back to top
18 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

18 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

ΕΝΔΙΣΥ: Η επικείμενη αύξηση συντάξειων για ορισμένους συνταξιούχους δεν καλύπτει την εισοδηματική απώλεια

Διαβάστε επίσης

Για εμπαιγμό κατηγορεί την κυβέρνηση και προσωπικά τον πρωθυπουργό, το Ενιαίο Δίκτυο Συνταξιούχων (ΕΝΔΙΣΥ), επισημαίνοντας -μεταξύ άλλων- ότι η επικείμενη αύξηση συντάξειων της ταξέως του 6% για ορισμένους συνταξιούχους δεν καλύπτει την εισοδηματική απώλεια της τάξεως του 25% που έχει υποστεί το τελευταίο χρονικό διάστημα η συντριπτική πλειονότητα των απομάχων της εργασίας.

Σύμφωνα με το ΕΝΔΙΣΥ:

  • Ο κ. Μητσοτάκης ανακοίνωσε στην ΔΕΘ αυξήσεις για 1,5 εκατ. συνταξιούχους, που έχουν μικρή ή καθόλου προσωπική διαφορά. Οι αυξήσεις αυτές θα είναι στα επίπεδα του 6%, ίσως και λίγο παραπάνω, ανέφερε χαρακτηριστικά. Την στιγμή που οι συνταξιούχοι χάνουν από την ανεξέλεγκτη και κερδοσκοπική ακρίβεια πάνω από 25% της αγοραστικής τους δύναμης.
  • Ο κ. Μητσοτάκης ανακοίνωσε στην ΔΕΘ ότι θα δοθεί έκτακτη εφάπαξ οικονομική ενίσχυση ύψους 250 ευρώ τον Δεκέμβριο σε 2,3 εκατ. πολίτες που ανήκουν στις πιο ευάλωτες ομάδες του πληθυσμού. Ανάμεσά τους, προσδιόρισε και τους χαμηλοσυνταξιούχους. Το επίδομα θα λάβουν μόνο όσοι εισπράττουν μηνιαίο εισόδημα έως 800 ευρώ μικτά.
  • Ο κ. Μητσοτάκης υποσχέθηκε αυξήσεις με την κατάργηση της ειδικής εισφοράς αλληλεγγύης, οι οποίες θα κυμαίνονται από 1,83 ευρώ έως και 11 ευρώ το μήνα και αφορούν το 35% του συνόλου.

Δημήτρης Κωστάκος

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα