back to top
23.1 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

23.1 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Ε. Αχτσιόγλου: Ο πρωθυπουργός συμπεριφέρεται με αλαζονεία σαν ελέω Θεού μονάρχης

Διαβάστε επίσης

Δριμύτατη κριτική στον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, σχετικά με τις εξαγγελίες που έκανε στη ΔΕΘ, άσκησε μιλώντας στον Αθήνα 9.84 και στην Κατερίνα Παπαβασιλείου, η βουλευτής και τομεάρχης Οικονομικών του ΣΥΡΙΖΑ, Έφη Αχτσιόγλου.

Τον κατηγόρησε για πολιτική αλαζονεία τέτοιου μεγάλου μεγέθους που δημιουργεί ένα αγεφύρωτο χάσμα με την κοινωνική και πολιτική πραγματικότητα. Συμπεριφέρεται ως ελέω Θεού μονάρχης, πρόσθεσε.

«Ο πρωθυπουργός δεν είπε τίποτα καινούριο για την ακρίβεια. Είπε τα ίδια πράγματα σε χειρότερες συνθήκες με τον πληθωρισμό να κινείται πάντα σε διψήφια νούμερα και να είναι διπλάσιος από τον μέσο όρο της Ευρώπης».

Επέκρινε τον πρωθυπουργό για την επιδοματική πολιτική που ασκεί η οποία-όπως είπε- προέρχεται από την υπερφορολόγηση των πολιτών και τον κατηγόρησε πως εξυπηρετεί τα ολιγοπωλιακά συμφέροντα στην αγορά ενέργειας: «δεν κάνει καμία ρυθμιστική παρέμβαση, δεν επιβάλλει πλαφόν και δεν αποσυνδέει την τιμή του ρεύματος από το φυσικό αέριο την ώρα που ιδιωτικοποίησε τη ΔΕΗ η οποία πρωτοστατεί στις αυξήσεις. Ο κ. Μητσοτάκης δεν θέλει να συγκρουστεί με τα ολιγοπωλιακά συμφέροντα και αυξάνει τους φόρους -κατά 6 δισ αυξήθηκαν από πέρυσι- μέρος των οποίων το επιστρέφει στους καταναλωτές για να πληρώσουν με αυτά τους αυξημένους λογαριασμούς που καταλήγουν στους παραγωγούς ενέργειας. Δεν υπάρχει δηλαδή κοινωνική πολιτική, δεν έρχεται η επιδότηση για τη στήριξη του εισοδήματος».

Η τομεάρχης Οικονομικών του ΣΥΡΙΖΑ επεσήμανε πως το κόμμα της θα υπερψηφίσει οποιοδήποτε μέτρο που να δίνει έστω και 50 λεπτά στην τσέπη των δοκιμαζόμενων πολιτών διευκρίνισε ωστόσο πως ο ΣΥΡΙΖΑ διαφωνεί κάθετα στα κυβερνητικά μέτρα που στηρίζουν την αισχροκέρδεια. Τόνισε δε πως οι συνθήκες είναι όντως δύσκολες, έχουν και εξωγενή χαρακτηριστικά αλλά οι ευθύνες της κυβέρνησης είναι τεράστιες και αναρωτήθηκε: «γιατί για παράδειγμα δεν μειώνει το ΦΠΑ στα τρόφιμα αλλά αφήνει τους πολίτες στο έλεος της κρίσης και συμπεριφέρεται με αλαζονεία σαν ελέω Θεού μονάρχης;”

Τέλος σχολιάζοντας τις δηλώσεις του πρωθυπουργού ότι ο εκλογικός νόμος θα αλλάξει μόνο αν έρθει και το ζητήσει ο ΣΥΡΙΖΑ ώστε να γίνει από κοινού, η κ. Αχτσιόγλου απάντησε: «Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα μπει σε τέτοια παιχνίδια, τα επικοινωνιακά τρικ του τα επιστρέφουμε, δεν θα πατήσουμε εμείς τέτοια μπανανόφλουδα».

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα