back to top
20.2 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

20.2 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Ζ. Μακρή: Η σχολική χρονιά ξεκινάει όχι με χαλαρότητα αλλά με μια σχετική κανονικότητα

Διαβάστε επίσης

«Ελπίζουμε ότι δεν θα υπάρξει πρόβλημα με τη θέρμανση των σχολικών μονάδων. Η κυβέρνηση έχει λάβει ειδική μέριμνα για να καλυφθούν οι ανάγκες» επισήμανε, μεταξύ άλλων, μιλώντας στον Αθήνα 9.84 και στους Γιάννη Λαυράνο και Νίκο Καρούτζο η υφυπουργός παιδείας, Ζέττα Μακρή.

«Σε κάθε περίπτωση είναι ένα θέμα που απασχολεί το υπουργείο μας και η Νίκη Κεραμέως είναι ήδη σε συνεννόηση ώστε να λυθεί το πρόβλημα με τον καλύτερο δυνατό τρόπο» τόνισε.

Αναφορικά με την επιστροφή των μαθητών στα θρανία χωρίς τη λήψη μέτρων για την αποφυγή διασποράς του κορονοϊού, η υφυπουργός Παιδείας ανέφερε:
«Η σχολική χρονιά ξεκινάει όχι με χαλαρότητα αλλά με μια σχετική κανονικότητα. Βάση των επιδημιολογικών δεδομένων ,οι ειδικοί ομόφωνα μας είπαν ότι δεν χρειάζονται υποχρεωτικά μάσκες προστασίας, διαφορετικός προαυλισμός, διαφορετική ώρα προσέλευσης και αναχώρησης. Αυτό που χρειάζεται είναι η ατομική καθαριότητα και ο καλός  αερισμός των αιθουσών»

Τέλος, για την επέκταση του ωραρίου του ολοήμερου, η κ. Μακρή επισήμανε ότι εκτός του ότι τα παιδιά θα προετοιμάζονται για την επόμενη μέρα υπό την επίβλεψη των εκπαιδευτικών, θα υπάρχουν και άλλες δραστηριότητες, όπως ο αθλητισμός, η ασφαλής και δημιουργική πλοήγηση στο διαδίκτυο, χοροί, μουσικά όργανα και διάφορες κατασκευές.

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα