back to top
19.6 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

19.6 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

N. Aνδρουλάκης: Κοινός τόπος ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ, να ελέγχουν τους «αρμούς της εξουσίας»

Διαβάστε επίσης

Το ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής θα είναι έτοιμο όποτε και αν γίνουν εκλογές, τονίζει ο πρόεδρος του κόμματος Ν. Ανδρουλάκης σε συνέντευξη του στη “Μακεδονία της Κυριακής”.

Οι κάλπες όμως-όπως επισημαίνει- δεν μπορούν να είναι η οδός διαφυγής του κ. Μητσοτάκη από την ανυποληψία στην οποία έχει βυθίσει τη χώρα διεθνώς, με την υπόθεση των υποκλοπών και τις παρακρατικές μεθόδους που αποκαλύφθηκαν. Ο ελληνικός λαός θα πρέπει να γνωρίζει πριν τις επόμενες εκλογές όλη την αλήθεια, ώστε να αποφασίσει ποια κυβέρνηση του αξίζει.

Ο κ. Ανδρουλάκης κατηγορεί τη ΝΔ -καθώς -όπως τονίζει-επέφερε βαρύτατο πλήγμα στους δημοκρατικούς θεσμούς, αύξησε τις κοινωνικές ανισότητες επιμένοντας σε πολιτικές για τους λίγους και τα συμφέροντα. Από το κράτος όπου όλοι έψαχναν τον κολλητό του κ. Τσίπρα για τις διευθετήσεις τους, πήγαμε στο κράτος του ανιψιού του κ. Μητσοτάκη. Δεν μπορεί να είναι αυτό η μοίρα μας.

Σε άλλο σημείο της συνέντευξης του ο κ. Ανδρουλάκης διερωτάται γιατί “ενώ επί 8 χρόνια ως ευρωβουλευτής δεν ήμουν εθνικός κίνδυνος, έγινα ξαφνικά μόλις έθεσα υποψηφιότητα για την προεδρία του ΠΑΣΟΚ και σταμάτησα να είμαι με την εκλογή μου; Ποιος είναι ο λόγος της παρακολούθησής μου; Παράλληλα, ο Νίκος Ανδρουλάκης επισημαίνει οτι θα επιμείνει μέχρι τέλους στην αποκάλυψη της αλήθειας και δεν θα επιτρέψει σκιές σε μια πορεία αξιοπρέπειας.

Απαντώντας σε ερώτηση για το αν η υπόθεση της παρακολούθησης έφερε τελικά, όπως καταλογίζουν κυβερνητικά στελέχη, πιο κοντά στο ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Ανδρουλάκης δηλώνει μεταξύ άλλων: Κατανοώ όμως την αγωνία και της Νέας Δημοκρατίας και του ΣΥΡΙΖΑ. Επιδίωξη και των δύο είναι να χειραγωγούν τους θεσμούς και τα μέσα ενημέρωσης. Κοινός τόπος τους, να ελέγχουν τους «αρμούς της εξουσίας». Αναζητώντας σωσίβιο για να αγκιστρωθούν στις καρέκλες, εύχονται μάλλον να τα βρούμε με τον αντίπαλό τους για να πιστοποιήσουν ότι είμαστε ένα εργαλείο στα χέρια τους. Όμως όσο και να ελπίζουν, θα πρέπει να συνειδητοποιήσουν ότι η Δημοκρατική Παράταξη δεν είναι εργαλείο κανενός. Είμαστε η λύση για τον ελληνικό λαό, αναφέρει χαρακτηριστικά ο κ. Ανδρουλάκης.

Ενεργειακή κρίση

Αναφερόμενος στην ενεργειακή κρίση, ο κ. Ανδρουλάκης επισημαίνει μεταξύ άλλων: Η Ευρώπη προετοιμάζεται για ένα δύσκολο χειμώνα λόγω της ενεργειακής καταιγίδας. Οι αδιέξοδες πολιτικές τόσο της Νέας Δημοκρατίας όσο και του ΣΥΡΙΖΑ, επί των ημερών του οποίου ξεκίνησε η βίαιη απολιγνιτοποίηση, άφησαν τη χώρα εκτεθειμένη και τους πιο ευάλωτους Έλληνες, οι όποιοι καλούνται να πληρώσουν το κόστος των πολιτικών αυτών, πλήρως απροστάτευτους. Αντί να προχωρήσουν σε μία στρατηγική αύξησης των ΑΠΕ, αντικατέστησαν τον λιγνίτη με το εισαγόμενο φυσικό αέριο με αποτέλεσμα να μην μπορούμε να εφαρμόσουμε και στη χώρα μας την εξαίρεση που έλαβαν οι χώρες της Ιβηρικής χερσονήσου, και να πληρώνουμε πολλαπλάσιες τιμές για την ηλεκτρική ενέργεια.
Εμείς αντίθετα -προσθέτει-προκρίνουμε η στήριξη να δίνεται με κίνητρα εξοικονόμησης ώστε να μειωθεί η κατανάλωση και παράλληλα η επιδότηση της κιλοβατώρας να γίνεται κλιμακωτά. Να μην είναι ίδια και για τους πολύ φτωχούς και για τους πιο πλούσιους. Ο κ. Μητσοτάκης έφτιαξε ένα μοντέλο, όπου όσα σπίτια κι να έχεις, όσα εισοδήματα κι αν έχεις, λαμβάνεις την ίδια επιδότηση στην κιλοβατώρα.

Κατερίνα Παπαβασιλείου

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα