back to top
16.8 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

16.8 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Μ. Βρετανία: Στο Εδιμβούργο η σορός της βασίλισσας Ελισάβετ

Διαβάστε επίσης

Η νεκροφόρα που μεταφέρει την σορό της βασίλισσας Ελισάβετ έφθασε το παλάτι του Χόλιρουντχαουζ στο Εδιμβούργο, όπου την υποδέχθηκε μεγάλο πλήθος.

Η φάλαγγα των αυτοκινήτων ξεκίνησε το πρωί από το κάστρο του Μπαλμόραλ για να κάνει ένα ταξίδι 300 χιλιομέτρων μέχρι την πρωτεύουσα της Σκωτίας που διήρκεσε 6 ώρες.

Το φέρετρο θα παραμείνει την νύκτα στην αίθουσα του θρόνου της βασιλικής κατοικίας στο Εδιμβούργο. Θα ακολουθήσει αύριο θρησκευτική τελετή στον καθεδρικό ναό του Αγίου Αιγιδίου (Saint Giles) παρουσία του βασιλιά Καρόλου Γ’.

Την Τρίτη η σορός θα μεταφερθεί στο Λονδίνο.

Χιλιάδες στους δρόμους για να αποχαιρετίσουν τη βασίλισσα

Νωρίτερα χιλιάδες άνθρωποι συγκεντρώθηκαν σε δρόμους και κοινότητες της Σκωτίας, περιμένοντας σιωπηλά το πέρασμα της αυτοκινητοπομπής που συνόδευε τη σορό της βασίλισσα Ελισάβετ, από το Μπαλμόραλ στο Εδιμβούργο.

Το φέρετρο ήταν καλυμμένο με το σκωτσέζικο βασιλικό λάβαρο και με ένα στεφάνι από λουλούδια, όλα μαζεμένα από τους κήπους του Μπαλμόραλ.

 

Τα επτά οχήματα πέρασαν αργά μπροστά από τα μπουκέτα που είχαν αφήσει οι πολίτες κατά μήκος της περίφραξης.

Το Μπαλάτερ ήταν το πρώτο χωριό που υποδέχτηκε την Ελισάβετ. Εκατοντάδες κάτοικοι και επισκέπτες, κληρικοί και τοπικοί αξιωματούχοι, πολλοί ντυμένοι στα μαύρα αλλά και με παραδοσιακές σκωτσέζικες ενδυμασίες, είχαν στηθεί στην άκρη του κεντρικού δρόμου. Κάποιοι έσκυβαν σε ένδειξη σεβασμού, άλλοι έραιναν τη νεκροφόρα με λουλούδια.

Η κηδεία της Ελισάβετ Β΄ θα τελεστεί στις 19 Σεπτεμβρίου.

ΠΗΓΗ:ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα