back to top
18.9 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

18.9 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Παρακολούθηση τηλεφωνικών συνδιαλέξεων συνδικαλιστών καταγγέλλει η ΓΣΕΕ

Διαβάστε επίσης

Σε καταγγελίες σχετικά με την διαχρονική παρακολούθηση τηλεφωνικών συνδιαλέξεων συνδικαλιστικών στελεχών, προέβησαν οι εκπρόσωποι της ΓΣΕΕ κατά την διάρκεια συνέντευξης τύπου που παραχώρησαν στην Θεσσαλονίκη, στο πλαίσιο της Διεθνούς Έκθεσης.

Ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ, Γιάννης Παναγόπουλος δήλωσε ότι δεν είναι σε θέση να πιστοποιήσει αν ακόμη και σήμερα παρακολουθούνται οι τηλεφωνικές συνδιαλέξεις, προσθέτοντας ότι ήδη από το 2008 ή 2009, κατά την διάρκεια ελέγχου στο γραφείο προέδρου της ΓΣΕΕ από την Υπηρεσία Απορρήτου του ΟΤΕ, εντοπίστηκε απενεργοποιημένος, κατεστραμμένος “κοριός”.

“Μπορούν να παρακολουθούν όσο θέλουν”, υπογράμμισε ο κ. Παναγόπουλος, ‘δεν έχουμε να κρύψουμε τίποτα”.

Ωστόσο, πρόσθεσε ότι δεν πρέπει το ζήτημα των παρακολουθήσεων να μετατραπεί σε παιχνίδι δημιουργίας εντυπώσεων και συμψηφισμών, επισημαίνοντας ότι “από όλες τις πλευρές γίνεται εντυπωσιακό παιχνίδι τακτικισμού”, το οποίο “εξευτελίζει και διεθνώς την χώρα μας” και ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ κατέληξε: ”Στην χώρα μας, δεν έχουμε μυστικές υπηρεσίες. Έχουμε φανερές υπηρεσίες, οι οποίες επιδίδονται σε πολλά μη φανερά, επικίνδυνα παιχνίδια”.

Ο αναπληρωτής γραμματέας οργανωτικού της Συνομοσπονδίας Εργατών, Θάνος Βασιλόπουλος από την πλευρά του, εξέφρασε την βεβαιότητα ότι τα συνδικάτα παρακολουθούνται, υπενθυμίζοντας ότι διαχρονικά λειτουργούσε το “συνδικαλιστικό της Ασφάλειας”.

Πρόσθεσε, όμως, ότι πλέον η κατάσταση έχει ξεφύγει.

Δημήτρης Κωστάκος

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα