back to top
24.8 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

24.8 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Ανοιχτή Πόλη: Όχι στα μέτρα εξοικονόμησης

Διαβάστε επίσης

Πρόταση ψηφίσματος κατά των μέτρων εξοικονόμησης ενέργειας στους ΟΤΑ κατέθεσε στο δημοτικό συμβούλιο η Ανοιχτή Πόλη. “Έχουμε μία κυβέρνηση που εκβιάζει την τοπ αυτοδιοίκηση μπροστά στη δική της αποτυχία” τόνισε ο Νάσος Ηλιόπουλος. “Γιατί μιλάω για αποτυχία;

Το 2022 δεν έχει πληρώσει το εξοικονομώ του 2020, δεν έβγαλε καθόλου εξοικονομώ και του 2022 είναι μπλοκαρισμένο. Το δημοτικό συμβούλιο πρέπει να πάρει μια απλή απόφαση η οποία λέει δεν δεχόμαστε τιμωρητικές διατάξεις σε αυτή την κατεύθυνση, δεν θα αφήσουμε καμία γειτονιά καμία πλατεία στο σκοτάδι.

Δεν είναι εξοικονόμηση, είναι συσκότιση” σημείωσε. “Δεν θα το πληρώσει η Αθήνα επειδή τα έκαναν οι άλλοι ρόιδο. Δεν θα τιμωρήσουμε την Αθήνα και τους πολίτες και διεκδικούμε πόρους”.

Το κείμενο είναι το ακόλουθο:

Το δημοτικό συμβούλιο της Αθήνας δηλώνει την κάθετη αντίθεσή του σε τιμωρητικού χαρακτήρα μέτρα για την εξοικονόμηση ενέργειας στους ΟΤΑ τα οποία καλύπτουν αδυναμία ελέγχου της ακρίβειας και έχουν άμεσες επιπτώσεις στην καθημερινότητα των δημοτών.

Δεν είναι δυνατόν η πρόσβαση σε χρηματοδότηση να καθίσταται κίνητρο για να μένουν δρόμοι στο σκοτάδι. Όπως δεν είναι δυνατόν να τιμωρείται ένας δήμος με περιορισμό της δυνατότητας του να στελεχώνει με επάρκεια τις υπηρεσίες του.

Η δημοτική αρχή διεκδικεί την τροποποίηση του σχεδίου Ελλάδα 2-0 με ανακατανομή πόρων προς της τοπική αυτοδιοίηση και τις δράσεις που τη θωρακίζουν ουσιαστικά απέναντι στις προκλήσεις ενός ενεργειακά ασταθούς περιβάλλοντος.

Η πρόταση της Ανοιχτής Πόλης απορρίφθηκε, κατόπιν ψηφοφορίας, με 18 ψήφους κατά, 16 υπέρ και μία αποχή.

Μάγδα Μπουλούκου

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα