back to top
23 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

23 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 18:00

Διαβάστε επίσης

Με ενισχυμένα μέτρα ασφαλείας και τροποποιήσεις στην κίνηση των οχημάτων, οι κινητοποιήσεις στη Θεσσαλονίκη, με αφορμή την 86η Διεθνή Έκθεση και εν όψη της ομιλίας του πρωθυπουργού στους παραγωγικούς φορείς, που αναμένεται στις 8 το βράδυ σήμερα.

Πιο συγκεκριμένα, ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ διοργανώνουν συλλαλητήριο στο άγαλμα Βενιζέλου. Στην πλατεία ΧΑΝΘ ξεκινά η συγκέντρωση του ΠΑΜΕ. Ραντεβού στην Καμάρα έδωσαν αυτή την ώρα, μέλη της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς και αντιεξουσιαστικών ομάδων.

Στις οχτώ το βράδυ, ο πρωθυπουργός ενώπιον των παραγωγικών φορέων της πόλης, αναμένεται να κάνει αποτίμηση του μέχρι τώρα κυβερνητικού έργου, θα θέσει το διακύβευμα των επερχόμενων εκλογών για αυτοδύναμη κυβέρνηση. Θα αναφερθεί διεξοδικά στα μέτρα στήριξης κοινωνίας και επιχειρήσεων ενάντια στην ενεργειακή κρίση, ενώ παράλληλα, θα εξαγγείλει άμεσα και έμμεσα μέτρα για την ενίσχυση του εισοδήματος, με έμφαση στους νέους και τις πιο αδύναμες κοινωνικές ομάδες.

Νωρίτερα κατά το χαιρετισμό που απηύθυνε στην Ετήσια Γενική Συνέλευση της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος, ο πρωθυπουργός υπογράμμισε το γεγονός ότι η Ελλάδα υπήρξε πρωτοπόρος στη διαδικασία διαβούλευσης με την Ευρωπαϊκή Ένωση για τα μέτρα αντιμετώπισης της ενεργειακής κρίσης επεσήμανε, ενώ ανέφερε ότι ήδη χτίζεται ένα πλέγμα θωράκισης της ελληνικής κοινωνίας, πάντα με την προσδοκία περαιτέρω ευρωπαϊκής υποστήριξης’’.

Το πρωί, κατά τη συνάντησή του με το Διοικητικό Συμβούλιο της ΔΕΘ, ο Κυριάκος Μητσοτάκης εξέφρασε την ικανοποίησή του για το γεγονός ότι τηρούνται τα χρονοδιαγράμματα για την υλοποίηση του έργου της ανάπλασης. Με την ευκαιρία της επίσκεψης του στο εκθεσιακό περίπτερο της πυροσβεστικής, ο πρωθυπουργός απηύθυνε ένα μεγάλο ευχαριστώ στους ανθρώπους του Σώματος που πάλεψαν με τις φετινές πυρκαγιές σε όλη τη χώρα.

Με μη επανδρωμένα αεροσκάφη ενισχύεται από την ερχόμενη χρονιά, η φύλαξη των συνόρων σύμφωνα με τις εξαγγελίες του Υπουργού Μετανάστευσης, Νότη Μυταράκη από τη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης. Ταυτόχρονα, ο υπουργός Εσωτερικών, Τάκης Θεοδωρικάκος, προανήγγειλε την αναβάθμισης της ηλεκτρονικής επιτήρησης της μεθορίου καθώς και την πρόσληψη επιπλέον 250 συνοριοφυλάκων, στο πλαίσιο του σχεδίου «Ακρίτας» για τη θωράκιση του Έβρου από τις τουρκικές προκλήσεις.

Την επέκταση του προγράμματος δωρεάν προληπτικών εξετάσεων ανακοίνωσε ο Υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, από τη Θεσσαλονίκη. Θα φορούν σε διαγνωστικό – προληπτικό έλεγχο για τον καρκίνο του καρκίνου του τραχήλου και του παχέος εντέρου, σε καρδιαγγειακά νοσήματα καθώς και στην παιδική παχυσαρκία. Οι δικαιούχοι θα ενημερώνονται σχετικά, με αποστολή sms.

Βασιλιάς της Βρετανίας ανακηρύχθηκε ο μέχρι πρότινος πρίγκηπας Κάρολος. Η τελετή πραγματοποιήθηκε σήμερα, δύο ήμερες, μετά τον θάνατο της Ελισσάβετ, στο Παλάτι του Αγίου Ιακώβου στο Λονδίνο, εν μέσω τιμητικών κανονιοβολισμών. Κατά την ορκωμοσία του ενώπιον του Συμβουλίου διαδοχής, ο Κάρλος ο τρίτος δήλωσε ότι «συνειδητοποιεί βαθύτατα» τα «καθήκοντα και τις βαριές ευθύνες» που αναλαμβάνει ενώ κήρυξε δημόσια αργία την ημέρα της κηδείας της Ελισσάβετ.

Στην αθλητική επικαιρότητα και την 4η αγωνιστική της Σούπερ Λιγκ

Σε μισή ώρα, ΟΦΗ- Παναιτωλικός.

Στις 7 και τέταρτο: ΠΑΣ Γιάννινα- Λεβαδειακός

και στις 9 και μισή: Ιωνικός – Ατρόμητος.

Και ο καιρός…

Γενικά αίθριος αύριο στην Αττική. Θερμοκρασία από 23 έως 34 βαθμούς Κελσίου.

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα