Άρης Μπινιάρης
Βία: Κωνσταντίνος Γεωργαλής
Ήφαιστος: Δαυίδ Μαλτέζε
Ωκεανός: Αλέκος Συσσοβίτης
Ιώ: Νάνσυ Μπούκλη
Ερμής: Ιωάννης Παπαζήσης

ΧΟΡΟΣ (Αλφαβητικά)
Αντριάνα Ανδρέοβιτς, Δήμητρα Βήττα, Ελένη Βλάχου, Φιόνα Γεωργιάδη, Κατερίνα Δημάτη, Δάφνη Κιουρκτσόγλου, Γρηγορία Μεθενίτη, Αλεξία Σαπρανίδου, Θάλεια Σταματέλου

Μουσικός επί σκηνής: Σταμάτης Φουσέκης

Εισιτήρια: 20€ | Μειωμένο 15€ [φοιτητές, με την επίδειξη φοιτητικής ταυτότητας), 65+, παιδιά μέχρι 12 ετών, άνεργοι (με προσκόμιση της ηλεκτρονικής ανανέωσης της κάρτας ανεργίας), πολυτέκνων, ΑμεΑ (67% και άνω με την επίδειξη βεβαίωσης αναπηρίας του Υπουργείου Υγείας), ομαδικά άνω των 10 ατόμων]. Προπώληση: viva.gr

ΤΡΙΤΗ 20 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ – SOLD OUT
ΤΕΤΑΡΤΗ 21 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ – SOLD OUT
ΠΕΜΠΤΗ 22 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ
Συναυλία Θανάσης Παπακωνσταντίνου
ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ 2022

Τέσσερα χρόνια μετά τις κοινές εμφανίσεις με τον Σωκράτη, ο Θανάσης Παπακωνσταντίνου ετοιμάζεται να επανέλθει στα καλοκαιρινά μουσικά δρώμενα με τη λαχτάρα οι μουσικές και τα τραγούδια, να μας υψώσουν πάνω απ’ τις κακοτοπιές, το μούδιασμα να παραχωρήσει τη θέση του στην ευφροσύνη, η νύχτα να γίνει πιο εύκολη κι η μέρα πιο ευοίωνη.

Μαζί του συνοδοιπόρος από παλιά, η Μελίνα Κανά!

Συμμετέχουν:

Δημήτρης Μυστακίδης: κιθάρα, λαούτο, τραγούδι
Κωνσταντίνος Πιστιόλης: κλαρίνο, γκάϊντα, καβάλ, hang drum, τραγούδι
Γιάννης Λίταινας: κιθάρα, λαούτο, τραγούδι
Γιώργος Αγγελάκης: τρομπόνι, ακορντεόν
Νίκος Δημηνάκης: Σαξόφωνα, φλάουτο, didgeridoo, πλήκτρα, beatbox
Απόστολος Γιάγκος: πλήκτρα
Λεωνίδας Κυρίδης: ηλεκτρικό μπάσο
Φοίβος Άνθης: τύμπανα
Κλήμης Πελοπίδας – Θεμιστοκλής Δημητρακόπουλος: Ηχοληψία
Χρήστος Λαζαρίδης: Σχεδιασμός & χειρισμός φώτων
Κωνσταντής Παπακωνσταντίνου: Φροντιστής σκηνής
Παραγωγή: Novel Vox
Εισιτήρια: Γενική είσοδος 15€ | Προπώληση: viva.gr

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 23 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ
Συναυλία JETHRO TULL

Την Παρασκευή 23 Σεπτεμβρίου οι θρυλικοί Jethro Tull θα εμφανιστούν στο Θέατρο Βράχων Μελίνα Μερκούρη στο πλαίσιο του Φεστιβάλ “Στη Σκιά των Βράχων 2022”, επιβεβαιώνοντας για ακόμη μια φορά γιατί θεωρούνται από τα σημαντικότερα ροκ συγκροτήματα όλων των εποχών, βάζοντας φαρδιά πλατιά την υπογραφή τους στον σκληρό ήχο.

Οι ιστορικοί ύμνοι των Βρετανών, θα ηχήσουν για άλλη μια φορά κάνοντάς μας να ανυπομονούμε για μια μεγάλη συναυλία. Ορμώμενοι από το Blackpool της Αγγλίας, οι Jethro Tull ξεκινούν το μουσικό τους ταξίδι στα τέλη της δεκαετίας του ’60. Σήμερα, με 60 εκατομμύρια πωλήσεις δίσκων παγκοσμίως, περισσότερα από 21 άλμπουμ μεταξύ των οποίων 11 χρυσά και 5 πλατινένια και με περισσότερες από 3,000 live εμφανίσεις σε 40 χώρες, οι Jethro Tull έχουν χαρακτηριστεί ως ένα από τα πιο σημαντικά και εκκεντρικά progressive rock συγκροτήματα του 20ου αιώνα.

Στο κέντρο της σκηνής ξεχωρίζει η εμβληματική περσόνα του Ian Anderson, ο οποίος παίρνει τον ρόλο του ηγέτη του γκρουπ. Με μια καλλιτεχνική ευφυΐα που ξεχώρισε ήδη από τα πρώτα βήματα της μπάντας, ο Anderson τολμά να βάλει το φλάουτο σαν βασικό όργανο στη μηχανή των Jethro Tull, κάνοντάς το παράλληλα σήμα κατατεθέν του συγκροτήματος.

Στα πρώτα τους δισκογραφικά χρόνια ξεπηδά το blues ντεμπούτο τους This Was (1968), το οποίο διαδέχεται το Stand Up (1969), αλλά και το Benefit (1970), ο δίσκος προπομπός που μας προετοιμάζει για το magnum opus τους, Aqualung (1971). Τα λόγια περιττεύουν για αυτό το αριστούργημα το οποίο θεωρείται ως μια από τις πιο σημαντικές ροκ κυκλοφορίες όλων των εποχών.

Η progressive rock, περήφανη για τα άξια τέκνα της, βρίσκει μια για πάντα στο Locomotive Breath και το Hymn 43 τους ύμνους που θα τραγουδηθούν από χιλιάδες fans παγκοσμίως. Μέσα από μια μουσική πορεία 5 δεκαετιών, ο ήχος των Jethro Tull ταξίδεψε από τα blues και τη jazz, την progressive αλλά και την ορθόδοξη rock, μέσα από τα folk ηχοτόπιά τους.

Πέρασαν σχεδόν 2 δεκαετίες δισκογραφικής ανομβρίας, μέχρι τη φετινή θριαμβευτική επιστροφή των Jethro Tull με το Τhe Zealot Gene που επιβεβαίωσε ότι το συγκρότημα συνεχίζει να κρατά ψηλά το Άγιο Δισκοπότηρο της ροκ, ποτίζοντας μας εθιστικές μελωδίες κι εξαιρετικούς στίχους.

Η μπάντα που λατρεύτηκε από τους Steve Harris και Bruce Dickinson, Eddie Vedder, Nick Cave, John Myung, Marcus Siepen και Joe Bonamassa, έρχεται για μια ιστορική συναυλιακή συγκυρίαπου περιμέναμε χρόνια.

Την Παρασκευή 23 Σεπτεμβρίου στο Θέατρο Βράχων Μελίνα Μερκούρη, ο Ian Anderson κι η σπουδαία παρέα του θα μας συντροφεύσουν σε ένα μοναδικό ροκ ταξίδι με υπόκρουση τις κορυφαίες στιγμές των Jethro Tull.

Παραγωγή: HIGH PRIORITY
Εισιτήρια: Από 42€
Προπώληση: www.ticketmaster.gr
Τηλεφωνικό κέντρο Ticketmaster: 211 19 81 535

ΚΥΡΙΑΚΗ 25 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ
Συναυλία VILLAGERS OF IOANNINA CITY

Οι Villagers of Ioannina City επιστρέφουν συναυλιακά στις 25 Σεπτεμβρίου στο Θέατρο Βράχων Μελίνα Μερκούρη στο πλαίσιο του Φεστιβάλ “Στη Σκιά των Βράχων 2022”, με full ηλεκτρικό set σε ένα headline show που η Αθήνα πρόσμενε καιρό.

Η περσινή Revival Acoustic Tour άφησε το συναυλιακό της στίγμα σε όλη την Ελλάδα, μέσα από μια σειρά συγκλονιστικών εμφανίσεων των Villagers of Ioannina City οι οποίες μεγάλωσαν την ανυπομονησία μας για την ηλεκτρική συναυλιακή τους επιστροφή, που θα πραγματοποιηθεί φέτος.

Οι Villagers of Ioannina City μπήκαν από τα πρώτα τους βήματα στην εμπροσθοφυλακή της κοχλάζουσας ελληνικής σκηνής, χαρίζοντας στη γενιά τους τραγούδια και live που όρισαν τον ήχο ολόκληρης της γενιάς τους. Οι στίχοι κι οι μελωδίες τους ξέφυγαν από τα μουσικά όρια κι έγιναν σύνθημα κι ανάμνηση για τους χιλιάδες οπαδούς τους που ακολουθούν φανατικά κάθε τους μουσικό εγχείρημα, γεμίζοντας κάθε venue στο οποίο εμφανίζονται σε όλη τη χώρα.

Η τιμημένη πεντατονική της Ηπείρου έδειξε τον δρόμο στο RIZA, έναν δίσκο που αγαπήθηκε όσο λίγοι κι άνοιξε τον χορό των sold out shows στην Ελλάδα κι έπειτα στην Ευρώπη, ενώ το “Age of Aquarius” τους βρήκε μεστούς κι ώριμους να εντάσσουν τις progressive rock επιρροές τους στο μοναδικό τους ηχόχρωμα που κρύβει το heavy rock, τους Black Sabbath, αλλά και την ελληνική μουσική παράδοση.

Πέρυσι παρουσίασαν μια σαγηνευτική μυσταγωγική live εμπειρία γυρνώντας με το Revival Acoustic Tour όλη την Ελλάδα, με τους θεατές να ενθουσιάζονται και να υποκλίνονται στο καλλιτεχνικό όραμα του συγκροτήματος.

Πλέον οι Villagers of Ioannina City βγαίνουν και πάλι στον δρόμο, έχοντας πραγματοποιήσει ήδη μια μεγάλη ευρωπαϊκή περιοδεία, την οποία θα ακολουθήσουν αρκετές στάσεις σε πόλεις της Ελλάδος, για να βρεθούν μπροστά στο φανατικό κοινό τους που πιστά τους ακολουθεί.

Στο πλαίσιο αυτό θα εμφανιστούν και στο Θέατρο Βράχων, την Κυριακή 25 Σεπτεμβρίου, για μια μοναδική εμφάνιση που θα θυμόμαστε για καιρό.

Παραγωγή: HIGH PRIORITY

Εισιτήρια: Γενική είσοδος 15 €

Προπώληση: www.ticketmaster.gr Τηλεφωνικό Κέντρο Ticketmaster 2111981535

* Για αγορές μέσω internet/call center υπάρχει επιβάρυνση 10% στην τιμή του εισιτηρίου

ΔΕΥΤΕΡΑ 26 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ
Συναυλία Γιώργος Νταλάρας – Γιάννης Κότσιρας
Καλοκαίρι 2022

Συναντήθηκαν έναν δύσκολο χειμώνα επί σκηνής. Καλεσμένος του Γιώργου Νταλάρα ο Γιάννης Κότσιρας, σε ένα πρόγραμμα με τα πιο ωραία τραγούδια τους, που ο κόσμος υποδέχτηκε θερμά, με συγκίνηση και αγάπη. Δύο συναυλίες sold out σε ελάχιστες μέρες! Μοιράστηκαν επί σκηνής τραγούδια που τους ενώνουν και ένα κομμάτι από τα πιο “ακριβά” τραγούδια του ρεπερτορίου τους.

Έτσι, φέτος το καλοκαίρι συνεχίζουν αυτή την “παρέα” ετοιμάζοντας ένα συναρπαστικό μουσικό ταξίδι. Μια σπάνια συνύπαρξη, με αγαπημένα κλασσικά τραγούδια των τελευταίων δεκαετιών. Διασκευές, καινούργια και παλιά τους τραγούδια, απρόβλεπτα, κοινές ερμηνείες σε ένα ξεχωριστό πρόγραμμα.

Ο Γιώργος Νταλάρας με τη μαγευτική δύναμη μιας αξεπέραστης μουσικής διαδρομής και ο Γιάννης Κότσιρας, ταξιδευτής του κόσμου, που προσεγγίζει τις ρίζες µε βαθύ σεβασμό, αλλά και µε ματιά «προσωπική» που τον κάνει να ξεχωρίζει.

Μαζί τους η Ασπασία Στρατηγού, αναμφισβήτητα μια σπάνια και άξια φωνή. Εξαιρετικοί μουσικοί, φίλοι και συνοδοιπόροι ετών, βρίσκονται μαζί τους επί σκηνής.

Μουσικοί:

Νίκος Ζέρβας: πιάνο
Αλέξανδρος Λιβιτσάνος: πλήκτρα
Γιώργος Μάτσικας: μπουζούκι, κλασική κιθάρα
Βαγγέλης Μαχαίρας: μπουζούκι, μαντολίνο, τζουράς, λαούτο
Χρήστος Ζέρβας: ακουστική &ηλεκτρική κιθάρα
Κώστας Μιχαλός: ακουστική & ηλεκτρική κιθάρα
Θανάσης Σοφράς: μπάσο
Μάνος Γρυσμπολάκης: ακορντεόν
Ηλίας Μαντικός: κανονάκι
Αποστόλης Βαγγελάκης: πνευστά
Στράτος Σαμιώτης: κρουστά
Δημήτρης Χριστοδουλάκης: τύμπανα
Επιμέλεια Παραγωγής: Μenta Art Events & Encore

Σχεδιασμός ήχου – Hχοληψία: Αντώνης Ζαχόπουλος, Βαγγέλης Κουλούρης, Στρατής Καραδημητράκης
Φωτισμοί: Γιάννης Μανιατάκος

Εισιτήρια: 15€ early bird | 18€ προπώληση | 20€την ημέρα της συναυλίας | 15€ μειωμένο (φοιτητές, άνεργοι, ΑμεΑ) Προπώληση: ticketservices.gr | 2107234567 | Πανεπιστημίου 39, Αθήνα

ΤΡΙΤΗ 27 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ
Συναυλία ΣΩΚΡΑΤΗΣ ΜΑΛΑΜΑΣ

Ο Σωκράτης Μάλαμας μαζί με την κιθάρα και τα τραγούδια του μας περιμένει την Τρίτη 27 Σεπτεμβρίου στο Θέατρο Βράχων!

Στο τραγούδι η Ιουλία Καραπατάκη και ο Πέτρος Μάλαμας.

Μαζί του:

Βιολί: Καλογιάννης Βεράνης
Κοντραμπάσο: Γιάννης Παπατριανταφύλλου
Κιθάρες, Λαούτο, μπουζούκι: Δημήτρης Λάππας
Ηλεκτρική κιθάρα: Κλέων Αντωνίου
Τύμπανα: Νίκος Μαγνήσαλης
Κρουστά: Γιάννης Μάλαμας
Ηχοληψία: Τίτος Καργιωτάκης – Παναγιώτης Ηλιόπουλος
Σχεδιασμός & χειρισμός φώτων: Χρήστος Λαζαρίδης – Μελίνα Ζερβάκη
Τεχνικός Σκηνής: Δημήτρης Κατέβας
Photo Credits: Απόστολος Γκρίνιας

Εισιτήρια: Γενική είσοδος: 15 € Προπώληση: viva.gr
Οι πόρτες ανοίγουν στις 19.30

Γενικές πληροφορίες
Ώρα έναρξης: 21.00
Πληροφορίες: Διαδημοτικό Δίκτυο Πολιτισμού
Δήμων Βύρωνα & Δάφνης – Υμηττού
τ. 210 7609340, 210 7609350 www.festivalvraxon.gr [email protected]
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +

spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα