back to top
19.5 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

19.5 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Χ. Θεοχάρης: Τα μέτρα που ανακοινώθηκαν δεν είναι ατάκτως ερριμμένα, είναι συνεκτικά

Διαβάστε επίσης

«Έχουμε μπροστά μας ένα δύσκολο χειμώνα ο οποίος θα δοκιμάσει τις αντοχές όλων μας. Μέρος των προβλημάτων που καλούμαστε να αντιμετωπίσουμε προέρχεται από τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία, τον πόλεμο μεταξύ της δημοκρατίας και της απολυταρχίας και τις επιπτώσεις του τις οποίες και πρέπει να ξεπεράσουμε», δήλωσε ο βουλευτής του Β3 Νότιου Τομέα Αθηνών και πρώην Υπουργός, κ. Χάρης Θεοχάρης μιλώντας στον Αθήνα 9.84 και στους Νίκο Καρούτζο και Γιάννη Λαυράνο.

Σχολιάζοντας τις κυβερνητικές πρωτοβουλίες, όπως αυτές διατυπώθηκαν δια στόματος του Πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, από το βήμα της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκη, με στόχο την ανακούφιση των πολιτών μπροστά στις αυξανόμενες τιμές της ενέργειας, τόνισε: «Τα μέτρα που ανακοινώθηκαν δεν είναι ατάκτως ερριμμένα, είναι συνεκτικά. Ζητήματα όπως αυτό της στέγασης των νέων, της στήριξης των αδυνάμων, των συνταξιούχων, των επιχειρήσεων, των μονίμων θέσεων εργασίας, που ήταν στο ”ραντάρ” των μέτρων που ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός, αποτελούν ουσιαστικές ρυθμίσεις και πάντοτε εντός του συγκεκριμένου δημοσιονομικού πλαισίου το οποίο θα επιτρέψει στη χώρα μας να μη μπει σε περιπέτειες».

Όπως επισήμανε, γίνονται ουσιαστικές παρεμβάσεις τόσο στον ιδιωτικό όσο και στον δημόσιο τομέα που έχουν ως στόχο τη στήριξη του εισοδήματος των εργαζομένων.

«Πρόκειται για ένα πλέγμα γενικών και πιο οριζόντιων μέτρων στήριξης στα οποία προστίθενται μια σειρά από παρεμβάσεις όπως το fuel pass ή το power pass και όλα αυτά μαζί θα έχουν ένα σημαντικό αποτύπωμα στην καθημερινότητα των πολιτών», σημείωσε, προσθέτοντας: «Τα μέτρα στήριξης συνολικού ύψους 5,5 δισ. ευρώ για την περίοδο 2022-2023 που ανακοινώθηκαν, δεν είναι λίγα. Οι παρεμβάσεις που έχουμε κάνει είναι στο πλαίσιο που μας επιτρέπεται στην παρούσα συγκυρία και σύμφωνα πάντα με τις δεσμεύσεις μας .Ας μη ξεχνάμε, ότι η πίεση προς όλες τις ευρωπαϊκές χώρες για δημοσιονομική σύγκλιση θα συνεχιστεί με αμείωτη ένταση. Η Ελλάδα δεν μπορεί να είναι μόνιμα η χώρα με το μεγαλύτερο χρέος. Η προσαρμογή πρέπει να είναι ταχύτατη και σύμφωνα με τις δεσμεύσεις μας».

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα