back to top
20.5 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

20.5 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Συρίγος: Η Άγκυρα επιχειρεί να δημιουργήσει σκηνικό έντασης με τους μετανάστες στον Έβρο

Διαβάστε επίσης

Νέο σχέδιο έντασης στον Έβρο από την Τουρκία, η οποία χρησιμοποιεί τους πρόσφυγες και τους μετανάστες ως «πολιορκητικό κριό» για να καταδείξει ότι η Ελλάδα δεν λειτουργεί καλά και εντός διεθνούς δικαίου κατήγγειλε ο υφυπουργός Παιδείας και αναπληρωτής καθηγητής Διεθνούς Δικαίου και Εξωτερικής Πολιτικής Άγγελος Συρίγος, μιλώντας στον Αθήνα 9.84 και στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων με την Κατερίνα Παπαβασιλείου.

Όπως είπε ο κ. Συρίγος επειδή δεν “βγήκε” στην Άγκυρα η απόπειρα που έκανε σε Καστανιές και στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου επιχειρούν τώρα να δημιουργήσουν σκηνικό έντασης μεταφέροντας μετανάστες από τα περάσματα του Εβρου.

Ο κ. Συρίγος τόνισε πως η χώρα μας θα συνεχίσει να ακολουθεί τους ίδιους δύο πυλώνες αντίδρασης απέναντι στην Αγκυρα: διπλωματικές κινήσεις οι οποίες και το προηγούμενο διάστημα οδήγησαν σε άσκηση πιέσεων από τη Δύση προς την Τουρκία και ισχυρές Ένοπλες Δυνάμεις που περνάνε το μήνυμα ότι η χώρα μας παρακολουθεί και βρίσκεται σε ετοιμότητα. «Έτσι θα κινηθούμε και τώρα» σημείωσε χαρακτηριστικά.

Τέλος, αναφερόμενος στην πανεπιστημιακή αστυνομία και στην ένταση που έχει προκληθεί ο κ. Συρίγος είπε πως ίδιες αντιδράσεις υπήρχαν όταν τοποθετήθηκαν στο Μετρό οι μηχανισμοί ελεγχόμενης εισόδου έτσι και τότε -είπε ο κ.Συρίγος υπήρχαν φθορές και εντάσεις που δημιούργησε μια μικρή ομάδα ατόμων: “έτσι και τώρα υπάρχουν μικρές βίαιες ομάδες αλλά το κράτος είναι εδώ για να εφαρμόζει το νόμο και να κάνει αυτό που πρέπει”.

Newsroom Αθήνα 9.84

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα