back to top
16.2 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

16.2 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 07:00

Διαβάστε επίσης

Με την καθιερωμένη συνέντευξη τύπου, το μεσημέρι, ολοκληρώνεται η επίσκεψη του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, στη Θεσσαλονίκη, στο πλαίσιο της 86ης Διεθνούς Έκθεσης.

Χθες βράδυ ο πρωθυπουργός ανακοίνωσε 21 πρωτοβουλίες για τη στήριξη των πολιτών. Μεταξύ αυτών, η χορήγηση επιδόματος ύψους 250 ευρώ τον Δεκέμβριο σε 2.3 εκ. ευάλωτους συμπολίτες μας, συν μια μηνιαία δόση για τους δικαιούχους Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος. Επίσης ανακοίνωσε αύξηση του επιδόματος θέρμανσης στα 300 εκ. ευρώ με διεύρυνση των κριτηρίων για 1,3 εκ. νοικοκυριά. Σε μόνιμη βάση: μείωση κατά 3 μονάδες στις ασφαλιστικές εισφορές από τον Ιανουάριο, Κατάργηση για όλους της Ειδικής Εισφοράς Αλληλεγγύης, Αύξηση των συντάξεων κατά περίπου 6% και Αύξηση του κατώτατου μισθού από την 1η Μαΐου του 2023. Παράλληλα ο πρωθυπουργός εξήγγειλε πρόγραμμα στέγασης με χορήγηση στεγαστικών δανείων με σχεδόν μηδενικό επιτόκιο για 25.000 νέους μέχρι 39 ετών.

Αναφερόμενος στις εθνικές εκλογές ο κύριος Μητσοτάκης επανέλαβε ότι θα γίνουν στο τέλος της τετραετίας και έθεσε το δίλημμα “ή δίνουμε 2η ευκαιρία στην πρόοδο ή ρισκάρουμε 2η φορά στη συμφορά”. Αναφορικά με την υπόθεση των παρακολουθήσεων τόνισε ότι η κυβέρνηση ανέλαβε άμεσα την πολιτική ευθύνη για το επιχειρησιακό -όπως το χαρακτήρισε- λάθος της ΕΥΠ. Τέλος, ο πρωθυπουργός έστειλε μήνυμα στην γειτονική χώρα λέγοντας ότι στις απειλές της Τουρκίας απαντάμε με “το «όχι» κύριε Ερντογάν”, “νταηλίκια γιοκ με την Ελλάδα”, όπως είπε χαρακτηριστικά

Κύκνειο άσμα χαρακτήρισε την ομιλία του πρωθυπουργού ο ΣΥΡΙΖΑ τονίζοντας ότι “ο κ. Μητσοτάκης της ακρίβειας και των υποκλοπών έχει πολιτικά τελειώσει”.

Για ‘’κρεσέντο δημοσιονομικού λαϊκισμού’’ κατηγόρησε τον πρωθυπουργό, το ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής, σημειώνοντας ότι το «λεφτόδεντρο» φύτρωσε τελικά στην αυλή του Μαξίμου.

‘’Το πολυαναμενόμενο πακέτο της ΔΕΘ όχι μόνο δε συνιστά ουσιαστική ανακούφιση, αλλά αντίθετα διαιωνίζει τους μηχανισμούς που ευθύνονται για την ακρίβεια, σχολίασε το Κομμουνιστικό Κόμμα.

Τα πολλά «Θα» και τα πολλά λόγια είναι «φθηνά» και δεν είναι αληθινά” σημείωσε η Ελληνική Λύση.

Για έναν “αμετανόητο, αδιόρθωτο και επικίνδυνο πρωθυπουργό” μίλησε το ΜέΡΑ25.

Στο παλάτι του Εδιμβούργου μεταφέρεται σήμερα από το Μπαλμόραλ, η σορός της βασίλισσας Ελισάβετ. Η πομπή θα αναχωρήσει στις 10 το πρωί -τοπική ώρα- κάνοντας αργά τη διαδρομή των 280 χλμ. έως το Εδιμβούργο, ένα ταξίδι που αναμένεται να διαρκέσει 6 ώρες. Το φέρετρο θα τοποθετηθεί στην αίθουσα του θρόνου όπου θα παραμείνει ως αύριο το απόγευμα, οπότε και θα μεταφερθεί στον καθεδρικό ναό του Εδιμβούργου, ακολουθούμενο από τον βασιλιά Κάρολο και άλλα μέλη της βασιλικής οικογένειας.

Επίθεση με πέτρες και μπογιές πραγματοποίησαν άγνωστοι χθες το βράδυ στην πολυκατοικία όπου στεγάζεται το πολιτικό γραφείο του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη Τάκη Θεοδωρικάκου στον Νέο Κόσμο, με αποτέλεσμα να προξενήσουν φθορές. Ο υπουργός σε ανάρτηση του στα social media, επισημαίνει ότι δεν πτοείται από τέτοιες ενέργειες. Οι δράστες αναζητούνται.

Η αμερικανική ταινία “All the Beauty and the Bloodshed” βραβεύτηκε με το Χρυσό Λέοντα στο 79ο Φεστιβάλ κινηματογράφου της Βενετίας. Στη γαλλική “Saint Omer” τον Ασημένιο. Η Κέιτ Μπλάνσετ τιμήθηκε με την διάκριση της καλύτερης γυναικείας ερμηνείας, ενώ από τους άνδρες ηθοποιούς διακρίθηκε ο Κόλιν Φάρελ.

Και ο καιρός

Γενικά αίθριος στην Αττική. Θερμοκρασία από 23 έως 34 βαθμούς Κελσίου.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +

spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα